Etiketter

Øksnes og Reinøya på og etter jobb

Endelig passet det med litt jobbpadling igjen! Når båtrutene er sånn at halve dagen går om man skal ta hurtigbåt, så kan man like gjerne og heller padle. Når man først padler, kan man jo dessuten padle tur i tillegg til jobbpadlinga. Så for ikke så lenge siden kjørte jeg til Smines og satte ut for å padle til leirstedet på Skogsøya vi ser der borte. Grei temperatur, null sol – egentlig perfekt padlevær. Så pass varmt var det, at jeg startet turen med å rulle litt for å kjøle meg ned. 

Jeg padlet nesten rett over, var litt i tvil om jeg skulle padle til stedet hurtigbåten legger til, eller flytebrygga ved Skavlnes skole (bildet). Det ble det siste, for da ville jeg slippe å tenke på flo og fjære. 

For øvrig, nå skal du lese nøye og lagre følgende på minnet: 
Skavlnes skole hører til Øksnes leirsted, som samarbeider med Vesterålen turlag om en utleieordning (Mer info HER). Så her kan du leie deg inn for en rimelig penge! Det er ikke bare flotte turmuligheter på selve øya, men det er skjermet havn her, og ligger i et kjempeflott padleområde. Det er fullt mulig å bare slenge kajakken på hurtigbåten hvis du vil, men det er også kort vei over fra Smines der du kan sette bilen. Ellers en ikke alt for lang padletur fra kystlagsnaustene i Øksnes heller. (Der du for øvrig kan leie båt og ro fra, hvis du foretrekker det! Mer info HER) Det var det, nå lagrer du som nevnt dette på minnet, og forteller om den flotte muligheten til så mange du kan. Det er ALT for få som benytter dette unike tilbudet! 

Underveis viste formen min seg å være elendig, men jeg klarte nå å kare meg over Kaldhammarsundet og Svinøysundet, og inn Øksnesvågen. Det var god plass til å legge kajakken på flytebrygga, heldigvis. Her ser vi den veldig skjermede vågen, som må være ganske ypperlig for en slik leirskoles vannaktiviteter. 

Etter jobboppdraget bestemte jeg meg tross dårlig form og småregn for å ta en runde rundt Reinøya. Jeg hadde jo vært ved Reinøysundet tidligere i år, men likevel ikke samlet den posten. Så det syntes jeg var på tide å gjøre skikkelig. Her er en liten strand på vestsiden av øya, der jeg hadde et øyeblikks stopp. 


Selv om Reinøya på et vis ligger i le for Skogsøya, så kommer det tungsjø inn Prestfjorden, dermed det blir litt drag på vestsiden. Da fins det også en del ting som man typisk finner en del av på yttersiden, som for eksempel røde kråkeboller og trøffeltang. Her var det veldig mange av de røde! Men de var ikke spesielt store.

10 på skjæret-posten Reinøysundet ble naturligvis dokumentert. Reinøya var litt større enn jeg husket fra sist gang. 

Jeg vurderte å padle korteste vei derfra til Smines, men valgte heller å padle tilbake samme vei som jeg kom. Det viste seg å være perfekt timing, for først kom hurtigbåten og gikk forbi akkurat før jeg skulle krysse over hit til Øksnes (stedet), og senere alle fritidsbåtene som tydeligvis skulle til hytta for helgen, da de var ferdige på jobb. Jeg slapp å vente på noen noe sted.

Jeg padlet vestsiden av Svinøya på retur. Siden det så ut til å hekke mange måker på den fulgte jeg ikke helt nært land, selv om det egentlig var planen. De fikk være helt i fred. 

Kryssingen over Kaldhammarsundet gikk også strålende, det gikk båter gjennom sundet både før og etter meg, men jeg trengte verken vente eller stresse for å holde meg unna.

Til tross for at formen var begredelig ved starten av dagen, endte jeg opp med en helt grei tur til slutt. Jeg må visst bare komme i siget, liksom. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)