Etiketter

Straumsnes-Guvåghytta

Foto: Hallvard Torp
Julaftenpadling utgikk i år, det ville blitt bare stress. Natt til første juledag blåste det fint, så jeg hadde godt håp om å få testet kajakkene i litt bølger. Den gang ei, det blåste helt ifra seg i løpet av natten, så vi satte ut nærmest i blankstilla. Men tur blei det - utsetting på Straumsnes, med kurs mot Guvåghytta. 

Det var litt grått, men samtidig åpnet det seg litt her og der, sånn at det lyste ganske fint ned på sjøen. Her ser vi rett ut fra Eidsfjorden, mot Lofoten og storhavet. Hadseløya til venstre.

Vi padlet helt ut til Flæsa, og selvsagt rundt den. Ellers har jeg bare vært her ute og fisket, om sommeren. Synes Flæsa er ganske fin, egentlig. :)

Flatt, flatt, flatt. Jeg begynner imidlertid skikkelig å glede meg nå, til jeg får ta bilder i sollys igjen! Nå er jeg rimelig drittlei disse rare stuntene fra kompaktkameraet i dårlig lys.

Selv om det var flatt holdt vi visst rimelig ok turfart i Avocet og Nordkapp. Det er bra. Jeg har hatt tellefri og dermed minimal bruk av gps, men over nyttår skal den mer i drift. Da blir det nok litt testing av diverse kajakker og årer, blir skøy.

På Guvåghytta hadde det ikke vært en sjel den siste tiden, vi flyttet inn på naustloftet. Det er perfekt når man er få, og særlig om vinteren. Oppvarmingen går kjapt, og varmen holder seg lenge. Til middag varmet vi elgsteikrester fra julaften, i folie på ovnen. Luksusmat! Enda bedre enn dagen før. ;)

Nissepakke inneholdt vanntett kart, det ble med så det kunne studeres nærmere. Til høyre på bordet ligger den nye, fine og vanntette hodelykta som var i en annen pakke. :D

Noen julepakker var det bøker i, de ble også med på tur. Bra at det var mer enn en, for den ene ble lagt beslag på... ;) Men bøker leses jo sjelden opp, så jeg får lese den selv nå etterpå. :)

En padlebok, og den som ligger under ligger en spennende fotobok. :)

Rett og slett en veldig fin kveld på Guvåghytta. :) De som ikke har vært der ennå, bør starte planlegginga. Det er jo bare for dumt, å ikke ha vært på et sånt fint sted. ;)

Jeg hadde bare den eldste, elendige soveposen, men hytta holdt faktisk såpass varmen at det gikk helt fint om natten. Om morran var det bare å pakke, rydde og gjøre reint, for å padle tilbake til Straumsnes. 

Rett og slett. 

Jeg har sagt det før - støa er blitt virkelig flott etter siste fiksing! Dog har det havnet litt stein nedi etter den tid ser det ut for, så kanskje en liten rydding - når det er blitt varmere. Jeg var i hvert fall for kald på hendene til at jeg orket bære stein...

Foto: Hallvard Torp
På tur heim (tror jeg, eller var disse fra gårdagen?) ble jeg komandert litt hit og dit for fotografering. Fint ble det jo, så det bærer jeg over med. ;)

Jada, havet var bortimot like stille på returen. :) Vi padlet på yttersida av Flæsa, og rundt bortom Hongværan. Det rakk vi akkurat fint før det ble mørkt. Selv om det var flatt, var det ganske mye drag i sjøen - mer enn jeg har sett ved Hongværan før. Men så har jeg vel stort sett vært der på sommeren, forsåvidt. 

- Vi mistenker at det rett og slett hadde vært uvær uti havet mens vi var på hytta, for det brølte generelt mye mer enn dagen før, når dønningene vasket innover land, holmer og skjær.

Foto: Hallvard Torp
Mer sånn her mørkt var det vel mens vi padlet hjemover. Det går mye i blått, nå på vinteren. :)

Fin tur! Guvåghytta anbefales - igjen!

(Nå som jeg har spilt turen i reprise for å komme på ting til bloggen, kom jeg imidlertid på at jeg antagelig glemte å tømme ovnen for aske! Nå var det riktignok aske og halvbrent søppel der da vi kom og det brant nok ennå da vi dro, men det var i alle tilfelle ikke meningen å glemme det. Får muligens dra innom og se til helga, og fikse det hvis ikke noen har vært der i mellomtiden. Sorry hvis det var glemt av.)

6 kommentarer:

 1. Fabelaktig, flotte bilder og historie som vanlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk - det trekker vel litt opp når det ikke bare er mine bilder her. ;) Variasjon er fine greier. :) Godt nytt padleår!

   Slett
 2. Trivelig lesing. Guvåghytta har jeg tenkt på flere ganger etter høstturen 2012. Drar gjerne tilbake dit, i kajakk da også.
  Ønsker dokker et heftig og godt nytt år. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. - Jeg funderer på en fellestur dit til våren hvis den ikke er fullt opptatt med skoleklasser og denslags. Da hiver du deg kanskje like godt med? ;)
   - Godt nytt år til deg også! :)

   Slett
 3. Fin turbeskrivelse og fine bilder som vanlig!

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)