Etiketter

Lavterskel strandrydding fra klubbnaustet

Lavterskel, kalte vi sist ukes onsdagspadling. Surfski-familien i klubben benyttet anledningen til å komme hele gjengen, kjempestas. Trym (6 år) padlet egen kajakk, mens lillesøster Julia fortsatt haiker bak i Inuken. 

Før turen fant jeg denne på cockpitkanten. Bildet ble litt utlyst på et område, men den var ganske grønn og stilig. Jeg tror jeg har funnet ut at det må være en bladveps i slekten Rhogogaster.

Mens vi ventet på at alle skulle komme testet vi slalåmløypa som var modifisert. Den var ikke ferdig, så det ble en del lite velvalgt bannskap mens jeg plagdes, det ble litt mer vase på tauet også, med disse opphalerne eller hva de kaller skiten. Men i hvert fall, så fungerte det bedre når den først var kommet på plass. Det var kun på midten at bunnlinja fløyt opp og kom i veien mellom kulene. Det får vi sikkert til å ordne på noe slags vis. 

Foto: Chipo Tendeland
Til slutt var vi blitt ti stykker, og da satte vi kursen mot Risøya som var dagens mål. På grunn av korona og fuglehekking har vi ikke fått plukket strandsøppel der ennå, så det sto på programmet i dag. 

Riktignok haik, men egen åre har man da likevel. Ganske så bra i takt, må vi si!

Sigbjørn og Kermit var også med i dag. 

Foto: Chipo Tendeland

Det var liten tvil om at dette kom til å bli en fin tur. Flotte skyer, flott lys og flotte folk. 

Lyset bak oss ga et lite hint om hvordan det kunne bli på returen. I dag kom forresten halvparten av deltakerne per kajakk, bare fem av ti kom kjørende med bil. Det er slett ikke verst. 

Risøya – for en perle vi har så nært klubbnaustet! 

Noen av oss benyttet anledningen til litt øving på egenredning, rulle og denslags før vi gikk i land. 

Mens andre foretrakk vassing og bading. 

Eller litt annen leking. 

Etter hvert var alle i land, og grillen ble fyrt opp. 

Ja, for siden det var lavterskel i dag og jeg hadde fått beskjed om at grillkull og grill kom til å bli tatt med, så hadde jeg tatt en sjefsavgjørelse på at da spanderer klubben pølser og fiskekaker. 

Foto: Chipo Tendeland
Det var bestemt underveis på tur bortover, så ingen visste jo det, dermed hadde noen med egen mat. Den smakte nok godt, den også. 

Foto: Lillian Dahl
Klubbcaps på tur! Jeg har tatt frem kyllingdrakten igjen, som dere vel ser. De to andre draktene jeg har brukt i sommer har jeg nemlig vært veldig flink og vasket. Så skal de impregneres grundig før jeg tar dem i bruk igjen. Denne her har jeg jo også vært veeeldig flink og reparert. (Gorillatape der mansjettene holder på å revne… Det ER så kjedelig å skifte mansjetter. Men nå tar jeg ikke i bruk flere drakter før jeg har solgt eller kassert en.)

Så var det tid for strandrydding, vi måtte jo sjekke om det kom mye dritt i land sist vinter. Vi delte oss på hver side av øya, plutselig kom Tom traskende over. «Det var så mye multer... Jeg skulle nesten ikke ha klart…» Dere ser hvor mye søppel han hadde plukket, ha ha! Sånn kan det gå. Det kom litt i sekken før vi padlet hjem da, må påpekes. Han dro ikke tomhendt.

Værer i solnedgang. De lurte litt på hva jeg holdt på med der jeg kom gående med en stor isoporklump og en plastsekk, men de var ikke redde for de flyttet ikke en millimeter på seg. 

Joda, dette kommer nok til å bli en fin retur til klubbnaustet. 

Endelig skikkelig ryggstøtte på kajakken! Lenestol, det fungerte faktisk. Men det ble litt drøyt å sitte bakoverlent i lengden. 

Etter litt som vanlig kreative løsninger fikk vi alt søppelet på eller i kajakkene. Heldigvis fant vi ganske lite denne gangen. Ja, vi må jo være fornøyde med at det ikke kommer så mye påfyll. 

Trond i solnedgang. 

Sigbjørn i Karibien, kan det se ut for.

Ja, dere skjønner tegninga nå går jeg ut fra.

Det gikk som vanlig tregere og tregere etter hvert som vi nærmet oss naustet, siden det var så fint. 

Tom ville nesten ikke komme på land, han lå lenge der ute og kikket. 

Takk for turen, Julia, Trym, Chipo, Fredrik, Lillian, Sigbjørn, Tom, Trond og Terje. Sistnevnte for øvrig med oss på tur for første gang, vi håper det ga mersmak. 


2 kommentarer:

  1. Så fint du beskriver, med både bilder og tekst. Og for en tur!

    SvarSlett
    Svar
    1. Takk for det, vi var virkelig heldige i dag ja. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)