Etiketter

Ringstad-Guvåg t/r

Tur til Åsand med Bø Havkajakklubb. Ja det var meningen, men så kom det kontramelding - "En rekognoseringsrunde gjør at vi velger å endre turmålet, på bakgrunn av sny og tele ute på Åsand." Ja jeg er ikke tilhenger av å telte på snø, så greit for meg. Det ble altså tur fra Ringstad til Guvåg og turlagets Guvåghytta istedenfor. :) Utmerket. Jeg satte ut fra Straumsnes, padlet over til Ringstad og der fant jeg de andre midt i utsettinga. Underveis fant jeg denne store krabbekloa.

Heidi skulle på tur for første gang i sin nye kajakk, og Anita hadde leid kajakk hos klubben. Så det måtte litt justering til her og der, men så var vi i gang! Endelig på tur! Litt overskyet var det, men helt vindstille - perfekt for en fersking på testtur. :)

Dette var jo testtur for meg også, kameramessig. De nye kompaktkameraene ankom akkurat i tide, så bildene i denne bloggen er tatt med mitt nye Olympus TG-2. Det tar nok bedre bilder enn det gamle vanntettkamera, men jeg synes fortsatt ikke det måler seg med det som ikke er vanntett - og det er jo greit nok, noe må de vel slakke litt på for å få det både vanntett og støtsikkert. Totalt sett ser det bra ut så langt!

Etter et par drøye kilometer tok vi en liten snackepause på Finnøya, før kryssing av Jørnfjorden. Her er det ei lita strand, enda mindre når det er såpass flo som nå. Men det var akkurat plass.

Jeg tror Heidi trivdes på fjorden i den nye kajakken sin. Gliset gikk i hvert fall nesten rundt. :)

Eidsfjorden lå helt peise blikkstille innover. Ikke noe problem å krysse Jørnfjorden, hvor det noen ganger kan være bevegelse.

Stein, stein, stein. Tom tar en nærmere titt.

Anita har også ventet på å komme seg på padletur i Vesterålens vakre natur, og etter gliset å dømme var det ikke bom her heller. :)

Kosetur, rett og slett. Akkurat passelig langt mellom Ringstad og Guvåghytta, til at alle kan være med uansett erfaring. Og i slike omgivelser er det jo HELT greit å ta seg god tid, også. :)

Ferskinger i vesteråls-padling får litt inside-information. Her er den kule, trange passasjen like før Guvåg. Her kan det padles imellom, så vi padler imellom. :)

Framme ved Guvåghytta. Der har de utbedret støa enda litt mer tror jeg, kan ikke huske at de to langsgående greiene var der sist. Det var i hvert fall utmerket for kajakker som skal på land - veldig bra!

Til min store glede var det masse trær rundt om, så jeg heiv meg straks i hengekøyeopphenging. Her var forsåvidt fint, men det kom en bekk ned like under der hengekøya ble hengende, så jeg tok den ned igjen. Ikke SÅ trygg på at jeg ikke kunne ende nedi bekken i løpet av natta... ;)

Så jeg ble hengende her istedenfor. Litt i veien for de som skulle etter vann, men det ble nå ikke lange omveien å ta, likevel. Forhåpentligvis.

En av de fine tingene med å være en sånn passelig stor gjeng, er at det går an å hive ihop noe fellesmat. Det er jo veldig mye triveligere enn å sitte rundt hver vår primus med Realmat eller Fjordlands, på en måte. (Ikke at ikke dét er greit nok, men... Ikke å foretrekke hver gang liksom.) Gjengen ble enige om å tilberede noe kjøtt i bålgrop, med diverse tilbehør. Her er gropen gravd ut og kledd med stein nedi, og så er bålet tent fyr på.

Etter omlag et par timers fyring ble kjøttet (innpakket i en del lag alumuniumsfolie) lagt nedi, steinen rundt bålet (som nå var blitt varme) lagt oppå, og så jordtorva lagt oppå der igjen. (Merk forøvrig spaden, det er verdens beste hagespade etter min mening. Veldig bra!)

Etterhvert fikk vi besøk av Fred som ankom i båt. Han og Elin heiv seg nemlig med ilage oss, selv om de ikke ankom i kajakk. Synes det er kjekt når man får til å kombinere sånn, at folk kan få bli med på forskjellig vis. Ingen ankom til fots denne gang, men det hadde jo også vært en mulighet.

Høytidelig (he he he) åpning av gropa.

Kjøttet ble perfekt! (Egentlig enda bedre.) Villsau og okse. Fenomenalt.

