Etiketter

Tranesvågen med Andøyklubben

I Andøy var det grunnkurs og tur, jeg vurderte å bli med. Men jeg var alt for seint ute, hadde jeg grunn til å tro. Nuvel, jeg vurderte området for 10 på skjæret neste år, så jeg dro likevel. For å spare inn litt tid så det skulle være sjans for å nå noen av dem satte jeg ut nært krysset til Risøyhamn, istedenfor å kjøre rundt hele Tranesvågen. Men det var en faktor jeg ikke hadde regnet inn, så det viste seg at folk sto fremdeles i fjæra.

Nok om det. Da jeg kom enda litt nærmere hørte jeg den umiskjennelige gigantmygga. Hvor i f* er den drona? Der ja, midt i bildet. Nuvel, jeg sneik meg med på kursbildet tatt med drona, det kunne jo trenges stand in når kursleder var opptatt.

Vi ble til sammen fem stykker som padlet tur innover Tranesvågen. Kurset var åtte deltakere og to instruktører, vi regnet med å treffe dem senere.

Det er nok store sjanser for at det blir 10 på skjæret-post her til neste år ja. Det var ganske fint, selv om det var til tider ganske så lavt skydekke.

En liten stopp unnet vi oss på Kobbøya. Såkalt beinstrekk.

I enden av øya gikk det et ra innover mot land, som nok går an å padle gjennom hvis det er helt eller i hvert fall stor flo tror jeg.

Vi kostet på oss en runde rundt øya også. Men det gikk ikke an å padle gjennom nå, så da pdlet vi tilbake igjen samme vei som vi kom. (Ut av kajakken og bære over? Å neida! Ikke denne gang, og jeg er jo bare glad til.)

Nei, nå måtte vi av gårde for å finne de andre, det var etter hvert tid for lunsj. Sånn er det når det er sein start, da er man jo sulten nesten med en gang.

Utsikten fra utedoet på pauseplassen grunnkurset hadde funnet seg var slett ikke verst den heller.

 
Snart klare for å komme seg på vannet igjen – men hva er det egentlig de har for seg nå?

Ah, det var Martin som hadde oppvarmingsøvelse så klart. Puh, jeg slapp unna denne gang.

På havet. Gamle naust er egentlig litt kule.

De andre kommer sigende ut på vannet igjen. Det var forresten ganske kjølig i dag, jeg ble kvitt alt varmtvannet mitt i pausen, det var flere enn meg som syntes varme hansker var kjekt.

Varierende lysforhold i dag ga ett og annet kult bilde.

Flåtesamling!

Det var så pass flo at jeg antok det ville bli kortere å bære kajakken til bilen om jeg padlet rundt Risøyhamn istedenfor tilbake til der jeg satte ut. Jeg tok sjansen, men da kunne jeg ikke dille for mye underveis, det var jeg klar over. Bommet jeg, ville det enten bli laaangt å bære, eller langt å gå langs vei for å hente bilen. Litt bortenfor her sørget jeg for å få junirulla unna, så nå er det bare eventuell bonus resten av måneden, hurra.

Dette ble dagens rute, den siste delen gikk heldigvis helt etter planen – men det var ikke mye jeg hadde å gå på, skal innrømmes.

Ikke helt standard turbilde. Det er noe på gang mellom brua og gamle Andøykroa, eller hva det nå het. Skikkelig anleggsområde ned mot havet.

Straks under denne brua for første gang. Alltid litt artig å padle steder man aldri har padlet før. En dag skal jeg også padle på andre siden av Risøyrenna, og overnatte. Det er nemlig veldig kort fra den ene holmen der til skipsleia, og det må jo være superkult å ligge der når hurtigruta kommer forbi.

Vet man om denne benken kan man snu ryggen til industriområdet og se utover Risøyrenna og livet der.

Litt kaiing ble det også.

Risøyhamn. Nå steg spenningen, når det gjaldt om det ville være mulig å padle nesten helt frem til bilen eller ikke.

Men først innom denne holmen, med en kul busk på.

Så var det stø kurs mot bilen – og det gikk fint, hele veien. Men det var et par steder det var liiite vann å gå på. Men nok er nok! Ingen unødig spasering i dag.

Takk for turen, fint å padle i Andøy igjen. Det burde man generelt gjøre mer av.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)