Etiketter

Da alfabetet nøyde seg med ABC

Sommerferie. Vi hadde ventet i et år på å få gjort oss ferdige med Andøya, og nå skulle vi padle hele alfabetet med det samme. Start med A - Andenes. Akkurat dét gikk bra.

Bergenser i snart midnattsol. Vi startet litt tidligere på kvelden i år enn i fjor, så det blir ikke helt reprise på bildene forhåpentligvis, he he.

Andenes. Rimelig flatt her.

Men mer fjell og vilt landskap i retningen vi skulle. Perfekt så langt.

Utenfor Kleivodden ligger Forøya, her var det havsuler i fjor. I år så det ut til å bare være skarv. Vel, de er jo så nervøse at vi padlet ikke nærmere, svingte innover for å ikke skremme dem opp. DA lettet hele gjengen. (Idioter.) Da vi kom litt forbi så vi imidlertid havsuler på andre siden - riktignok en del færre i år enn i fjor. Men de var her.

Silkeføre!

Så var B-en på plass, Bleik var passert og her har vi Bleiksøya.

Første planlagte stopp var Otervika. Her hadde vi jo to netter i fjor, pga. sykt sterke vinder rundt Belgen. Så her visste vi at det var greit å campe. Og nå slapp vi fallvinder fra fjellet som pisket opp sanden. Perfekt. So far, so good.

Jada, her kan vi alltids klare å holde ut over natten. Grei utsikt.

Bare sånn for en slags målestokk.

Jeg vet, det er litt likt et annet bilde men det hjelper ikke, det må med.

Teltplassen vi først tenkte på ble imidlertid ikke godkjent av bergenseren, så vi padlet lenger bort for å ta en reprise på fjorårets.

Den lå her, og fungerte helt fint i år også. Vi tente ikke bål, men hadde vi gjort det kunne vi sikkert bålet en måned. Det var MYE ved der.

Litt lenger utpå kom det et par stykker roende i en båt, men de var bare innom på stranden og rodde tilbake igjen.

Neste morra var det gråvær og litt men ikke mye vind. Jeg har forresten rotet helt bort vindmåleren min, det var ikke spesielt morsomt å finne ut. Har absolutt ingen anelse om hvor den kan ha tatt veien. Det siste jeg husker jeg målte, var på turen inn fra Gaukværøya for lenge siden, men lurer på om jeg ikke har hatt den etter det. Vel, nå er den ingen steder hos meg.

Damdamm!!! Her har vi kommet noen meter lenger enn i fjor! Hurra! Det finnes ingen bilder før den tid, for jeg glemte å slå på GoProen og det var for mye høye sprettishe bølger til at jeg tok fram kamera. På ett tidspunkt var jeg på tur ut til havs, men bergenseren ga ingen tegn til å ville følge etter, så jeg dreide videre langs øya istedenfor. Ikke helt dagen for denslags tydeligvis, men det gikk nå ellers greit.

Her har det roet seg så jeg kunne ta litt bilder. Men det var ikke spesielt mye å ta bilder av, egentlig. Vi passerte Høyvika og Ctave. (Vanligvis skrives det Stave, men vi må jo ha C-en på plass.)

Avtalen var to lunsjer for dag, sånn at vi kunne padle rimelig langt. Like forbi Ctave tok vi første lunsj, for neste strekk var omlag ei mil med naturreservat der det var ilandstigningsforbud på denne tiden.

Da vi hadde spist meldte imidlertid den andre karen at han ikke var helt i form. I og med at han både er bergenser OG mann, gikk jeg ut ifra at når han melder ifra om sånt så er han døden nær. (Sannsynligvis manneinfluensa, regnet jeg med.)

Så, da la vi kursen inn mot campingen på Ctave for å se det an. Om han kom til hektene var det jo bare å padle videre, hvis ikke kunne vi bare campe her.

Han kom ikke til hektene. Det var så lang turen ble i år - tross alt lenger enn i fjor...

Dagen etter klarnet det opp og ble sol, men dette ble ingen solskinnshistorie av den grunn. End of story.

2 kommentarer:

  1. Alle gode ting er tre, så neste år får dere vel full klaff ;)

    SvarSlett
  2. Neppe, det var full klaff med været i år. Det skjer neppe to år på rad.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)