Etiketter

Fisketur på sundet

 Selve padlinga blir jeg ikke så lei av, men disse utstyrsgreiene kan jeg bli lei av. Skylling og tørking. Så det har vært litt stillstand på padlefronten i det siste, egentlig. Men en kveld var det så fint utpå sundet, at jeg dro ut selv om jeg egentlig ikke gadd. Kledde på meg, ruslet ned og satte ut fra naustet der jeg hadde en kajakk liggende. 

Det var skikkelig fint lys også, ikke bare komplett vindstille. Det har jo blitt mørkere i straks to måneder nå, og når kveldene blir mørkere blir fargespillet også enda finere. 

Jeg var i dårlig form, så det var åpenbart at jeg ikke kom til å padle langt, så jeg tok med meg fiskeutstyret for å ha et konkret turmål. Men jeg så ikke snurten av et eneste vak, i hvert fall. 

Her ser vi forresten at gatelysene er tent, det er jo fint siden de ikke har vært så mye i bruk de siste vintrene. Men sensommer og bare såvidt litt antydning til halvskumring, jo da er de på. Jeg hadde husket hodeykta, i tilfelle det skulle dukke opp en båt som trengte å se meg. Det var i grunnen greit, for jeg måtte langt ut på sundet for å få senket snøret uten å treffe bunnen med en gang.

Jo, jeg hadde forresten et annet turmål også, augustrulla. Det var straks midten av august, uten at jeg hadde fått den på plass, så jeg tenkte å få det unnagjort før det ble avglemt. Det var også en stund siden sist jeg padlet en Nordkapp, så det var greit å få kjent litt på det også. Filmsnutt kommer nederst i innlegget. Her padler jeg utover for å komme på så dypt vann at det hadde noe for seg å slenge ut snøret.

Jeg prøvde harpa for første gang i år. Egentlig hadde jeg sluttet med så mange kroker på en gang, men siden det var så blikkstille fant jeg ut at jeg skulle teste det igjen. Konkluderte vel igjen med at det er alt for mange kroker, jeg var i grunnen glad for at jeg ikke fikk noe som helst. For det gjorde jeg selvfølgelig ikke. Jeg så en stim med fisk som var 15 cm eller noe sånt latterlig, men ellers var det dødt.

Ikke svart hav direkte, det var jo fargerikt. Men samtidig svart, altså.

Det ble altså ikke lange turen, det ble heller ikke fisk, men det var likevel en fin tur. En liten tur er langt bedre enn ingen tur, det er helt sikkert. 


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)