Etiketter

Testing Pilgrim på sundet

Jeg har fått det for meg at Pilgrim tross alt er en udiskutabelt god kajakk, så det burde være mulig for meg å like den under rette forhold. Så langt har jeg jo kun testet på flatt hav, og da er det ikke så rart at jeg blir forbannet på en så treg greie. Men jeg VET jo at det er en steike god kajakk, egentlig, selv om jeg er vant med noe annet.

Så nå har jeg rett og slett en liggende for å teste skikkelig, så får vi se hva som skjer – tenkte jeg. En dag var det høvelig temperatur, og artige forhold på sundet. Litt sånn laber bris fra nord, da blir det artige forhold litt lenger nord i nabolaget, uten at det blir alt for voldsomme greier. Perfekt for en testtur?

Nåja. Her ser vi altså hvorfor jeg blir generelt forbannet av å sitte i en sånn… Den lager jo spor i vannet! Ei svær fure langtpokker bakover etter kajakken – er det mulig? Ja, faktisk. Det ble også minst dobbelt så mange splætt ned av bølgene som jeg er vant med. Klask, klask, klask. Når man er vant med at kajakkene går silkemykt og danser i bølgene, så ble dette bare teit. Hva er det den driver med, liksom.

Er det mulig, tenkte jeg om denne også. Det så på avstand ut som en båt som kom baklengs, det så jo ikke helt klokt ut. Men det viste seg å være en helt vanlig en som gikk rettveien, som bare var veldig framtung. Men som du ser – det er jo artige forhold! Egentlig. Om jeg hadde sittet i en Valley.

Det gjorde jeg jo da ikke, jeg satt i en NDK Pilgrim.

Etter hvert prøvde jeg å padle på tvers av bølgene for å se om det kanskje i det minste kunne bli litt ustabilt eller noe, men nei. Merket knapt at det var noe bølger overhodet.

Neivel, da får jeg bare padle tilbake da – men hva søren i gorrsvarte! Altså, når til og med det blir gørr kjedelig å padle i medsjø, da klikker det… Den fikk seg ei kraftig skyllebøtte og en stygg finger, det hjelper jo noen ganger.

Dessverre hjalp det ikke denne gangen. Men det skal den ha, at den lar seg ikke påvirke særlig av vind, jeg vurderte ikke å ha senkekjøl nede overhodet. Det var det null bruk for foreløpig. 

Jeg prøvde til og med å padle med bølger skrått bakfra med øynene lukket, uten at det skjedde noe som helst.  Riktignok var bølgene blitt mindre her, men dog.

Men det var fint da, å se på skyer og sundet. Jeg fikk jo mange stopp og så rundt meg, om ikke annet. 

Til slutt forbannet jeg meg på at det måtte da gå an å få noe fart på denne saken når det var medsjø, men det skjedde ikke så veldig mye mer av den grunn, egentlig.

Sol! Hurra! Vi kan late som at det er et smil på bildet, i så fall er det det eneste fra hele denne turen. 

Men – jeg måtte jo prøve å rulle. Det gikk faktisk aldeles fint. Den er helt sykt lettrulla, nesten på grensen til juks følte jeg. Så lettrullet var den at jeg måtte prøve om jeg klarte å ligge og flyte i den. Det klarte jeg en ørliten stund, så skjedde dette og så var det oppned. Men det bør kunne gå en dag hvis jeg øver mer. 

Men da holdt det, nå var det ikke mer tålmodighet igjen for i dag. Tømme og gå på land. Vindbølger er lite interessant for denne jækelen – jeg må ut på yttersida. Det er det jeg må, og det er jo strengt tatt ikke meg imot. Kanskje det er en grunn i seg selv, til å like kajakken, faktisk.

For øvrig så sitter jeg ikke så tight i denne som jeg husket fra prøveturer med andres, på grunn av utformingen som skal gi plass til knær så slenger jeg i grunnen litt løst rundt. Må vel se nærmere på litt padding kanskje, så blir det sikkert gøyere å holde på med svinging og denslags, om ikke annet. Det skal den jo være god på.


Oppdrag «Like Pilgrim» er definitivt ikke fullført, og foreløpig ligger jeg rimelig dårlig an. Men det ante meg jo at dette kom til å bli et langtidsprosjekt, så det depper jeg ikke over. Nå må jeg bare få den ut i forhold som den er laget for, så kanskje det blir noe annet. Jeg syntes jo Døcken (Valley Avocet) også var gørrkjedelig i starten, men den liker jeg jo bedre nå, så det kan skje! Jada.

Det er en knallgod kajakk, helt klart. Vil du ha en kajakk som tar godt vare på deg, påvirkes lite i vind, er stødig, trygg, solid, responderer bra på teknikk og denslags – anbefales. Bra vinterkajakk, når man vil ha større margin, er det nok også. Men trives du i en Nordkapp eller en Inuk, er det altså ikke sikkert du kommer til å bli kjempekompis med den sånn helt umiddelbart.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)