Etiketter

Surf'n'fun - Lofoten og Delp

Foto: Frode Winger
22. august: "Æ meld mæ på hvis æ ikkje har gjort det før!" – Den e registrert. Og du va førstemann i år også.

Det er selvfølgelig snakk om Surf'n'fun på Delp. Men er dette på Delp? Nei. Det var nemlig så dårlig vær første dagen, at vi tok turen til en straum istedenfor, på andre siden av øya. Vatterfjord, der kommer en straum susende under veien.

Foto: Frode Winger
Jeg hadde satt kassen for elektronikk midt på stuegulvet, sånn at jeg kunne hive ting oppi etter hvert som det var ferdig ladet. Det fungerte fint, helt til jeg skulle dra hjemmefra. Da ble kassen stående igjen, ettersom jeg ikke så den i gangen da jeg pakket i bilen... Så jeg var fri for vanntett kamera. Heldigvis hadde Frode med seg sitt kamera, og stilte seg dessuten på land for å ta bilder. Her er dermed bevis på at også jeg straumpadlet, selv om jeg nok var den som ble først lei. Jeg hadde jo mer lyst til å surfe innover Austnesfjorden. Men det skjønner jeg jo godt at ikke arrangøren ville legge opp til med den meldinga som var.

Foto: Frode Winger
Odd i farta. Disse karene her blir jo aldri lei straum da.

Foto: Frode Winger
Eilif i farta.

Foto: Frode Winger
Meg i farta, på vei motstrøms. Praktisk at det dryppet ned langs kanten av brua, da fikk man se at det gikk framover, uten å måtte se til siden.

Foto: Frode Winger
Jørgen var også med. Jeg fikk han med på å rulle i straumen, hersens Frode tok ikke bilder av det dessverre. Ja, han fikk faktisk ikke en gang med seg at jeg gjorde det, enda jeg var først! Argh! Jaja, det viktigste var nå at det ble gjort. Rulla ganske mange ganger for jeg sleit på den ene siden. Til slutt ble jeg i overkant kald rett og slett.

Foto: Frode Winger
Halvparten av gjengen ligger klar.

Foto: Frode Winger
Denne karen var et nytt bekjentskap. Han hadde superkul åre! Skikkelig sær, med enorme blader så han fikk godt tak i vannet tror jeg. Artig.

Dette var også artig. Når man tøyer grensene kan man også havne litt på grensen, på en måte. Dette så jo spektakulært ut – det gikk for øvrig bra. Imponerende manøver!

På tross av at jeg hadde glemt all elektronikken i kassen hjemme, hadde jeg faktisk med meg et kamera. Det lå nemlig i bilen – men det var jo ikke vanntett. Da vi etter straumpadlinga spente opp et par fjellduker som tarp (jeg trodde nemlig ikke jeg hadde tarp med, men den viste seg i ettertid å ligge i bilen faktisk) ble jeg fristet til å ta bilde selv om det regnet. Så klart mistet jeg kameraet i bekken som rant på (!) veien… Nuvel, det var avslått, jeg røsket ut batteriet og tørket det i dagevis med varme, ris osv. før jeg prøvde å slå det på. Det virker i ettertid! Hurra! Men bildet finner jeg dessverre ikke igjen.

Etterpå var det koselig stund på huset på Hadselsand, med bacalaomiddag for de fleste, ei øl eller to og sånt. Trivelig helg med hele opplegget. Søndag våkna vi som vi ser til kanonvær og fin melding, og turen gikk så klart til surfe-mekka her på Delp. Som vanlig måtte vi gå nokså lang tur med kajakkene for å komme til havet.

Odd og Jørgen var første karer ut på revet. Fergeruten passet meg veldig dårlig da jeg kjørte dagen før, så jeg kjørte Lofast og fikk dermed ikke bytta kajakk. Avoceten mener jeg funker bedre på surf her. Fikk ikke så mye til med nordkappen i dag i hvert fall.

Det var fine dønninger, men jeg syntes de var litt uforutsigbare.

Anton var med oss i dag, artig gjensyn. Litt usikker på hvem som får ei oversprøyting bak han.

Boyd klar for surf!

Regnbuen ble etter hvert også med. Men vi visste jo allerede at denne surfespotten er en skatt!

Etter ei stund var det tid for pause, så vi gikk i land ved naustene der vi pleier. Men der var det litt guffent, så vi gikk videre ut til steinfjæra, med knall utsikt til brettsurferne som holder til på et litt annet sted enn oss. De hadde bedre forhold i dag enn sist gang, så det ut for.

Her er padlegjengen. Takk til Frode for lånet av kamera i dag, ellers hadde det blitt snaut med bilder. Ingen bilder etter pausen, for da hadde han fått kameraet tilbake.

Ellers så mistet jeg grønlandsåra her. Den var ikke med hjem, så tydeligvis har den blitt liggende på parkeringsplassen da jeg kjørte, antagelig. Noen har vært og sjekket, men den er ikke der lenger. Så om noen har hørt om noen som har funnet ei, så kan det være mi. Jeg padler ikke med den, men den har vært veldig fin for å øve rulle med, og ikke minst som reserveåre på dekk. Så det hadde vært kjekt å få den tilbake.

2 kommentarer:

  1. Du er tøff - flott reportasje. Og flott natur.

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det. :) Imponerende natur rundt her, det er en fin tur innover fjorden også.

      Slett

Kommentar - ja takk! :)