Etiketter

Bygdåsen og alskens figurer

Denne januaren har det stort sett vært stabilt, kjølig østavær. Det har blant annet innebært mange fantastiske himmelvarianter, og at det er helt supert å gå til fots i marka (med brodder). Åsen bak huset har vist seg å være perfekt for turgåingen jeg trenger for tiden.

Her er utmarksgjerdet og resteskogen som delvis har falt ned i et uvær. 

Denne gangen gikk jeg raskere opp den første skråninga, og gjennom skogen. På vei mot stien jeg skulle følge videre opp på åsen passerte jeg en nokså frossen bekk, der var det mange monstere ute og gikk. Dette tror jeg er en rocker.  

Whatever denne her er, så bør man nok passe seg. Klar for å stange deg.

Langbeint kamelon har slengt tunga ut etter et insekt, antagelig. Uvisst om den traff. 

Denne hadde ikke helt dagen, vhan virket helt fortvilet.  

Aliens var det også der. 

Fisheye…

Det var fin himmel mot vindturbinene i dag, men her er det jeg skal finne en sti som dreier av mot nord.

Det tok litt tid i dag før jeg fant den, men straks jeg gjorde det var det ganske lett å gå. Litt synd å snu ryggen til denne himmelen, men. 

Det var jo strengt tatt fin himmel alle veier. Sist gikk jeg bare til den første haugen oppå her, mens jeg nå gikk til neste. Oppå her traff jeg et par andre turgåere, så jeg fikk litt inside information om hvor det gikk andre stier her oppe, og hvor man lettvint kunne komme ned andre plasser. 

Det er jo fine greier, da kan jeg for eksempel gå videre her en annen gang, når formen er blitt bedre så jeg kan gå lenger. (Bildet er arrangert, som det heter, he he.)

Siden jeg gikk tom for strøm sist sånn at jeg ikke fikk tatt bilde av den maltrakterte buska, så gikk jeg innom den på vei ned i dag. Her er altså en av stumpene der det har stått ei grein før, mens det nå bare er en tust og hår igjen der. Høylandsfe eller elg? En av delene, høyst sannsynlig.

Ei og annen furu er det også her oppe, men de er ikke blitt kjempestore ennå. 

Jeg kunne helt klart fått verre hjemmelekser av fysioterapeuten enn å gå på tur i disse dager. Må si det er ekstra kjekt at åsen rett bak huset passer så veldig bra til turbruk akkurat nå. Helt perfekte muligheter for å tilpasse dagsformen. Det er ikke lange biten, men det er jo flott tur likevel. 


2 kommentarer:

  1. Du har verkligen ett sinne för att se fina detaljer när du är ute o bra fantasi för att beskriva dem!!!

    SvarSlett
  2. Takk, det er kanskje ikke så lett for andre å se det samme, men. Kanskje man da ser sine egne figurer i de samme bildene, om ikke annet? :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)