Etiketter

Vikøya og selsafari

Det har ikke vært så mange torsdagspadlinger i år, men da det ble sånn her fint vær litt tidligere i høst, var det bare å komme seg på havet. Det ble kort varsel og få deltakere, men du verden så fin tur det likevel ble! Her er vi såvidt startet turen, jeg måtte rett inn i fjæra for å få startet Gopro-kameraet på bakdekket. Slike turer vil man ha bilder av! I bakgrunnen kan vi se Jennestad Handelssted på andre siden av bukta der vi startet.

Ulf på venstre flanke, Leif Egil på høyre. Rett frem ser vi Vikøya som vi etter hvert skulle ta en tur i land på. 

Speilflatt utover her, jeg tror det er sånt som dette man kaller idyll?

Kult bilde av Leif Egil? Synes skyene ramme padleren inn på en stilig måte, når det speilet seg.

Vi tok det med ro utover, ingen grunn til å stresse når det er så fint. Vi padlet forbi Vikøya, for å runde Sandøya også, før vi tok pause. Det er lenge siden jeg så noe særlig med sel der, men det var verdt å sjekke likevel. Var en stund siden jeg var der sist, og Ulf hadde jo ikke padlet her før i det hele tatt, så da må man jo guide litt rundt.

Men jo! Det der må da være…?

Selene var tilbake! De var nysgjerrige også, så vi ble værende en stund i området for å se på dem. Artig med dyreliv på turen, og ikke minst så pass mange som de var.

Her ser vi Sandøya bak Ulf, den er ikke så mange meter over havet akkurat, skarve to  meter ifølge Norgeskart. 

Nei, hva sier dere, skal vi padle innover til Vikøya? Har vi sett lenge nok?

Ja, etter hvert så hadde vi sett nok på selsafarien, og satte kursen tilbake mot Vikøya. Fremdeles flatt hav og fint lys. Vi så noen fugler som jeg ennå ikke vet hva var for noe – de så ut som spover eller sniper eller noe, men hadde tjeld-aktig lyd når de fløy. Kan ikke huske at jeg har vært borti dem før. Noen med ide?

Fremdeles flatt hav da vi kom inn til Vikøya. 

Vi padlet helt rundt øya for å komme til sola. Før vi gikk i land for pause tok vi oss ei økt med trening på diverse, svingteknikk rulling og sånt. Det hadde vært planen min, for nå må man bare øve og øve før det blir svinkaldt i vannet igjen.

Det er forbasket vanskelig å holde hodet igjen, det skal jo helst sist opp. Så det er ikke uten grunn at jeg øver, for å si det mildt.

Noen ganger gikk det høvelig greit. Men aller helst skal jeg jo kunne ligge og flyte uten pose til hjelp. Men det har jeg i grunnen stort sett bare fått til i basseng. Litt pussig, for ute har jeg jo flytevest på meg så skulle tro det var mer oppdrift til hjelp, men det sier vel kanskje litt mer om hvor viktig det er å klare å slappe av når man gjør det, og hvor mye teknikken har å si. 

Den ene deltakeren øvde så mye på svinging at han forsvant rundt odden, og da jeg fant ham igjen hadde han svinget kajakken rundt så masse at han sto ved siden av. Litt uvisst hvorfor det, men han hadde i hvert fall øvd. Og det er jo meget bra! 

Etter hvert fikk vi nok øving (greit å gi seg mens leken er god) og tok turen på land. Der ble det litt rett i koppen lasagnepasta, den synes jeg i hvert fall ikke smaker stygt. Litt smakløs, men passe for en ettermiddagstur, og jeg får den i meg. Synes disse posene er veldig praktiske, selv om jeg dessverre bare liker én av smakene.

Lyset ble enda finere da vi satte ut for å padle inn til bilene. Men nå ble det på grensen til hvor lite lys Goproen klarer seg med, ser jeg.

Siden det nå var veldig kort inn til bilene så sneiet vi innom handelsstedet også. Jeg trodde det kunne være passe vannstand for å komme seg innunder her, og det er jo alltid gøy.

Dessverre så kom jeg meg innunder, men ikke gjennom. Det virket som at det var akkurat for lite å gå på her, så jeg måtte bare bakke tilbake.

Leif Egil har smal kajakk som også er mer skrå i bunnen enn min, så han hadde større sjans for å komme gjennom, men han måtte faktisk også gi opp. 

Men vi kom oss gjennom her! Det er også artig! Alltid artig å komme seg der det vanligvis ikke går an, og spesielt ikke for større fartøy. Da føler vi litt at vi får utnyttet fordelene med å være liten på sjøen.

Her på innsiden er det ikke mange gangene jeg har vært, faktisk. Så det var jo ikke verst at Ulf fikk kommet seg inn her når han padlet her for aller første gang. Bra klaff!

Vi får ta med bildet fra andre siden også, siden kameraet fremdeles sto på og knipset. Jeg liker jo sånne bilder, der bruer rammer inn utsikten. 

Her kommer Leif Egil ut samme sted. Det ble en fin tur på oss tre i dag, virkelig. Noen ganger får man skikkelig betalt for å hive seg rundt. Takk for turen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)