Etiketter

Kringelskjæret og Fiskholmen

Jeg var innstilt på tur denne søndagen, men forberedt på å våkne med hauverk etter dramatikken dagen før. Men jeg våknet til dette flotte synet, og null hauverk. Hurra! Det var bare å komme seg ut!

Det var ikke bare stille, men såpass god sikt at jeg la i vei over sundet. Her har jeg kommet over, og satt kursen nordover mot Fiskholmen - den hvite prikken i Gavlfjorden er Hurtigruta som kommer på sørtur. Jeg synes det virker kult å ligge ved Fiskholmen når den kommer forbi, derfor har jeg baugen den veien. Regnet med å rekke det.

Fortsatt veldig flott lys sørover mot brua.

Rakk det! Det var mye straum ved Fiskholmen, ikke bare å ligge i ro og vente på hurtigruta. Rak innover mot Maurnes i nokså stor fart - fortere enn jeg klarte å sculle meg andre veien.

Bildet fra GoProen. Illustrerer nokså tydelig at det er en god porsjon mer gulskjær i bildene den tar, enn kompaktkamera. Jeg lurte på om det bare var noe jeg innbilte meg, men her ser man det jo nokså tydelig.

Dette ble ikke like fenomenalt flott som det var i virkeligheten, men tar det med likevel. Var veldig kult spill mellom lys, skygge og skyer.

Snedig spor. Knekken på returen fra Fiskholmen til Kringelskjæret er så langt jeg rak mens jeg pratet i telefonen. Enda det va austavind! Det var nok litt straum, ja.

Fiskholmen så ikke ut til å være noe vits å gå i land på, neppe helt enkelt heller. Men Kringelskjæret er kult. Der er det en liten, fin strand, med kule ting på.

Med is og snø og bølgene som skyller opp på stranden, blir det kule mønster og formasjoner.

Dette skjellet har tydelig hatt nye beboere etter "innmaten" daua.

En liten båt kom tøffende forbi i sola. Ikke den verste dagen å dra på fisketur, dette.

Kule formasjoner i sanden. Bølgene har lagt igjen sine spor når de trakk seg tilbake til fjæra sjø.

Hvem har så spankulert her? Definitivt en fugl, men hvem?

Neppe denne, skarven sitter mest som her - på sjømerker eller stein/skjær.

Etterhvert kom sola mer fram og jeg fikk padle i reint solskinn. Plassert rett over brua måtte jeg ringe en venn for å sjekke om det kom båter fra den kanten. Stolte ikke helt på det jeg trodde jeg så. Men det var klar bane, så jeg la kursen over mot hjemsiden av sundet igjen.

Underveis traff jeg på en haug med slike. Brøytesnø som er blitt dumpet på havet? Så litt spacy ut.

Nesten synd å gå i land igjen, egentlig, se så fint vi har det. ;) Men når man ikke tar med seg middag, så må man etterhvert det. Dessverre.


Dagens filmsnutt. GoProen fungerte faktisk, ingen låsing! Yey!!!

4 kommentarer:

 1. Hi Mia,

  Looks like a good day to paddle! Maybe the footprints are from a heron?

  Kind Regards

  Ian

  SvarSlett
 2. I think that's a good guess! Could be, absolutely.

  SvarSlett
 3. Fine bilder også moro med litt live bilder, får et annet inntrykk av en videosnutt.
  Du har fantastiske omgivelser å padle i, så litt misunnelig :))

  SvarSlett
  Svar
  1. Supert, da skal jeg fortsette å legge ved filmsnutter. :) Ikke alltid jeg synes de blir så spennende (heller sjelden kanskje, egentlig), men du har jo helt rett i at en videosnutt kan gi et annet inntrykk en bare bilder gjør.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)