Etiketter

Holm-Lifjorden

I år har vi begynt med ferskingturer i Vesterålen padleklubb. Det er forsåvidt akkurat det samme som nybegynnerturene vi dreiv med før, bare at det høres så mye triveligere ut (synes jeg da, i hvert fall). Årets første ferskingtur skulle gå fra Holm innover Lifjorden.

Her har jeg stoppet i krysset der man skal ta av mot Holm. Her møtte jeg nemlig Tone som hadde vært nede på Bremnes først. Ikke så rart, for dette skiltet pekte rett fram mot Bremnes istedenfor til venstre som det egentlig skulle. Her har vi fått snudd det på plass, for at ikke resten også skulle kjøre feil. Kjekt å ha grønlandsåre, kan brukes til forskjellig. (Litt dumt at årebladet spjæret da, men det kan like gjerne ha skjedd når jeg har most den i havbotn under ei mislykket rulle. Som det har vært en del av i det siste...)

Tilsammen ble vi ti stykker på denne ferskingturen. Riktignok var ikke alle helt ferske, de mer erfarne får jo også være med så klart. Tur for alle! Ti stykker er vel noe av det meste vi har vært på noe sånn kort dagstur siden jeg ble med her i klubben. Et par ganger har vi vel vært mer på onsdagspadling rundt Børøya, det eneste. Så det var veldig bra! :D Noen prøvde for første gang, noen kom på vannet for første gang denne sesongen. Med med dette været i tillegg må vi kunne si at det var en god start!

Vi startet turen med ørlite vind i ryggen, rett over mot Toftenes. Nyyydelig vårvær og flotte blåfarger. Så fulgte vi fjæra innover fjorden på Øksnes-siden. (Kommunegrensa mellom Sortland og Øksnes går nemlig sånn høvelig midt i fjorden innover her.)

Her ser vi over selveste Gavlfjorden, Andøya der borte med Gavltinden.

Turleder Remi holdt seg i nærheten av fersking Renate som koste seg stort på sin første tur med klubben. Det blir neppe den siste, etter humøret å dømme. :)

Her kunne det padles imellom, så her padlet mange imellom. Ikke de ferskeste - de lærer nok etterhvert. ;)

Så var det tid for overbæring. Egentlig ikke noe særlig kortere å bære over enn å padle rundt, men noen hadde lyst på en tur gjennom skauen, så da så. Det var ikke langt og kajakkene var bare pakket for dagstur så det gikk jo helt greit.

Jenta på skauen. Plastbåt drar man bare gjennom lyngen på dette viset. Plast, ingen hast.

På pausestranda var det sydenstemning, men temperaturen i vannet er ikke mer enn at det er kjekt å ha tørrdrakt på om man skal bade. Frode og Tove begynte i klubben med å bli med i bassenget i vinter, og nå har de hevet seg med på tur ute også.

Tove var forøvrig i vannet selv også, etterpå, hun var nemlig ei av de tøffe som heiv seg rundt og trente på egenredning da vi var tilbake ved Holm. Da hadde imidlertid jeg ødelagt fotoapparatet, så det har jeg ikke bilde av. (Heldigvis ble ikke kortet helt ødelagt - etter god skylling i ferskvann og en runde i urtetørkeren så fikk jeg bildene ut av det!)

Det var snakk om bål i pausen og greier, så Tore og jeg anså at vi hadde tid til en liten ekstra sving lenger innover i fjorden. Det var jo så fint!

Der fant vi en liten, kul bekkefoss. Litt vanskelig å komme helt inntil på grunn av steinene, men jeg klarte faktisk å få fylt litt ferskvann på flaska mi herifra. :) Mest av prinsipp, he he. :) (Jeg skulle jo også senere få bruk for vannet, til å skylle kamera.)

Pauseplassen de andre hadde stoppet på i mellomtiden er en liten perle. Den ligger der fjorden er smalest, og stranda slynger seg utover. Vi ser den delvis under vann her. Det var nok ganske flo da vi var der, som regel er det mye mer sand over vannet. Bålet de hadde tent var lite imponerende, men trivelig var det likevel. :)

Turleder Remi benyttet anledningen til å gå barbeint, det var visst en herlig opplevelse. Det så ikke så fristende herlig ut at jeg tok av meg tørrdrakten for å prøve selv, men jeg er ikke så glad i sand under neglene heller.

På returen padlet vi tett inntil land store deler av veien, for å se etter en hule som skulle befinne seg her. Den skal ha vært brukt til å gjemme folk i under krigen, fortalte Tone. Vi fant den imidlertid ikke, så her har vi et prosjekt til seinere.

Inuken trenger seg en grundig vask og polering ser jeg, den er blitt sånn rar rosa. Her er den pyntet med et skjell jeg fant på havbunnen. Det lå nede på bunnen i det mørke hav, og lyste opp i rødt. Jeg måtte ha det! Det hele endte med at de andre padlet ifra meg (jeg holdt på leeenge) og et kompaktkamera i manko. Eller, jeg hadde det jo men det kom saltvann i det da jeg gikk rundt i kajakken. Dette bildet er derfor tatt med speilrefleksen, fra land. (Det har jeg i en vanntett pose nedi det vanntette skottet.)

Nå skal det sies at havet ikke egentlig var så mørkt akkurat, for det er en helt utrolig sikt for tiden! Mange, mange meter ned ser man. Får litt lyst til å lære meg dykking når jeg padler og det er sånn, men slår det fort ifra meg.

Da vi kom tilbake til Holm var ingen klare for å gå i land ennå, så vi padlet videre litt bort til ei strand og gikk i land. Så trenet vi på grunna litt, noen trente balanse, andre (jeg) mislyktes med rulla, og enda noen til heiv seg rundt og testet egenredning. Veldig bra at vi omsider hiver oss rundt og gjør sånt på turene våre!!!

Det tror jeg vi skal fortsette med.

6 kommentarer:

 1. Ja - "rull og tull" må vi fortsette med.
  Flott måte å bli venn med kajakken din.
  Og barføtt i sanden på våren - anbefales!!!

  Elers:
  Det er en fornøyelse å lese bloggen din.
  Bilder og tekst beskriver utmerket hvilket paradis vi har her oppe i nord.

  mvh Remi

  SvarSlett
 2. Ja, veldig bra at vi hiver oss rundt nå og øver på sånt. Ang. den dagen på Holmstad - foreslår jeg at vi bare tar det sånn plutselig, når værvarslet sier at nå kan det passe. Ellers finner vi en dag som passer "alle", men det blir drittvær og lite trivelig ved bålet...

  SvarSlett
 3. Utrolig vakkert landskap dere har å padle i :)

  SvarSlett
 4. Ja, dét kan vi ikke klage på, det er helt sikkert. :) Vi tar forøvrig imot besøk også. ;)

  SvarSlett
 5. Det er ikke mange blogger/personer jeg følger/leser hva de skriver, men du har en måte å sette sammen bokstaver som gjør at det blir nært og levende. Ikke selvhøytidelig eller skrytende, simpelt hen bare glimrende.
  Håper GoPron din fungerer så vi kan se flere turbilder.

  Kompis

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk, det var en skikkelig staskommentar å få! :) GoProen virker og jeg tar speilrefleksen med meg vanntett pakket for å bruke på land. :) Og så er nye kamera underveis i posten. ;)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)