Trivelig rundt bordet. Det blir akkurat nok skjømt (inne) til at det ble ekstra trivelig med stearinlys. :)

Foto: Eirik Rødsand
(Speachless)

Sånn var utsikten da jeg våknet. Eller var det da jeg la meg, husker ikke helt. Jeg var så i ørska da jeg gikk ut for å legge meg at jeg ikke en gang fikk helt med meg spøken som lå der... "Hvorfor ligger denne hånden her, her skal jo jeg legge meg og sove" tenkte jeg og gikk rundt til den andre inngangen... Slett ikke dum spøk egentlig, men det var jeg for trøtt til å få det helt med meg. ;) At jeg ikke en gang tok bilde sier vel det meste om akkurat hvor trøtt. ;)

Sånn så det ut neste morgen. Det var vel knapt en liten bris, men tarpen flagret alle veier. Jeg må sjekke hvordan det egentlig er den skal være. Jeg hang den bare opp etter beste evne, men det finnes sikkert en måte det er tenkt på... Første uteovernatting i år, hvis man ikke teller med den i naustet. Det var helt vilt med fuglelyder om natta - rype og orrfugl helt i nærheten, og småfugler som kvitret overalt. Fantastisk symfoni.

Det var en nydelig dag, så fin at det ble frokost i sola. Eirik her i gang med steiking av egg og bacon. Jeg var imidlertid litt i hastverk, for jeg hadde ny tur like rundt hjørnet. Så jeg måtte bare padle av gårde.

Hadde vært kjekt å kunne sittet her en stund til... Deilig når været er sånn!

Jeg var ikke kommet mange meterne ut av støa før jeg så denne her! En liten Othelia. Padlet litt bortover og kom ganske nært, hun var opptatt med å fange ting og spise.

Ser veldig lang ut når hun svømmer, men det er pga halen. Hun var så liten at jeg trodde egentlig at det var en unge, men hun var helt alene. Jeg lå her og så på henne til det kom dunkende en robåt ut av støa, da skvatt hun og forsvant.

Så da var det bare for meg å padle mot Ringstad. Siden vi padlet innafor holmene til Guvåg, padlet jeg på yttersiden tilbake. :)

Til og med fjellene koser seg i sola.

Tok bilde av disse ærfuglene for å teste kamera. Det er ikke så verst, men de har enda en del å gå på med disse vanntette greiene. Det nye er forresten bra mye større enn de forrige - men heldigvis går det fremdeles ned i lommen på vesten. Det var jeg jammen ikke sikker på da jeg åpnet eska.

Har ikke fått rapport om den "anonyme" eggleiteren på holmene her inne fant egg. Lurer litt på når måkene starter å legge - var bare gåsereir vi kom forbi på øya forrige helg - det vi tror var måkereir (for de lå mer på toppen av hauger, istedenfor gjemt her og der) var helt tomme. Vel, nå spiser jeg verken den ene eller den andre sorten så det er ikke så fryktelig nøye. :)

Så kom jeg i land på Straumsnes, og kom meg av gårde til Havgløtt'n. Ett av julegavekortene ble nemlig løst inn denne helgen, så jeg møtte Inger, Tobias, Edvard og Kirsti her for en hyggelig grillings. :)

Foto: Eirik Rødsand

Og mens jeg var der, padlet de andre tilbake fra Guvåghytta. Heidi, som nylig har kjøpt seg kajakk og som snart skal på grunnkurs, er ei tøffa. Hun ville trene kameratredning, og heiv seg rundt i kalde vatnet. Way to go!!!


Foto: Eirik Rødsand
Anita tok utfordringa på strak arm!

Foto: Eirik Rødsand
- Og da kunne selvfølgelig ikke gutta være noe dårligere. :) Kult at det kommer ferskinger og legger litt press på dem, det har de bare godt av. ;) (Det må anføres at ifølge rapporten ble Eirik også våt i håret, men jeg har ikke fått bilde.) Så da var det visst bare jeg som ikke var i vannet... Hm. Får ta det igjen neste gang kanskje, nå har det vært to turer uten vannkjenning.
5 kommentarer:

 1. Skikkelig trivelig helgetur dere har hatt. Og flott reportasje igjen. :)

  SvarSlett
 2. Veldig bra, savner vel litt inntrykk fra sovingen i køya.
  Jeg forhindrer mye blaffring ved å "koble" sammen endene nede på hver side. Kan prøve å ta et bilde så du ser hva jeg mener.
  Har ikke hatt nevneverdige problemer med tarpen, husk også at tarpen er asymmetrisk.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, ja du har et poeng, jeg glemte litt av det i skrivinga. Er skrevet med dunderhodepine skjønner du, så jeg var ikke helt "med".

   Jeg prøvde å koble sammen endene nede på sidene (det var det eneste jeg husket fra filmen), for jeg fryktet regn. Jeg ser at jeg ikke har festet den helt sånn som de har tenkt, antagelig. Sikkert litt der det ligger. Jeg hadde i hvert fall sømmen langsgående rett over tarpen, så det var nå noe som var riktig. :)

   - Ellers veldig god å ligge i. Trøbbelet mitt er at trærne blir for små her - de gir etter, så jeg havner på bakken dersom jeg ikke får hengt den opp laaangt oppe.

   Slett
 3. Ser ut som ein HÆRLEG TUR! Kult med kokegrop. Har hatt lyst til å teste det lenge, men enten er eg ikkje lenge nok på ein plass, har ikkje spade eller eit eller anna.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)