Etiketter

Grønning-Melfjord

Knallvær i går, lørdag - men varsel om endring og gråere vær. Altså, man må benytte anledningen. Denne fine utsikten var det der jeg satte ut ifra, på Grønning.

Selv om jeg dro på tur alene denne dagen, var jeg ikke alene på fjorden. Dagen før var det spekkhoggere og springere i en av sidefjordene til Eidsfjord, altså er det sannsynligvis en del fisk som farter rundt her. Og dermed også en del båter på jakt etter dem igjen...

 Jeg padlet ganske rett over fjorden fra der jeg satte ut, og traff på denne dama oppi fjellsiden. (Ca. midt i.)

 Blikkstille og aldeles skjønt var det utpå.

Og kanskje her borti var det jeg begynte å høre pustelyder bortafor meg. Niser! Det var en del, forskjellige plasser rundt meg. Padlet litt utover imot der det var et par ilag, og la meg i ro. Etterhvert kom det en enslig en imot meg, og jeg filma med nyapparatet. Rett imot, innimellom rulla den ikke sånn vanlig men ble liggende en stund i overflaten og se på meg før den rulla videre og svømte igjen. Helt til den var bare få meter ifra meg, lå og så på meg igjen - og svømte bort. Den er ikke så stor, men når den kommer SÅ utrolig nært, er det veldig artig med niser også.

 Jeg padlet videre langs land bortover mot Melfjorden, og fant blant annet denne kule kløfta her som gikk an å padle litt innover.
 
Så kom jeg til Melfjorden, sånn her ser det ut innover. På kartet på GPSen ser det ut som det er mange plasser man kan padle imellom, men det var såpass fjære da jeg var der (er visst stor fjære og flo for tiden) at det var ikke mange steder det gikk an likevel.

En kar som hørte at jeg skulle ut på tur, kommenterte tørt noe sånt som "du har nå ikke akkurat morran med deg", og det var jo forsåvidt sant nok. MEN det førte jo til at jeg nok en gang fikk det fine solnedgangslyset på turen!

Like etter jeg tok dette bildet gikk jeg i land for å kle på meg, for ulempen med at sola går ned er at det blir kjølig. Så, skulle jeg spent se på de flotte nisefilmene! :D - Men var de der? Niks. :( Fotoapparatet var jo på sin første tur, og jeg har tydeligvis gjort ett eller annet feil da jeg trodde jeg filma, så det lå kun én film der og det var mens de fortsatt var langt borte. (Og når jeg nå er kommet heim og har tatt ting over på pc så finner jeg ikke den heller!)

- Da var turen i praksis over for min del. :( Jeg padla på trass helt inn Melfjord for å ha det gjort, og så padla jeg tilbake til bilen igjen, ferdig med det. Her er noe fritidshus inne i fjorden.

Hvis jeg nå ser kval på nært hold én gang til uten å ha film med meg heim til bloggen, så blir jeg rabiat.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)