Etiketter

Dametur fra Straumfjord

Like før helga fikk vi snusen i at det skulle være jente-/damepadling i dag, fra Straumfjord. Sjennialt! tenkte jeg, perfekt for å få med en kollega som tok kurs samtidig som meg (7,5 år siden) og knapt har sittet i en kajakk siden. Men, som egentlig har lyst til å padle. :) Og endelig kom ho seg utpå ho også! :D Her er det meste av gjengen samlet, seks stykker ble vi.

Og her er ruta vår, ganske nøyaktig ei mil padla vi i dag. Fint padlevær var det, noe skyer, fin temperatur og en god del sol også.

Det var flere som var ute i finværet i dag, vi kom oss forbi her uten at noen havnet på kroken.

Etter litt småbølger slapper vi av litt her bak skjæret hvor det var stillere vann, før vi drar videre. Litt usikker på hva som observeres under havflaten, men det er fint å kikke ned der det er stille og klart vann.

Gjengen på tur videre, kule fjell bakom. Oppi heromkring ligger et klatrefelt, og som vi ser er det faktisk fortsatt litt snø øverst på fjelltoppene. Men det er ikke lenge til vi er kvitt den snøen!!!

Like bortafor var det et oppdrett, som vi padla på yttersiden av på vei utover.

Ser vi nøye på forrige bilde ser vi disse gærningene, pshycofugl. Også kalt rødnebbterne. Det tok sin tid før vi oppdaget den, men heldigvis var den antagelig bare i pausemodus under matsanking, for den gikk ikke amok på oss. Puh! (Den sorten er gær'n altså!)

Vi fant en flott liten holme å ta pause på, like før vi kom til Grønning som vi kan se her. Skikkelig fint.

Dette var ikke like fint da, hvorfor skal så mye søppel absolutt ende opp i havet? Åh. :( Den glinset fint i sola da, men. Hadde gjort seg bedre i en gjenvinningscontainer.

Mat må man ha, og grilling er skøy. Og godt. Velassortert meny, med pølser og laks og diverse salater og brød og marshmallows og andre gode greier. Aaaah...

 Jo det var riktig så trivelig vi hadde det her. Midt i sola var vi.

På tur heimover, kamera på utlån. Bakom her er innsmettet til Olderfjorden, hit har jeg planer om å padle om kun kort tid. kanskje i morra - kanskje seinere. Men skulle absolutt vært her en tur.
 
Tøft.

Noen ganger må det rett og slett fire stykker til for å få fatt i en melkesjokolade, da legger man seg i flåte på dette viset. Har man fortjent sjokolade så har man det, da må man ha. Uansett hvor vrang luka har bestemt seg for å være. (Det ble en lykkelig utgang på denne episoden. Alle fikk smake, og fullførte turen med stil.)

Så var turen slutt, her gikk vi i land. Ja, like innafor da, men jeg syntes disse psychofuglene var så kule så jeg vendte apparatet den veien. :)

5 kommentarer:

  1. (Makrellterna er gjort om til rødnebbterne nå, som nok er mer korrekt. En liten blings der.)

    SvarSlett
  2. Så ut som dere fikk en fin ur.
    Dette må gjøres oftere!
    Du får hinte til hu Astrid, så blir det nok flere jenteturer.
    Remi

    SvarSlett
  3. Takk for de flotte bildene:-)) Fin, fin tur:-))
    Hilsen Astrid

    SvarSlett
  4. Ja, det var en fin tur! :D Håper det blir flere. :)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)