Etiketter

Sopptur

I dag blåste det ganske mye, så ikke noe padletur. Det har endelig begynt å komme litt sopp i marka, så da ble det en liten tur for å se etter kantarell istedenfor. Den på bildet er jo fin, men er vel best å nøye seg med å se på den, etter hva de sier.

Kantarellen har begynt å komme. Det var mange. Men det var veldig små! De færreste var vits å plukke. Kanskje blir de større etterhvert, jeg vet ikke. Flere av dem så egentlig ikke ut som de var tenkt å bli særlig større, men. Skal dra tilbake seinere og se i tilfelle.

Disse her var fullvoksne og vel så det. Overmodne, har sett sine bedre dager. Det var en del sånne der også, de ble heller ikke med hjem.

Foto: En paparazzi i marka
Men noen av kantarellene ble det. Som man ser her - selv de største var små.

Det ble bittelitt med hjem tilsammen.

Ferdig renset, sendt ut av huset med noen som faktisk LIKER sopp. Jeg liker mest bare å plukke dem, og lukte. Kantarell lukter godt. Men smaker litt rart. ;)

Fortsettelse, det kom bilder fra soppens endestasjon:
Tja. Det så jo egentlig ganske godt ut. Kanskje det var dumt å sende den ut av huset...

5 kommentarer:

 1. Ser i grunn ut som når man har sølt med fugeskum.....Men det smaker jo godt da :)

  SvarSlett
 2. Nam nam. Det så godt ut!

  SvarSlett
 3. d dærre så jo fantastisk gått ut!

  SvarSlett
 4. Hei, kantareller er for godt til bare å gis bort. Prøv å forvelle og fryse for så å bruke i gryteretter, eller tørk og bruk i sauser.
  Min favoritt er råstekt kantarellen godt i smør, ha på litt salt og pepper. Spises til kjøtt eller fisk. nam nam

  SvarSlett
 5. Hmmm, ja jeg får gi det et nytt forsøk en dag. Jeg prøvde å steike det en gang, men det ble bare noe "slimete" greier.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)