Etiketter

Hvor er fuglene på mørke natta?

Jeg ventet i det lengste med å rulle i februar, i et salig håp om å slippe. Men neida. I går tikket det inn melding på Facebook fra vestlandsdamene.

"Flott ettermiddag i kajakken - februarrulle vel overstått. Ei på godsida og to på vrangsida. Godt nøgd. Korleis ligg det an med februarrulla i nord?"

- F@en. Jaja, det var ikke annet å gjøre enn å tusle ned til sundet straks det mørknet litt.

Det var for mørkt til å få GoProen til å dokumentere noe som helst, men her er altså bunnen. (Kompakten har blits...) Det var sinnsykt til fjære i dag, kan ikke huske noengang å ha sett så lav vannstand her. Det var ueeendelig langt ned fra naustet til vannet. Men jeg kom nå ned, omsider. Oppi kajakken - men det var ueeendelig langt ut jeg måtte for å komme til dypt nok vann, også. :) Langgrunt, ja.

- Vel, det ble omsider dypt nok også, så jeg begynte å rulle. Tvert, ikke noe uten trekk og greier først. (Jippi! Det går framover igjen!) Jeg husket litt feil på hvor mange ruller Lene hadde gjort på hver side, så jeg rullet to på godsia og tre på vrangsida. Med litt opphold imellom de tre første og de to neste, da det gjorde sykt vondt i panna! Det er KALDT i vannet. (Jada, jeg hadde neoprenhetta på.)

Så er det ikke bare disse damene som gjør at jeg må rulle hver måned. Men jeg har en som driver og padler på seg kilometer også. Både i går og i dag, har jeg hørt. Så jeg klarte ikke å la være... Ja ikke at det er noen konkurranse, jeg skal IKKE bry meg så hardt med kilometer i år. IKKE! Sånne avsporinger passer ikke med min plan, nemlig. Men jeg la ut på en bitteliten padletur med det samme jeg var i kajakken...

- Men så til bloggtittelen. Hvor ER egentlig fuglene når det er mørkt? Jeg fant som vanlig en her, på dette sjømerket. En skarv, som bråvåknet av blitsen... He he he. Men det var altså den eneste fuglen jeg så på hele turen.

Her er jeg innom Verholmen. Det øverste lyse feltet er den vanlige stranda mi. Så er det maaange meter med tang - og så er det altså en strand nederst her igjen! Det har rett og slett vært så lav vannstand i dag at jeg har padlet i kjelleretasjen av sjøen, på en måte! Sært!

Uansett - Verholmen er jo alltid full av måker. Massevis, som skråler og hoier. Men ikke én eneste en der nå som det var mørkt. Hvor er de hen? Jeg traff ikke en eneste fugl på vannet heller, så de ligger ikke bare der og dupper heller. Et lite mysterium, det der.

- Vel, så skal jeg bare ha nevnt at da jeg kom tilbake tok jeg ei rulle på hver side i tillegg. Jeg synes jeg var jækla flink, faktisk. (Alle var attpåtil vellykket!)

8 kommentarer:

 1. Superflinke Superdattera! (men ikke heeelt komfortabel mamma med tanke på "alenedatter i/på havet i mørket" og sånn...)

  SvarSlett
 2. Men herremin, jeg padlet jo bare langs fjæra bortover, stort sett.

  SvarSlett
 3. Well done! No tenker ein jo store tankar om å komme seg noko tidlegare ut i mars månad, men tidsnok er tidsnok. :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg rullet første januar, det var egentlig å anbefale. Da slapp man å ha det hengende over seg resten av den måneden… Spørs om ikke det blir en rull eller to på lørdag her. ;) (Det går ikke an å søke om overføring fra februar til mars? Jeg tok jo flere på hver side enn nødvendig!)

   Slett
 4. Haha- vi lurte litt på om du hadde tenkt å "skulke" februarrulla ja. Well done! Bare de to kaldeste månedene igjen no, før tempen er på veg opp att :)

  SvarSlett
 5. Mhm. Det blir rulling i morra, men om det blir bare innendørs eller jeg tar marsrulla ute også, vil vise seg. ;)

  SvarSlett
 6. Jeg har padlet på og sågar krasjet med ærfugl som ligger og sover i bølgene om natten. Det var en mørk vårnatt for et par år siden at vi nattpadlet i noe vindfullt vær da det skjedde. Tror jeg krasjet med 3 stykker og da snakker vi fysisk kontakt med båten. Trenger vel ikke å si at de skvatt like mye som meg....
  Ellers en herlig fortelling (som vanlig ;ø)

  SvarSlett
  Svar
  1. Oy! Så stilig! Så de GJØR faktisk det? Bare ligger og slenger rundt, liksom. Tøft. Takk for kul info!

   Slett

Kommentar - ja takk! :)