Etiketter

Kulturonsdag med klubben

 

Onsdagspadling! Grått i dag, men fargerik gjeng stilte til padling fra klubbnaustet. 


Det var nordavind, nordvest antagelig. Så vi padlet nordover i dag. Her er det kort «justeringspause» etter et lite stykke. Alt i orden, da padler vi videre.

Wenche var baktropp i dag, her med selskap av Franck. 

På grunn av vindforholdene var vi ikke helt låst til en plan, vi skulle i første omgang til Hurtigrutens Hus, og så se det an der. Men vi regnet med det beste ville være å følge nærmeste siden av Børøya. Her har vi imidlertid en foreløpig stopp ved hurtigbåten, for den er det jo artig å ta bilde under. (Når vi vet at den ikke skal fra kai med det første, i hvert fall.) 
Fra venstre - Torje, Wenche, Franck, Trond, Leif-Hermann, Berit og Fred.

Oppdaga etterpå at det lå en underpadlingsbåt til ved kai, Maximus! Den var mye smalere og lavere, så det var ikke mye å gå på. Men nok! 

Straks klare for å krysse over til Børøya. Det er som vi ser her tid for lys igjen, spesielt på slike grå dager. 

Ved hurtigrutens hus var det i dag greit lys for å se inn, lett å se hvordan fasongen på bygget går igjen på båten. (Egentlig omvendt da, siden bygget er nyest.)

Vi bestemte oss for å krysse Børøya og følge plan A.

Nå var vi jo begynt på en slags kultur-tur, med å kikke på hurtigrutemuseet (som nylig ble åpnet, for øvrig). Videre gikk turen hit. Her skal det bli bystrand etter hvert. De har tatt vare på sanden fra Storskjæret, for å legge den her. 

Nesten rett over fra Hurtigrutens Hus, som vi ser her. Sa jeg at vi hadde finbesøk fra Ofoten? Torje hadde ærend i byen, og hadde vært forutseende nok til å ta med padleutstyret. Kjempemessig!

Det neste på turen var så klart skulpturen Dager og Netter, som vi ser såvidt før brua her.
 
Det ene bildet der vi ser litt av de artige småbølgene vi fikk et lite stykke. Avocet'n liker i likhet med nordkappen sånne, artig selv om de er små. Holder grei fart uten å nesten gjøre noe når det blir sånn.

Noen ville innom båthavna også, så kursen gikk videre dit.

Jeg stoppet og sendte ei melding til Chipo og Fredrik, som bor like etter havna. Sånn at de skulle kunne se oss når vi passerte, hvis de var hjemme. Det viste seg at Fredrik var i nynaustet sitt, like innenfor der jeg lå og sendte melding. Så ble vi på en måte ni stykker på tur, en liten stund.

Widerøe hilste også på. (Tror jeg, eller var det ambulansefly? Det la jeg egentlig ikke merke til.)

Grått og til tider skikkelig vått også, men det ble likevel en fin tur. Dessverre minnet ingen meg på at det var blitt september, så septemberrulla må vente enda en liten stund. 

1 kommentar:

  1. Hei
    Mange fine bilder og kommentarer!
    Til info: for å komme inn på bloggen din må jeg ta bort www. og bruke https://padlemia.blogspot.com

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)