Etiketter

Fjærvoll-hule-Gaukværøy

Etter en litt forblåst tur utenfor Andøya var det på tide med litt stillhet på havet. Vi tok turen til Bø for å padle til Gaukværøy og Litløy, som bergenseren hadde gått glipp av på ASKR. Jeg nevnte i forbifarten ordet "hule" - og det er jo stein - så da måtte vi dit også. Her er vi klare for å padle ifra stranda på Fjærvoll.

Ganske kule sånne luftspeilesynsbedrag. Holmer og skjær i horisonten så rare ut, og forandret seg hele tiden. Tøft.

Det er ikke rare draget som skal til i sjøen før det bryter så smått på stein.

Like forbi Skårvågen (retning hule) kom vi forbi en liten skarvekoloni i berget. Oyoyoy... Dette hadde ikke bergenseren sett før, fram med kamera. (Joda, det er jo kult nok med hekkende skarv, men har de ingenting der i Bergen?) På det ene skjæret var det en tøffing som satt mye lenger enn de andre - det viste seg at han slett ikke var så tøff antagelig, han kunne bare ikke fly helt riktig ennå... Hehe, han så morsom ut i forsøket.


Så fant vi hule! (Hallvard er foran hula, midt i bildet - bare litt liten i forhold til resten.)

Her er både han og hula litt større. Det lå en stein midt i åpninga, så det gikk ikke an å padle så langt inn sånn som vannstanden var da vi var der (heldigvis, ellers hadde han HELT sikkert villet inn der!), ganske kul den også egentlig. Var liksom klemt fast der, på et vis, imellom sidene.

Bilde: Lånestælt fra Hallvard Torp
Jeg vil også med på et sånt bilde. Egentlig skulle jeg ha film av da jeg padlet alene bakover inn der, men da sviktet selvfølgelig den j@*la GoProen. Som vanlig.

Ganske stilig innover der, egentlig. Men er ikke så sikker på at det går an å padle inn der på fjæra sjø heller - det betyr kanskje at der er en til? Det kan man sjekke en annen gang.

På tide å sette kursen mot Gaukværøy og Litløy. Gaaanske fint, men gaaanske langdrygt å padle med minien. Hallvard mente at den ikke går riktig så sakte som jeg tror, men inni hodet mitt gjør den i hvert fall det. Og det er jo der motivasjonen sitter.

Flatt hav, likevel ble kajakken til Hallvard borte innimellom. Ser litt pussig ut på bilder, sånt. Her nærmer vi oss øya såpass at vi ser stranda vi skal inn på. :)

Gaillagaillagailla!!!

Dette bildet er med fordi jeg likte det selv.

Og dette er med så det ikke skal bli overvekt av bergensere i bloggen min, det ville jo være urettferdig. (Altså - bilde stjælt fra Hallvards minnekort igjen.)

I land på Gaukværøy for pause og pizza. Broccolipizza, veldig godt faktisk. (Så liker jeg heldigvis broccoli da, ellers hadde den nok ikke stått høyt i kurs.)

Boss'n bosset rundt og fotograferte. Fotografer som blir fotografert selv går nok aldri av fotomoten her.

Kommer det alltid litt sånn her kul himmel når man er på Gaukværøya, tro? Har sett det før der ute ja. :)

(Ikke så helt) sporløs ferdsel.

Ellers sendes en takk til Eirik for benken, som han skrudde ihop av rækved i fjor - og som fortsatt sto der ute. Den var god å sitte på ennå. Glemte dessverre å ta bilde.

Ute ved øya er det fint også under vann, så klart. To seler så vi her, men de gadd ikke komme svømmende da jeg dreiv og tok bilder dessverre. Det kunne blitt enda kulere.

Nei, så var det å komme seg i kajakken igjen, vi skulle jo runde Litløya også, og det begynte å bli kveld. Vi fant en rækheks i fjæra, men det fungerte overhodet ikke å ta bilde av den med GoProen.

Fælt bilde, men det beviser at bergenseren nå har rundet begge øyene. Plutselig blåste det litt da vi skulle herifra inn til land, men det var bare fint egentlig. Så virket det som kajakken min var kjappere, he he.

Egentlig begynner det å bli utrolig kjedelig å pakke ut av kajakken, ha den på taket og sånn. Men det må dessverre til. I hvert fall var det en fin tur (igjen, sjokking - nei?) som absolutt var verdt bryet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)