Etiketter

En tur til sentrum igjen

Det var egentlig helt andre ting jeg skulle gjøre i dag, men vinden som var meldt uteble. Plutselig satt jeg i kajakken. Som vi ser her fra turen så kom det litt vind etter hvert, men det var etter planen – jeg skulle jo ha litt medvind på hjemoverturen, hadde jeg tenkt.

Sånn her så det ut de første timene denne dagen. 

På dette tidspunktet skulle det egentlig være 8 m/s middelvind og vindkast opp i 13 m/s, ifølge Yrs datavarsel. Ikke så mye som et vindpust en gang, altså.

Bråk derimot, det var det, og etter hvert dukket også årsakene opp. To båter av denne typen kom i stor fart nordover sunder. Noen som vet hva det er slags? De kunne se litt militæraktige ut og det er jo en storøvelse i emning nå, men jeg syntes ikke de ser helt ut som noen av de norske fartøyene. Men det har vel allerede kommet noen utenlandske også, kanskje?

Jeg merket i grunnen godt at jeg har sett lite til sola på mange måneder nå. Takk og pris hadde jeg hjelmen med skygge for øynene i det minste. Bør man begynne med solkrem igjen allerede, forresten? Det tenkte jeg ikke på. 

Det kuleste med at det nå blir lengre dager og sola er lengre tid oppe, er at man da ser skikkelig ned i det klare vannet. Det ser også ut til at det er noen fugler som myter nå, uten at jeg klarte å se på fjærene hva det er slags. Men jeg så også en teist som var nokså nær sommerdrakt allerede, så mulig det er flere som har begynt. Jeg så samtidig noen haveller, først en alene som svømte sammen med tre teister, og så kom det flygende fire til senere.  

Jeg hadde ikke sjekket om det var hurtigrute underveis i dag, men det viste seg å være Havila Pollux som kom. Det var jo litt kult, for der jobber søskenbarnet mitt. Så det var jo litt snedig at akkurat den kom på den turen jeg skulle padle forbi hurtigrutekaia mens det lå båt der. Det viste seg så klart at da var hun ikke om bord da, men… 

Den blå byen…

Her har jeg passert både kystvaktstasjon og ferga Stetind som ligger i opplag, og er vel på vei forbi Pollux. Jeg husket ikke hvor lenge de pleier å ligge her på dagtid, men så lenge de 
Jeg kom meg greit forbi, droppet å svinge inn like bak brua, inn til havneområdet ved hotellet, for der må man under en metallbrugreie og det var høy flo. Så jeg var usikker på hvor mye jeg hadde å gå på i høyden, nå var det litt bølger der sånn at jeg ville bli flyttet opp og ned. Her har jeg passert hele området, og konkluderte for øvrig at dette er et utmerket sted på denne vindretningen, hvis man skal øve seg i litt sprettsjø. Forvirrende nok for ferske folk, sånn at man får feelingen, samtidig som man har den havna å søke le i, tenkte jeg.

Da jeg kom til sentrum og Havsøyet stoppet jeg der, for nå hadde vinden økt nok på syntes jeg. Det begynte å bli noen vindkast, og dessuten er det jo ikke så spennende strekning videre heller. 

Kajakkbrygga som lå her tidligere, var imidlertid forsvunnet. Nå er jeg jo ikke superbegeistret for sånne uansett, men brygga er ikke av de bedre å komme opp på, så der var jo et poeng med den. Selv om de hadde lagt den mest mulig komlete til,  også. Det var i hvert fall ikke noe bra sted å gå i land med en fiberkajakk i dag, og det synes jeg er litt teit når det er nedenfor torget i byen, altså mest mulig sentralt.

Etter en stund kom Pollux forbi på sin vei videre, og dermed kunne jeg begynne på min retur. Ville ikke komme forbi akkurat da den skulle ut fra kai, så jeg hadde ventet på den. 

På returen padlet jeg imidlertid inn i havnen ved hotellet, for å få se nærmere på forholdene der. Det var en del bølger der ja, spesielt ved innløpet, selv om det ikke hadde blåst særlig lenge. 

Det gikk greit å komme seg under alle metallbruene. Eller landganger, heter det kanskje. I denne havna var det ikke mindre enn to sånne kajakkbrygger. Har noen rett og slett syntes det var smartere å ha to her, enn å ha to ulike steder «tilrettelagt» for kajakk i byen? Er det mulig? 

Jeg svingte også innom brygga (bak i bildet) nedenfor drivstoffstasjonen, fordi det fristet litt å gå en tur på Kiwi. Litt kult å padle til helgehandelen, på en måte. Men heller ikke der er det spesielt bra forhold for å gå i land med kajakk. Disse nymotens betongkaiene har ofte ikke gummigreiene høyt nok opp, så man må dra kajakken over betong for å få den opp. Lite aktuelt. Så jeg padlet heller videre hjem, tok ei rulle, og gikk hjem. 

Det har ikke blitt så lange turer i det siste, men nå vil de nok øke på i takt med at dagene også blir lengre. Forhåpentligvis, i hvert fall. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)