Etiketter

Onsdagsplasking Verholmen

Litt tidligere i høst inviterte klubben til onsdagspadling, en dag det var litt gråvær med nordavind. Tre stykker ble med til Verholmen, der det er fint å øve litt i vind og bølger. 

Nå var det en stund siden sist jeg padlet Boring (NDK Pilgrim), så jeg benyttet anledningen til å få luftet den. Det er jo helt klart en fordel med noe bølger hvis jeg skal trives i den – så langt, alt vel, som vi ser. 

Vi tok oss først en liten rekognoseringstur utover på den ene siden av holmen. 

På denne siden ligger det noen skjær, og nå var det ganske fjære sjø, så de var mer framme enn de pleier å være. 

Vi padlet litt, surfet litt innover, mens vi ventet på siste padlers litt forsinkede ankomst. Forholdene var ikke veldig store, men det var helt fint for å øve på det meste.

Etter hvert flyttet vi oss til den andre siden av holmen, der kunne vi padle uten å følge med skjær og denslags, der var det bare å padle i vei og nokså uproblematisk om det skulle skje noe uforutsett. Dessverre var det helt tørt i den fine surfepassasjen jeg pleier å bruke, men. Padlet vi langt nok ut ble det ikke så verst der heller. 

Etter hvert var vi fulltallige, her er Susann på full fart innover på surfski. 

Selv var jeg ikke helt i slag, så jeg tok det i hovedsak med ro, og drev mer på med tekniske ting enn å surfe og sånt. Litt sideveis-greier, sculling for støtte, kombinasjoner med styretak, snuing på bølgetopper og denslags. 

Men litt att og fram-padling ble det også. Den hersens Goproen gikk forresten helt i lås, det er ganske irriterende at den holder på med. Ikke spesielt artig når man er ute i sånt vær, å måtte gå i land, åpne luken på kameraet og ta batteriet ut, i våte saltvannsomgivelser. Det er rett og slett uholdbart, egentlig. Må vel sjekke om der er noe oppdatering kameraet skulle hatt, for det er ikke første gangen det skjer. 

Etter litt mer surfing ble det litt mer øving på diverse på de andre også, blant annet eskimoredning og rulling. 

– Og så utover, igjen. 

– Og så innover igjen! 

Susann testet også egenredning på surfskien i flere omganger, både på den gode og den kjipere siden. Hun klarte det nå på begge, selv om den ene var merkbart mer smooth enn den andre.

Etter hvert begynte flere å få nok, jeg syntes også at lyset begynte å bli dårligere ute. Da padlet jeg ut for å få én skikkelig surfetur innover.

Å, kom igjen da! Catch it!

Jada – eller neida? Noen flere åretak for neste, eller?

Yes, der satt den. Jeg fikk en langtur innover, eller om det kanskje var to kortere som omtrent sømløst gled ihop – artig var det i hvert fall. 

Tenker dette bildet oppsummerer hele ettermiddagen ganske godt. Takk for økta, Leif Egil, Leif-Hermann og Susann. Dette var artig!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)