Etiketter

Vik–Holmsnes' skjærgård, fugler og farger

Det var en fin ettermiddag nylig. Trine hadde egentlig invitert til Olderfjorden-tur, men det ble i lengste laget en ettermiddag for både Wenche og meg nå med lite padlegrunnlag. Så det ble isteden sånn at Trine ble med oss fra Vik til Skjærvøyan og Silsandholmen. Et herlig område, i dag uten tungsjø. 


Vi startet fra Vik, og padlet «runden» motsols. Her er vi på vei forbi lykta på Kallsnesklubben. Det var litt bris, men ikke så mye at det gikk hvitt akkurat. 

Det gikk litt byger i dag også, men vi gikk ganske klar. Til venstre kan vi såvidt (var mer tydelig i virkeligheten) se en på andre siden av fjorden.

Wenche i godt driv.

En av de kule observasjonene – steinvender. Det ble ikke akkurat nærbilde, men. Det var flere her, faktisk. En stund siden jeg har sett dem nå, så det var artig gjensyn. Jeg lurer forresten på om ikke det var her ute jeg så den første steinvenderen en gang for noen år siden, muligens. 

Det var veldig lite tungsjø, og på lesiden av øyene var det heller ikke vindbølger. Så her kunne vi snirkle imellom det som var av skjær og holmer. Men det var lav vannstand, så et par av de «faste» stedene gikk det faktisk ikke an å komme gjennom nå.

Vi tok oss ganske god tid her, for det var så pass stille at vi kunne kikke på tareskogen og denslags også, i tillegg til å snirkle imellom skjærene. Trøffeltang (grisetangdokke) fant vi også. 

Vi satte etterpå kursen mot Holmsnesøya, der vi tilfredsstilte behovet for beinstrekk. Nå var det begynt å bli skikkelig flott ettermiddagslys også!

Etter beinstrekken gikk turen videre til Silsandholmen, som i likhet med Litle Skjærvøya er en 10 på skjæret-post. Der traff vi på disse to heiloene – årets første for min del. I løpet av padleturen så vi 15 forskjellige arter regnet vi sammen. I tillegg hørte vi orrfugl da vi kom på land, og jeg så enda noen flere da jeg kjørte til og fra. Våren er kul sånn sett, med masse fugler på trekk. 

Som nevnt, flotte farger etter hvert. Siden det gikk elinger hist og her, så ble det også kule skyer rundt om. Blant annet så vi fantorangen i en av skyene. 

God stemning!

Det ble litt småhustrig etter hvert som klokka tikket og sola gjemte seg, men samtidig ble det finere og finere på himmelen. Ilandstigning ved Årnesan droppet vi, for å ikke begynne å fryse. 

Innimellom måtte vi bare stoppe opp og nyte. 

Stort sett lå en av oss litt etter, på grunn av fotografering. Oy, så fint, må ta bilde, OY så fint må ta bilde, OY OY OY! Her er det Wenche som tar oss igjen etter en liten fotoshoot.

Hvilken av disse to solene tror du er den ekte sola? Det var mye halo-greier også i dag, nemlig. Plutselig var det «regnbue» på den ene siden, etter en stund på den andre siden. Så dukket det opp ei sol under skyene mens sola var bak – her har den ekte sola også kommet fram, så nå var det plutselig to soler. Merkelig – og kult! 

Fargerikt og flott, rett og slett. 

Det ble en flott kveld på havet, så takk for turen begge to. Håper det ikke ble en alt for dårlig erstatning for Olderfjorden til slutt. Det ble i hvert fall mange fine bilder på netthinna mi. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)