Etiketter

Silsandholmen og Lille Skerjvøya

Det er straks vinterpadletreff i Ørsvågvær. Men før det, tok jeg sist helg en tur til Silsandholmen og Lille Skjervøya.

Det var i utgangspunktet en litt grå dag, men det skulle vise seg å bli ganske så fint lys på store deler av turen. Det var nok sprekker i skylaget til at sola fikk strø litt magi utover. Jeg satte ut fra båthavna på Sandnes i Hadsel, og her peker baugen mot fjell på Hadseløya. 

Det er ikke langt fra båthavna bort til Silsandholmen, som var den første Ti på skjæret-posten jeg kom til. 
Selv om det var bra med kraft i tungsjøen i dag, så merket jeg ingenting til det bortover hit, så det er i grunnen en fin ferskingtur bortover her. 

Sola har begynt å varme så pass nå at jeg fant til og med ut at jeg skulle gå en tur i land på holmen. Da begynner det antagelig å nærme seg skikkelig vår, for om vinteren er jeg litt tilbakeholden med å gå på land. Det er jo der man virkelig fryser.

Sånn ser det ut andre veien, tatt fra venstrekanten av forrige bilde. Det var nokså tydelig at uvær i vinter har vasket godt oppetter holmen, så det var også litt søppel å plukke med seg. Jeg gjorde det selv om jeg allerede har samlet Søppelskjæret, for det er jo mest for å få det vekk fra naturen at man plukker. Belønningen for det var et par kule skjell som nå pynter hylla på badet mitt hjemme. 

Jeg hadde i grunnen ingen klar plan for turen, men jeg sate kursen først mot Holmsnesøya, og så fulgte jeg den utover. Jeg var litt usikker på hvordan det ville være forbi yttersia av øya, for der er det litt ureint, men det viste seg å være greit. Det brøt godt, men det var også greit plass for å padle imellom dem.

Da jeg kom rundt var jeg litt usikker på hvor jeg skulle legge kursen. Det brøt godt borte ved Kallsnesøya, bortover dit kunne det også komme kryssende båter. Så jeg tenkte først å legge kursen mot Årnesan, men tok meg litt tid her til å poste et bilde mens jeg funderte. Veldig fint lys akkurat her. 

Jeg klarte ikke å holde meg, jeg måtte utover. Så her er jeg på vei mellom Vikholmen og Holmsnesøya etter kryssinga, på tur utover mot Lille Skjervøya.

Veldig synd egentlig, at ingen ble med, for det var mye å leke seg på egentlig. Men det gjør jeg ikke når jeg er alene. 
 
Framme! Denne Ti på skjæret-posten har faktisk kasse, den står til venstre i bildet. Så her kan man faktisk skrive seg inn i bok. 

Det gjorde jeg faktisk også, det var så pass kjekt i sola at jeg gikk på land for andre gang på samme tur i dag. Det er langt fra hver gang jeg gjør!

For ikke å snakke om hvor sjelden jeg gidder å lage meg varm mat! Rett i koppen grønnsakssuppe, funket fint.

Jeg la opp en litt annen rute på returen, jeg ville runde Kallsnesøya. Denne steinen synes jeg var litt kul med fugleskiten som dekor, men bildet ble ikke riktig like kult som planlagt. 

Bildene fra den nyeste Goproen synes jeg imidlertid ble kule, der ser man mye bedre hvordan fargen på kajakken er, og hvorfor den heter Pearly. 

Jeg hadde fått med meg at det var begynt å bli litt vind i motgående retning, den traff da jeg kom på innsiden av Kallsnesøya. Men det passet meg aldeles utmerket, for jeg var egentlig passe pist denne dagen, så motvind var egentlig som bestilt. Det rakk ikke å bygge seg opp noe som helst bølger da, men.

Siden det nå var blitt fralandsvind tenkte jeg å padle innover mot Årnesan, sånn at jeg ville ende på Kallsnesøya dersom noe skulle skje, istedenfor å krysse mot Holmsnesøya. Heldigvis kom jeg på å kikke meg godt til begge sider før jeg var kommet særlig langt – for jammen meg, så kom det en fiskebåt fra babord. Og ohoi – en raskere båt fra styrbord i tillegg! Er det mulig! Her har det ikke kommet en eneste båt den veien under hele turen, så kommer det vitterlig en hver vei akkurat når jeg skal på tvers av kursen deres. Såvidt jeg kunne bedømme er det godt mulig jeg ville ligget sånn cirka der disse straks møtes, om jeg ikke hadde ventet i forfjamselsen.
  
Da de var passert peiste jeg over. Fulgte Holmsnesøya innover, så innom Silsandholmen, og så fulgte jeg land tettere enn andre veien tilbake mot bilen. 

Nå var det blitt kjempefine farger den veien også. Skikkelig deilig lys!

Mens jeg stæsjet i bilen ble lyset helg magisk, så her har vi kajakkbil i solnedgang – som var om lag hundre ganger finere enn bildet klarer å gjengi.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)