Etiketter

Nautøya - Indre Sandøy

Tror muligens at jeg har gått litt surr i bildene, at dette var like før vi ankom Nautøya. Men det må med likevel, for det var så fint med alt det blå, hvite skyer og det hvite i fjellene. Og padlerne midt imellom øyene der framme.

Oversiktsbilde over lunsjplassen på Nautøya. Ikke tvil om at det går fint an å campe her også selv om man er en stor gjeng. Men praktisk sett foretrekker jeg å ha camp to netter samme plass når det går an.

- Da får man både lettere båt å padle med når man skal padle dagen imellom, man får lettere fatt i alt man trenger underveis fordi man bare har med seg det viktigste og båten ikke er stappet, og ikke minst sparer man tid. En hel telt-nedtaking og oppsetting, og en hel nedpakking og oppakking i tid kan brukes på koseligere ting som padling, avslapping eller bare på å nyte vær og omgivelser. Gjerne i kombinasjon. Det ga tid til en laaang lunsjstopp her, for eksempel. :)

Crocs er flotte (og lette) leirsko, men det sto bare én igjen på stranda så den var ikke noe å ta i bruk. Men fin farge, og fotogen var den.

Vår working hero Jan Ivar
Det var lite ved på campen, så noen tok ansvar og samlet ihop ved på Nautøya som vi fraktet tilbake. Jan Ivar sto på, gikk rundt og samlet, og delte opp i medbringbare biter. Det ble et flott kveldsbål av det seinere.

Her og der ute på holmene så man rester etter militæraktivitet. Denne her skal vel på et slags vis være sånn høvelig skjult i terrenget.

På tur tilbake tok resten av gjengen samme vei tilbake forbi flatøya, men vi fra Vesterålen liker å se yttersia, så vi tok den. Det angret vi ikke på, den var mye mer spennende og det var den ene lille perlen etter den andre bortover. Her prøver KH å få kontakt med en villsau men den syntes ikke at han var like koselig, tydeligvis.

Fotoshoot, passelig medgjørlig sau.

Sjekk det kule lammet til venstre her! Symmetrisk hvit i panna og på nesetippen, i tillegg til hvitt helt ytterst på haletippen. Den som klarer å slakte han derre er hjerterå!

Veikryss. Sauesti på langs, kajakkvei på tvers. (Det var visst bare på kartet det gikk å padle over her.)

Innimellom her og der, det var mange plasser innimellom og det liker vi! Legg merke til bålveden på dekk. (Vi hadde mer nedi rommene, altså.)

En stokk! Den må da bli et flott bål! Den tar vi! Men hvordan?

Én ville ha den på dekk, den andre ville ha den på tvers mellom to i flåte slept av den tredje, som mente at vi skulle rett og slett ta den på slep. Slep ble det.

Stokk(en) Dum
Stokken ble festet med slepeline til Remi, som ble festet med slepeline til meg. (Det var jo min idé hele stokken, så det var vel til pass at jeg fikk slepe. Kanskje ikke den smarteste ideen jeg har hatt.) Det var tungt. Den så ikke så tung ut der den lå på land...

Jaja, til leiren kom stokken. Remi og jeg var imidlertid bare såvidt i land med den før vi padlet videre til fugleberget i Sundsvollsundet. Jeg ville se det mens det var fint vær, man vet jo aldri hvor lenge dét varer.

Ikke så kledelig det kraftlinjeskiltet, men ellers var det flott! Masse skrål, det var et krykkjeberg. Så ingen andre fuglesorter der.

I vannkanten var det masse av de røde kråkebollene, og noen andre, slimete greier.

Krykkjene fløy att og fram, att og fram. Så ikke noe til at de har fått unger foreløpig.

Noen fulgte nøye med oss, mens andre hadde siesta.

Jeg tok med en stor kråkebolle, for jeg har nettopp lest en artikkel om at man kan spise noe inni dem. Så jeg skulle se om det var noe der. Knuste den sånn som måkene gjør, slapp den ned på stein. Resultatet så imidlertid så heslig ut, at dere får heller dette førbildet som jeg synes ble mye finere. ;)

Bål! Stokken er i gang... Og Remi er i gang med å hakke stokk, inni røyken der. Mulig Jan Ivars øks trenger kvessing etterpå, det var mye stokk som ble hakket opp i ene enden, mens andre enden lå inni bålet.

Samling rundt bålet utpå kvelden. Igjen var det veldig kjekt med stoltrekk og "lenestol" å sitte i. :)

2 kommentarer:

 1. En herlig dag, mange opplevelser!
  Et supert område å padle omkring i.
  Men...
  Uten hastverk, og lete i krokene,
  da finner man de små skattene.

  Det er bra at det går sakte i kajakk,
  man får med seg detaljene.

  Remi

  SvarSlett
 2. Ja, den stokken var en ekte liten skatt! Ha ha ha!

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)