Etiketter

Padletur "heime" i Bø

Endelig helg, men litt sprikende værvarsel. Kuling skulle det sannsynligvis bli i formiddag, meldte yr. Men det var så stille da jeg sto opp, at det trodde jeg ikke veldig på. Jeg gjorde klart for padletur, i tilfelle været holdt. Stadige sklett- og snøbyger var det stadig vekk, men vind var det knapt. Jo, det så ut til å kunne bli en fin tur hvis jeg fant et innsmett mellom to byger. Og som bildet over viser - det fant jeg. ;)

Siden jeg padler alene holder jeg meg nært land, og gjerne innimellom holmer og skjær. Jeg startet derfor fraStraumsnes, og padlet innover Pollen. Har vært her med robåt tidligere, men nå med kajakk kunne jeg padle nye veier - og det gikk jo så mye raskere!

Sola var veldig hyggelig selskap.

Her ser man hvordan bygene lurte rundt omkring, men jeg fikk god tid på meg før denne kom sigende helt inn over meg. En del ender og gjess var det, noen hegre og kråke på avstand. Og så ei siland, som plasket i vei like bortafor meg, ganske så lenge - til den plutselig ble oppmerksom på meg og da tok det omlag et nanosekund før fuglen var fløyet... Artig så lenge det varte.

Området utenfor Ringstad og Straumsnes er koselig. På Ringstad er det småbåthavn og overnattingsplass/spisested (her får man forøvrig leid kajakk eller båt). Et ypperlig utgangspunkt, både om man er fersking og bare skal padle litt smått hit og dit innimellom skjær, eller man ønsker seg en litt lengre tur. Hvis det siste, kan man bare padle innover Eidsfjorden, og stikke innom en eller flere av sidefjordene.

Bygen har innhentet meg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)