Etiketter

Tannøy, Trinnøy og Tranøy - del 2

Del 2 av helgeturen med VPK til Hamarøya. Første del ligger HER. Etter å ha satt opp camp 2 på Trinnøya, spist lunsj og slappet litt av i sola - ja for det ble oppholdsvær og flott på lørdagen - padlet vi videre mot Tranøya. (Jeg kan forstå de som går litt i ball med disse øynavnene...)

Et utmerket padlevær - nesten vindstille, null sjø, så vi kunne padle helt rundt til Tranøy. (Vi hadde en back-up-plan om  å gå de siste kilometerne fra "innsia".)

 "Det gode liv" het denne. En litt snodig farkost, men helt sikkert kjekk å ha og super å være ombord på.

Vi andre padlet altså rundt den, Rune derimot padlet gjennom der man kunne padle gjennom - i dette tilfellet tvers gjennom en katamaran... Snedig. (Jeg kunne jo ikke det, noen måtte jo ta bildet...)

Her er det visst kunstutstilling på bergene noen ganger, men det var ingen bilder å se da vi padlet forbi. Mulig vi var for tidlig ute? Håper det kommer opp noe her etterhvert, det var nå litt kjip med bare disse feltene her.

Så, omsider hadde vi Tranøy fyr i sikte!

Været hadde bare blitt bedre utover dagen, og før vi ankom fyret (her en minimal overbæring for å slippe å padle rundt) var sola helt framme!

Foto: Villmarkens Sønn (STP)
Ingen tvil, maten måtte inntas ute. :) En helt ordinær kvalgryte. Ble sånn passelig mett.

Fyrets fristelse hørtes pussig ut, men de som testet den hørtes ut for å like den kjempegodt! Den så jo betydelig bedre ut enn den hørtes ut for, også. Spørs om jeg ikke må prøve en sånn en dag, ja.

Etter en lang kosestund var det på tide å padle tilbake til campen. Legg gjerne merke til hvor rød og fin Inuken er blitt igjen, etter en vask og litt polering... ;) Ja ikke på fyret da, men før turen. :)

Foto: Villmarkens Sønn (STP)
Noen ble litt hengende etter gruppa, på grunn av en liten photosession. Ser ut som den innebar noe rulling og/eller peiving(scull) og sånt. Jeg ventet ikke for å se, Remi gjør jo det her hele tiden. Sett det før. (Men bør nok prøve sjøl igjen snart, ja. En stund siden sist nå.)

Se så glad han var etterpå! Ååå, det er SÅ morsomt å rulle og sånn!!! (njæææhhh...)

På tide med et bilde av meg igjen, og den glinsende røde Inuken. Kanskje jeg skal ha på sånn der svart på lukene også, det blir tøft. Drittåre i full sving her.

Terna er også kommet, omsider. Det er altså den trekkfuglen som har lengst trekkrute, den holder på vinteren (og som regel første sommer) til i bl.a. Sør-Afrika og pakkisen i Sørishavet. Langt! Det vil si, vi var litt usikre på om det var makrellterne eller rødnebbterne - jeg ser ikke forskjell, og husker ikke hvilken av dem som var mest vanlig her.

Villmarkens Sønn griller bacon på bålet. Det var i grunnen veldig godt! Må prøve å huske på det - jeg er jo veldig dårlig akkurat på de matgreiene. Sliter med å komme på smarte ting å ta med av mat. Bacon - ja.

Vi skulle fyre skikkelig bål, jeg var tidlig i sving med å hente ved. Blant annet så jeg et supert bålved-tre, som jeg saget ned og dro med meg. Denne her lå på stranda, jeg la ikke helt merke til plantene som vokste der før det lå i dungen... De er nok gått opp i røyk nå, ja.

Remi var litt imponert over brøytinga i Hamarøy, de brøyter visst til og med strendene ute på øyene...

- Men det er altså forferdelig så mye dritt som ligger i fjæra! Selv på dette bildet hvor stranda bare er i bakgrunnen, kan man se mengdene plastikk og dritt. Fysj. Og tenk at av fem kommuner i Vesterålen så gadd bare to i det hele tatt å svare på henvendelse om strandryddedagen, og av de to var det bare den ene som "hadde ressurser" til å organisere det. Ressurskrevende å dele ut hansker, skjema og sekker... Mhm. Jeg er glad det er MIN kommune som faktisk ER med. Ikke den jeg bor i, men den jeg kommer ifra - Bø.)

Dette er Rune. Han lånte saga mi litt, og hjalp til med å sage opp treet mitt. Saga er et kapittel for seg, den hadde jeg jo sverget på siste tur at jeg skulle kaste, for å kjøpe ny. Den var bøyd i tuppen, sånn at når man saget tjukke ting så kilte den seg fast. Rune mente det gikk fint an å ordne den - jeg glemte av hele saga, men mandag kom det melding om han kunne komme innom jobben min med den. :) Da var den fikset og fin, hurra! :) Tusen takk Rune!

