Etiketter

Solpadling på sundet

Sol! Første tur i sol hjemmefra i år. :D Det var litt snakk om hvalpadling fra Andøy i dag igjen, men jeg sovnet for seint kvelden før. Og det var like bra, for jeg har jo lånebil og takstativene er på verkstedbilen... Så om jeg hadde kommet meg opp og i padletøyet klar for tur, hadde jeg nok fått meg en overraskelse når jeg skulle sette kajakken på bilen. ;)

Bare for å vite hva jeg skulle notere i bloggen sjekket jeg termometeret på veggen da jeg kom ut på trappa - og fikk meg en overraskelse likevel! Minus sju grader! Oy. Bra jeg ikke visste det før, da hadde jeg sikkert ikke gidda å padle. Men nå var jeg kommet i klærne, så da kunne jeg nå like gjerne... Fin frostrøyk på sundet. Bare såvidt man kunne skimte brua over, og etterhvert ble den borte.
Jeg hadde jo egentlig tenkt meg over sundet i dag (også) siden det var så stille og fint, men var litt skeptisk på grunn av frostrøyken. Det ble dårligere og dårligere sikt, og jeg hadde sett på AIS før jeg satte ut, at det var en stor båt på tur fra sør. Så jeg padlet litt ut for å se det an, og traff blant annet på disse teistene. (Havella har jeg faktisk ikke sett de siste par turene.)

Jeg syntes sikten var så dårlig sørover, at jeg bestemte meg for å ikke krysse over. Ikke før hadde jeg snudd, kom denne ut av tåka! Like greit.

Ikke så lenge etterpå møtte jeg denne lenger bort. Den var jo noe mindre, men tror man at han ville sett meg der utpå? Det tviler jeg vel litt på, ettersom han står bak på siden av båten her, og måker snø...

Likevel, fant jeg ut da den også hadde passert, at det ikke var så langt ut til Fiskholmen ifra der jeg var akkurat da, og at jeg skulle ta en tur ut. Skulle ha god tid før Hurtigruta, selv i denne kajakken. Men jeg kom ikke langt utpå, før jeg merket et luftdrag imot. Hva? Skal det blåse opp? Hm, hadde glemt å sjekke værvarsel. Erfaringsmessig skal det ikke så mye vind til før det blir bølger midt utpå når vinden kommer ut fjorden som er rett over her. Så jeg droppet hele driten. Det var sju minus, og med den lille brisen så ble det svinkaldt.

Padlet inn mot fjæra igjen, der traff jeg på denne kule tangen her. Iskrone på toppen, veldig fin. :)

Så kom Hurtigruta, det var svinkaldt og jeg måtte på do attpåtil, så da gikk jeg bare i land. Men sol fikk jeg, en liten tur. Men det var en veldig liten tur det ble, da. Nå må det snart bli litt mer fres over disse turene.

8 kommentarer:

 1. What a great day that looks Mia; some lovely photos here too!

  Kind Regards

  SvarSlett
 2. Mange flotte og skarpe bilder. En kort tur er bedre enn ingen tur - sier du selv..
  Jeg så 11 ravner på vingene i dag, men hadde sån innmari negleblitt at jeg rakk ikke!

  SvarSlett
  Svar
  1. Jada, det er godt å komme seg ut uansett hvor langt det blir. :) Men nå begynner heimfjæra snart å bli litt oppbrukt. ;) Artig med så mye ravn da!

   Slett
 3. Godt nytt padleår!
  Herlig å se at aktiviteten er for oppadgående for stadig flere på denne årstiden.

  Jeg har stor glede av å følge med på dine skildringer. Fortsett å padle - og skrive!

  Vennlig hilsen Nettpadler`n

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja, nå blir det stadig lengre dager, altså stadig bedre mulighet for padling. :) Jeg er ikke så glad i mørkepadling, da kommer steiner og båter så plutselig på. ;) Forhåpentligvis blir det mer padling nå utover. :)

   Slett
 4. Fine bilder og vakkert lys, ble misunnelig på din lille tur. Her nede er det bare is og atter is nå, så litt fustrert over ikke å kunne padle nå.
  Kos deg på og ved sjøen, god helg

  SvarSlett
 5. Neinei, is overalt nå? Det er jo trasig. Her er det alltids åpne muligheter, selv om fjordene fryser igjen. :)

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)