Etiketter

ASKR crew-trening

 

Søndag starter Arctic Sea Kayak Race (ASKR) (som er mest tur og race er valgfritt). Selv om det er følgebåter når padlerne er på havet, har vi også crew i kajakk, for sikkerhetens skyld. I går møttes vi på Holmstad, for å friske opp blant annet redningsferdighetene, selv om noen av oss øver på det nokså jevnlig. Ikke alle er like ofte på havet, heller. 

Det var blitt skikkelig grått da vi ankom, men det var ikke så nøye – våte skulle vi jo bli alle sammen, uansett. 

Men selv om det var grått, var havet flatt. 

Vi gikk ganske så rett på kameratredning, det er vel det som er mest sannsynlig at vi får bruk for. Her har Merete akkurat berget Fred, og det gikk som smurt.

Det ble også en del balanseøving, her er det Petter (som på første bildet i posten) og Astrid som står i kajakkene. 

Kort-ramblets leder Øystein var også med. Men han holdt seg klokelig langt unna kamera når han var i aksjon – men det var han, altså. Jeg så det på avstand, så han har vitner.

Merete i aksjon igjen, denne gangen i motsatt rolle. Det gikk greit det også, Irene hadde kontroll på berginga. 

Etter hvert var folk så godt i gang at mange holdt på samtidig. 

Til og med jeg, måtte ut i vannet til slutt. Fred og jeg testet heelhook-metoden litt nærmere, om den virkelig er så lett som vi innbiller oss, ettersom ingen av de andre brukte den for å komme seg opp.

For øvrig et misvisende navn, burde heller hett tåflipmetoden eller noe sånt, for jeg hekter ikke hælen nærmest seg og kreker meg opp (jæveltungt for padlekompisen), men putter heller tåa under cockpitkanten lengst bort, strekker foten ut mens jeg vipper meg lett opp innover båten. Når man gjør sistnevnte, og bruker også bergers kajakk, så er det altså veldig lett for kameraten å holde – jeg holdt Fred sin kajakk med bare fingertuppene, og det var null problem. 

Så hvis kameraten din har problemer med å holde deg, så kanskje en ide å tenke over hva du kan hjelpe til med selv?

Til slutt øvde jeg litt på rulla, og egenredningsvarianten reentry og rulle opp. Nå sitter den godt igjen, sleit med den i fjor så det var bra. Cowboy med nordkappen må jeg øve mer på, merket jeg. Og det er jo veldig bra å ha klart for seg, så dette var en nyttig ettermiddag for meg også. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)