Det var imidlertid ikke bare søppel i fjæra, det var masse skjell og skall der også. Blant annet den minste sjømusen jeg har sett. Noe Marias Nålepute eller hva noen kaller den for. I alle fall mye fint å finne. (Husket ikke på å ta noe med hjem så klart, men det er nå så...) Virket som det vokste utrolig mye skjell utfor der.

Villmarkens Sønner har visst lekt seg litt med kamera mens jeg gikk og plukket skjell og diverse... Antar det betyr "kan du blogge oss, pleasepleaseplease!", så her har dere dem servert. :)

 Enda mer fint i fjæra. Denne synes jeg var skikkelig kul!

Sånn her var stemninga på hele turen. :) Skikkelig trivelig gjeng - og passelig mange. Det er jo stas å være tjue stykker og sånn på tur, også, men da rekker man jo ikke å prate skikkelig med alle, det er vanskeligere å ha én felles samtale rundt bålet, og så videre.

Skulle tro det var en gjeng søringer som var på tur... Bålet ble altså tatt av floa kveld 2 også... Men da var det jo i grunnen kveld, så vi gikk i seng.

Neste morra feiberegnet jeg totalt, og sto opp en time for tidlig. Jeg synes det var så rart at det var så lite liv i leiren... Jaja, en dag må jeg vel lære klokka jeg også. Jeg benyttet den ekstra tiden til å gå langs fjæra bort til stranden med det store treet, som vi hadde padlet forbi dagen før. Det var like flott som jeg syntes det så ut for fra kajakken.

Så er jeg veldig glad for at jeg har hageinteresse også, sånn at jeg så på bladene at det var brennesle i et stort felt foran treet, sånn at jeg kunne gå en omvei rundt istedenfor å brenne meg...

Underveis fant jeg diverse blomster også. Ikke helt fortrolig med det nye vanntettkameraet mitt ennå (TG-1), så dette bildet var eneste blomsterbilde som egentlig ble noe særlig.

Dessverre måtte vi pakke ned og ta på heimtur etterhvert. Da resten gikk i land på en holme for lunsjpause, benyttet jeg anledningen til å låne Runes åre. Det var også en Werner, karbon og tror den het Kalliste eller noe sånt. Den kjentes HELT annerledes ut enn drittåra mi, jeg trodde det var fordi den er kortere. Men Rune målte og den var like lang som min - så da er det enten materialet, fasongen - eller begge deler som gjør det. Jeg MÅ kjøpe meg ei bedre åre til allroundbruk. Skagit holder bare ikke - skikkelig DRITT!

På holmen fant vi oterspor i sanden. Det gikk otertråkk der også - jeg prøvde å følge det, men det delte seg hit og dit og gikk under busker og kratt, så jeg ga opp. Så ikke noe som helst til den der heller. Kjiping.

Men her skulle jeg ha bodd hvis jeg hadde vært oter! Kul, lav hule.

Nydelig terreng. Furutrær og stein. Svaberg mange steder, om enn ikke akkurat her.

Jeg fant forresten ei helt ok bøtte på returen, den tok jeg med meg. Jeg var faktisk fri heime sist jeg skulle vaske bilen (og kajakken), så det passet ypperlig. Ingen grunn til å kjøpe ny når man kan finne ei på ræk. :)

En såkalt mellomsk åreføring. Ser kanskje litt baktung ut? Sikkert bøtta...

Det er synd når slike turer er over, men man må jo gjøre litt andre ting også. Men vi ses kanskje på senere turer. På denne turen var vi faktisk folk fra Vesterålen, Ofoten, Harstad og Hamarøy. (Hvor ble det av Lofoten?) Veldig trivelig med disse fellesturene. :) Takk for turen alle sammen!

Dette er den ulempen jeg vet om med padling. Man blir seende litt rar ut etterhvert, når man padler en del med tørrdrakt...

3 kommentarer:

 1. Flott lesing og flott reportasje. Du gjør bildene levende med måten du kommenterer på. Strålende.
  Ei kjempetrivelig helg var det, det gir mersmak med slike fellesturer. Merkelig at padlefolk er bare trivelig. Det var jo ingen å prate skit om, he he.

  Har padlet litt i Efjord de siste dagene, jeg sonderer terrenget med tanke på camping og padling. Har en vag idè om fellestur, altså at jeg legger ut fristelser i form av bilder og film, slik at Vesterålinger, Harstadværinger, Lofotinger osv osv kan komme å bli med på et opplegg jeg setter opp.
  Da kan det bli en ganske så kort etappe fredag sein ettermiddag/kveld, lørdag til en rundtur i lekkert terreng, søndag litt småtur før retur.
  Kommer tilbake til mer om dette seinere, har liksom ikke så lyst å sitte inne i dette fantastiske været som vi har.
  Turen tenker jeg etter sommerferien, fra midt i august eller først i september.

  SvarSlett
  Svar
  1. Høres ut som en kjempeidé. Både turen, og det å komme seg ut i dette kjempeværet. :) Bare det er helger igjen, så. :)

   Slett

Kommentar - ja takk! :)