Etiketter

Kjeøya og Rinøya med Finuken, Leif-H og Berit

 

Søndag skulle Berit og Leif-Hermann padle fra Offersøy til Kjeøya og Rinøya, to 10 på skjæret-poster. Jeg benyttet anledningen når jeg hadde noen å padle sammen med, til å sjøsette Finuken (Nelo Inuk). Det var lenge siden sist nå, så jeg regnet med at det kom til å oppleves fryktelig ustabilt – men til min gledelige overraskelse så kjentes det helt fint ut! Bortsett fra akkurat da jeg skulle oppi, det er litt styr med ocean cockpit, for den er jo så liten. Men det gikk uten å tryne, og det var i grunnen veldig kjekt for det var en kar i fjæra der jeg satte ut. Jeg satte ut litt nærmere Kjeøya, er litt lei av Offersøy. Her har jeg truffet på de andre på andre siden av moloen jeg startet ved.

Derfra er det kort vei bort til Kjeøya. Pling, så hadde vi den posten også i boks. Nå manglet Berit bare en post for å få siste loddet i 10 på skjæret. Både Leif-Hermann og jeg er over på bonus-samling. For øvrig hadde det endret seg litt her – før lå det jo en gammel ferge og stakk opp såvidt, med ei skipsklokke på. Nå var det lite som stakk opp, men vi så noe på bunnen fremdeles.

Vi satte kursen videre mot Rinøya. Det var fjære, så vi holdt oss litt. Det er nemlig skikkelig langgrunne områder innenfor her, så man kan fort ende opp med en lang omvei hvis man prøver seg lenger inn.

Ett og annet skjær var det å padle rundt eller imellom, men ikke mange akkurat der vi la kursen. 

Nå begynner vi å nærme oss, da ble det kulere natur innenfor oss også.  Jeg la merke til en furuskog da jeg kjørte utover, som det kan være kult å finne seg hengekøyeplass i. Mulig den er ett eller annet sted i dette bildet.

Kult lys ble det også. Hvis du så nøye på det første bildet så kunne du ane en regnbue. Den dukket opp forskjellige steder til stadighet på turen i dag, faktisk. Bygevær av den ekstra kule sorten.

Rinøya! Berit kan feire sin femtende post og tredje lodd i 10 på skjæret. Leif-Hermann og jeg har dem fra før, men vi kan fortsatt vinne en jokerpremie, hvis vi er heldig. Det vil si, jeg er jo skjærsjef og strengt tatt så uheldig at jeg ikke vinner noe som helst, men Leif-Hermann kan. Så det er ikke forgjeves å samle bonusposter, det øker vinnersjansene det også! 

Her ser vi over mot den andre siden av Hestfjorden. Der har jeg satt ut tidligere en gang, men det var heslig sted med masse råtten tang, så det har jeg ikke gjentatt. Skulle jeg padlet fra denne siden av Rinøya så ville jeg startet lenger inn i fjorden, rett og slett. 

Litt kaiing ble det også anledning til. Jeg droppet det siden jeg hadde karbonkajakken i dag.

Jeg kom meg ut av kajakken uten å plaske uti nå heller, ganske fornøyd med det.

Vi fikk fint vær i pausen, sola tittet fram og fine greier. 

Returen gikk høvelig samme veien. Underveis (for såvidt også i pausen, men jeg satt for lavt til at jeg så det) så vi en del fisk i overflata, men fikk ikke sett hva det var slags. Litt ergelig da at fiskestanga lå i bilen, men jeg husker godt nok hvordan det var å få stor eller livlig fisk på kroken i Finuken til at jeg lever fint med det.

Høvelig god stemning, tatt i betraktning at motvinden vi hadde før pausen nå hadde blåst ut…

Her prøver sola å gjøre opp for vindskuffelsen, antagelig.

Foto: Leif-Hermann Jensen
Det var regnbue til tider på returen også.

Jeg var bare ikke så flink til å få den med på bildene. 

Ved Kjeøya dreide vi av, for litt lenger ut er det en artig passasje. Der er det en strand på fjære sjø, men nå håpet vi på at det skulle gå an å padle gjennom. 

Dette er vel litt før vi kom dit, tror jeg glemte å ta bilde akkurat der vi padlet gjennom – for det gikk bra. V Vi hadde til og med god klaring!

Her ser du ganske tydelig hvor vi dreide av hen. 

Da jeg kom tilbake til fjæra ved moloen, var der full action. Jeg nevnte en mann i fjæra i starten, det jeg glemte å nevne var at det også lå en båt der. Den hadde ligget ved flytebrygge her da det var mye vind sist, og tydeligvis sto rett på. Da sank den. På bildet har de akkurat fått ordnet med pumpe og greier, og tatt den på slep bortover til Offersøy.

Det var ukens happening i bygda, så det var mye folk i fjæra. Ei dame var interessert i kajakk og spurte om forskjellig, blant annet redninger. Så var det en som lurte på om jeg kunne den der rulla, og jeg svarte som sant er at ja, jeg ruller hver eneste måned. I samme øyeblikk kom jeg på at det var sannelig blitt august! Det var bare å legge fra seg utstyret jeg hadde ryddet av kajakken, og komme seg oppi igjen. August er innrulla – jeg kom meg heldigvis opp når folk sto og så på. Det var så på hengende åra som det er mulig tror jeg, men det gikk. Så lenge den virker – men jeg må ha noen runder med øving nå i august, før det blir mye kaldere i sjøen igjen. Har notert at det blir mørkt om natta plutselig.

Takk for fin ide og tur, dette var fin bruk av en søndag!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)