Etiketter

Heime-Vikholmen-Jennestad

Utfordring - finn en feil! (Fasit lenger ned i innlegget.)

Det var et mektig vær fredagskvelden, men lørdag var det flatt hav på Sortlandsundet. Vel, det var faktisk drag i sjøen (det er ikke ofte innpå her!), så jeg skjønner jo at det var helt andre forhold på yttersida. Men her på sundet lå det i grunnen an til en litt kjedelig padletur. Det var jo gråvær i tillegg, og seint på dagen - elendige forhold for fotografering i kajakk med andre ord. Fuglene var også enige i at det sannsynligvis var en del vær på yttersida, for de hadde samlet seg her. Det lå store flokker nesten overalt.

Men heeeei!!! Heia!!! Padlet forbi en enorm flokk måker, da jeg plutselig oppdaget en skikkelig søting like foran baugen. :D Lenge siden. :)

Det var nemlig havella! Den svømmer lynjapt, så den var kommet seg et godt stykke unna før jeg rakk å ta bilde. Men jommen fikk jeg bevis likevel, og så i det dårlige lyset. Tøft. Den er skikkelig fin, den der. Så tre til seinere, men de kom luftveien.

Fant du forresten feilen? Saken var nemlig, at det var jo flatt hav og dårlige fotoforhold. Så jeg funderte på hva jeg skulle ha til "dagens oppdrag", for å gjøre turen hakket mer interessant. Idéen kom da jeg skulle til å klikke ihop åra. Jeg skulle rett og slett prøve en ny vri. Før i tiden pleide jeg padle med liten grad vridning, og bytte til 90 hvis det ble mye vind imot. Det gikk helt fint, noen få åretak så var det greit. Da kan det vel ikke være så vanskelig å padle med motsatt vri heller?

- Nei, det var ikke det nemlig. (Enda jeg er skikkelig vanemenneske egentlig!) Så da må det jo være kjempelett. (Eller, som noen som har byttet selv har antydet - jeg er et padlegeni, ha ha ha.) Jeg padlet godt over ei mil, uten å bytte tilbake.

Det verste er (men dette skal jeg ikke ha sagt særlig høyt altså!), at jeg lurer egentlig på om ikke denne vrien er mer logisk å bruke hvis man er høyrehendt. Det må da være med årer og padling som med diverse andre ting, at det ene faller mer naturlig? Jeg skal teste det litt mer, men jeg heller faktisk til dét.

Spot'n var ikke medgjørlig på denne turen. Den verken sendte meldinger eller laget track. Noen mente at den da sannsynligvis var fri for batteri - men det er da kun kort tid siden den fikk nye. Da må de nye ha vært nesten oppbrukt... Hm. Får sørge for at den får skikkelige batterier nå neste gang, da.

Jeg var egentlig bare tenkt meg rundt Verholmen, men endte opp med å padle helt rundt Vikøya. Her må det da gå an å sove i hengekøya til sommeren? Store furuer er jo perfekt for sånn bruk.

Tok meg en snartur innom Jennestad også før jeg padlet heimover langs land. Nå var det blitt ganske så mørkt. Mørkt og fint. :)

6 kommentarer:

 1. Var ikke lett å finne den "feilen" din, jeg tippet på handskeløs, men tok altså feil. Fine trær til hengekøya, det så i grunnen litt flott ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hm, jaaa, jeg var forsåvidt hanskeløs en stund for det var så varmt. Nå er det forsåvidt nesten like feil med hanskene, for de er jo alt, alt for store. Muffemangel, derimot. De lå trygt hjemme på badegulvet. :) (Der de lå sist til tørk.)

   Slett
 2. Nei den var ikke så lett å oppdage! Tippet glemte tette spruttrekket.

  SvarSlett
  Svar
  1. Ja så langt var jeg jo ikke helt kommet enda på bildet, men. :) Ikke verst gjett, det heller.

   Slett
 3. Tippet manglende hansker jeg og….Ble fortalt av en eller annen med stor padlekompetanse (husker ikke når eller hvem) at hvilken vei man vrir åra ikke spiller noen rolle. MEN man har for vane å fortsette med å vri åra den veien man begynte med på nybegynnerkurset. Altså- det er ikke bare du som er vanedyr...

  SvarSlett
 4. Ja. Man har nok for vane å bare fortsette, det har jeg jo gjort selv også til nå. Jeg tror ikke det spiller noen vesentlig rolle, men at det overhodet ikke gjør det tror jeg ikke på. Det er helt logisk at de fleste har en naturlig favorittside på det også, akkurat som rulling, skriving osv. Det tror nå jeg. Bare å finne ut hva som er min favorittside nå.

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)