Etiketter

Arctic Sea Kayak Race i år også

Hjellsandøya
Det blir selvsagt Arctic Sea Kayak Race (ASKR) i år også. Det blir visst litt endringer fra tidligere år, Lang Rable skal ikke gå rundt yttersida av Bø, men fra Bleik på Andøya sies det. Dette bildet er tatt på yttersida av Skogsøya, som man da kommer til å passere på turen. Virkelig et flott område!!!


Valsneset i Eidsfjord, første camp på Lang Ramble 2010.
ASKR er en ukes arrangement, egentlig. De tre første dagene er man på tur. Enten er man på Lang Ramble, Kort Ramble, eller padlekurs - alt etter erfaringsnivå.


Åsand, 3. camp på Lang Ramble 2010. 
Søndag tar man alt med seg i kajakken og padler på tur, med camp på nytt sted hver kveld (bortsett fra kurset som holder til i Skipnes hele uka) med samling rundt leirbålet. Utrolig trivelig!


Skipnes, base for arrangementet.
Onsdag samles alle sammen i Skipnes, et idyllisk lite sted i Øksnes Vestbygd. Utpå kvelden er det festligheter og felles middag. På tide å bli kjent med de som har deltatt på de andre delene av arrangementet.


Spennende lys på Gaukværøya, Lang Ramble 2010.
Det kan ofte bli forskjellig vær i løpet av arrangementet, i løpet av årene har man nok opplevd det meste. Det året jeg var med var det sånn her idyllisk, det var tåke, lyn og torden, og strålende solskinn. Du må være forberedt på det meste - det er også litt av spenninga. Vi er jo midt i naturen, det skal være sånn.

Trygt og godt med følgebåter og crew.
Det kan til tider også være litt bølger og sjø, men sikkerheten er ivaretatt med følgebåter og crew i kajakker. Her hjelpes en som har gått rundt, han padlet videre like hel og fin like etterpå. Det kan rett og slett være en fin anledning til å få presset grensene sine litt under trygge forhold. (Blir det for ille, legger man om ruta.)


Lundefugl på fisketur.
Du kan regne med både å få se denne karen, og masse andre fugler i løpet av turen. Det er et veldig rikt sjøfulgliv i området. Der ruta er lagt i år, kan man nok også håpe å få sett noe til selen, kanskje mer enn før på lang ramble.


Shopping på brygga i Skipnes.
Både ved innsjekking og i Skipnes pleier Milslukern og Tequila å stille opp for å selge kajakkutstyr man måtte trenge. Bestiller du på forhånd får du askr-rabatt.


World Cup Surfski
Dette blir også tredje året askr er vertskap for Oceanpaddlers World Series, internasjonalt surfski-race! I år har arrangørene lagt dette racet til torsdag, som er tradisjonell hviledag for deltakerne på askr. På denne måten får også de som skal padle maraton med seg løpet, det var vel på tide.

Båtrace i lagkonkurranse med hjemmelagete kajakker
På hviledagen har det også pleid å være andre aktiviteter, som konkurranse mellom de forskjellige gruppene, mens noen tar en padletur på egenhånd, eller en tur til Tinden for eksempel. Fritt valg.

Hjellsandøya og Skogsøya, Øksnes Vestbygd.
Tilbake til Hjellsandøya ved Skogsøya. Dette for å minne om hvor flott det er her, og at det kan være lurt å innvilge seg noen ekstra dager i området hvis man først tar turen. Vi har mye mer å by på enn hva du rekker å oppleve under ASKR. For ikke å snakke om hvis du ikke kan komme på askr men kommer utenom - da står du jo helt fritt til å velge hva! Og vi har MASSE!


Havørn på beiting over fuglefjellet.
Havørna er du selvsagt garantert å se.


Skjellsand
Skjellsanden gir de flotteste hvite strender, vi har nærmest en til hver...


Artig brott ved Skjervøyene, Hadsel.
Vi har yttersiden, med eksponerte havområder, artige brott å leke seg i for de som liker det. Ikke minst, områder hvor det er kort vei til mer skjermede områder å trekke seg tilbake til når det blir for heftig.


Ut fra Skipnes på kvelden.
Lyset ei sommernatt er bare helt fabelaktig. Ja, for det er lyst her om nettene, det var du vel klar over? Utpå seinsommeren og høsten blir det mer skjømt og etterhvert mørkt, men det gir bare de flotteste farger når solen går ned.


Oskjell plukket fra kajakk.
Er du glad i skjell, har vi det også å by på. Oskjell kan plukkes rett fra havbunnen, kokes og spises. (I hvert fall om man sjekker blåskjellvarslet på forhånd.)


Skipssanden
Man kan selvsagt også ta en dukkert i havet fra en av de flotte strendene. Skal jeg gjette litt så blir det en stopp på denne stranden for i hvert fall Lang Ramble - godt mulig også for Kort Ramble i løpet av askr i år. Søringer bør være forberedt på at vannet er litt kaldere - men friskere - enn hjemme. ;)

Nyksund, gammelt fiskevær, nå turistmagnet.
Man passerer i år også det gamle, utdødde og gjenopplivede fiskeværet Nyksund på Lang Ramble, vil jeg tro.


Fra lykta på Våje, Skogsøya.
Storhavet er bare flott uansett hvor hen du ser det fra, og i hvilket lys. Men jeg tror nok det er aller flottest sett fra Vesterålen. Ja, det må det bare være. :)


Innløpet til Trollfjorden i Raftsundet.
Har man ekstra tid i området er det verdt å sette av tid til en tur til Trollfjorden. Ta gjerne en tur inn Grunnfjorden med det samme.


Onsdagsracet hver uke starter ved brufoten.
Er du her en onsdag kan du bli med på onsdagsrace rundt Børøya. :)


Hovden, Lang Ramble 2010.
Og om det står imellom å dra til Syden eller til ASKR, så har du svaret her.

Tidligere års innlegg om ASKR, inkl. fra da jeg selv var med, finner du her.

3 kommentarer:

 1. Hi Maria,

  This looks great; a beautiful area and the chance to paddle with lots of people who enjoy the same wild journeying. You've added a trip to my "must do" list! :o)

  Kind Regards

  SvarSlett
 2. Skulle tro du var ansatt som selger i Vesterålen ASKR AS. Du gjør en god jobb....

  :-) Truls

  SvarSlett
 3. :D Thanks! And you will both be very welcome. :) Bring som friends! :D

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)