Etiketter

BCU 3 star *** Dag 1

Da den o så store padleturen gikk til %&/$% kunne det egentlig være det samme med padling. Men så lå det plutselig ute en melding om BCU3*** kurs i Lofoten med "han Olly" som Jann prater om hele tiden. (Stadig nevnt, i hvert fall.) Eilif og Boyd var med, og hvis jeg noengang ever skulle sette meg i en kajakk igjen så var det vel egentlig bare en ting å gjøre. Så det gjorde jeg. Ergo, påmeldt.

Det var stille på sundet hos meg da jeg kjørte hjemmefra. Men det viste seg allerede ved brua å bety vestavær. Det blåste MASSE på turen nedover mot Lofoten - hurra, det her blir fine greier tenkte jeg. Til jeg oppdaget at jeg hadde glemt hjelmen, typisk rot i systemet etter mangelfull sortering. Ringte Eilif for å orientere om fadesen - han kunne fortelle at han var blitt vekket om morgenen av en Olly som hadde lest værvarsel og lurte på å utsette kurset. Jada, det meldte en hel del vind, det gjorde det. Men "so what", som Eilif etter sigende hadde svart. Det skal blåse bra for å ikke kunne gjøres noe ved Ørsvågvær.

Så her setter vi ut. Der er det jo perfekt i slike forhold. Innerst er det stille - så man bare stikker nesen akkurat så langt ut som man vil, og i verste fall blåser man bare inn igjen. (Aller først var det en teoriseanse - bang, bang, bang effektivt - men alt det viktige var med. Men gadd ikke ta bilder...)

Ikke så mye bilder før lunsj heller, for da drev vi bare med diverse teknikkgreier og det er ikke spesielt fotogent. Ikke brødskive heller, for den del. Lunsjen ble selvsagt brukt fornuftig. Mat og drikke javel, men også diverse annet som utstyr, kart og diverse padlerelatert. (Jeg mistenker at det er et kvalitetstegn, for tilfeldigvis er det de dyktigste som gjør det sånn.)

Da vannet hadde steget opp til kajakkene satte vi ut igjen, denne gang skulle vi videre ut for å holde på der det var bølger også i tillegg til vinden.

- Vent her! og Olly stakk ut for å sjekke forholdene.

Så vi ventet.

Flytehoder er jo alltid gøy. Det her var ved siden av en holme, vi snudde vel cirka samme sted på aktivitetslederkurset - men vi hadde større forhold der i dag. (Har jo mistet vindmåleren min, men det var rimelig kraftige vindkast innimellom, og både på Skrova og i Svolvær var det målt frisk bris og liten kuling i den tiden vi var ute. Så noe sånt der var det nok vil jeg tro.)

Etter litt inn og ut og snuing i vind og bølger padlet vi til andre siden. Der ute var det mer stein og greier. Så her har vi beskjed om å vente igjen, mens Olly sjekker.

Best å ta bilde av Boyd på tur ut, i tilfelle han ikke kommer tilbake... Altså man vet jo aldri, han her fyren kan jo være gal for alt man vet. Jeg ser da godt at det bryter og holder på der ute.

Tenkte jeg det ikke at det var akkurat ut der vi skulle ja. Mmm. Akkurat, ja. Han klarte mystisk nok å få meg også ut dit. Suspekt farge på vannet og lyd som når man tar skumbad. Men jeg var definitivt ikke i badekaret!

Vel, det var ellers egentlig lite action der. Det plasket nå bare litt hit og dit egentlig. Det var kanskje hele poenget?

Så var det tid for litt redning og tauing.

Jeg måtte også slepes... Det er definitivt morsomst å være den som sleper, men det er jo greit at man deler likt så det ikke blir urettferdig. ;)

Jeg mener, så lenge Olly lar seg slepe av Eilif, så får det være greit for meg også... (Sjekk forøvrig de kule skyene.)

Litt oppoverbakke innimellom.

Photo: Olly Sanders
Her har vi byttet, og jeg er på tur ut for å hente Boyd som liksom trengte hjelp.

Photo: Olly Sanders
Mens her er det jeg som er "veeeldig sliten" og må ha hjelp, så Eilif kommer til.

Photo: Olly Sanders
Det er vel liten tvil om hva jeg trives best med...

Photo: Olly Sanders
Ikke riktig et flytehode, men.

Photo: Olly Sanders
Slepeslepeslepe, la la laaaa...

Photo: Olly Sanders
Hallo bak der, er dere med karer?

Photo: Olly Sanders
Snart framme, nesten litt synd.

Så satte vi kursen tilbake til startstedet igjen, det var blitt ettermiddag. Så nesten litt eventyraktig ut innover - skummelt eventyr, riktignok. En plass i bildet står det et skummelt spøkelseshus også, veldig stilig.

I løpet av kurset måtte vi vise at vi kan rulle, og Boyd slo til med en gang. Javel, da kan ikke jeg være dårligere? Nei. Så jeg gikk rundt, men det var noe rart med åra - har ikke rullet med Shunaen på en stund nei... Skitt. Anyhow, jeg holdt hodet iskaldt så det gjorde overhodet ingenting. Jeg bare fiklet til den var på plass - bang - så var jeg oppe.

I ettertid har jeg oppdaget at det var 1. august, så jeg hadde jammen meg august-rulla inne med det samme! Supert!

Litt mer greier før vi gikk helt på land. Så var det oppsummering, litt titting på bilder og film fra dagen og sånt. Og så ble vi deltakerne sittende og sjabbe ganske lenge etterpå - veldig trivelig.

Photo: Olly Sanders
Foreløpig konklusjon når det gjelder BCU-kurs? Jeg kunne nesten dratt hjem nå, jeg var godt fornøyd allerede. Men det gjorde jeg selvsagt ikke, så dag 2 blogges etterhvert.

Kanskje litt småirriterende å måtte gi Jann rett, men det var nå enda en dag igjen å felle dom på. Ting kan snu, den som leser får se om det gjorde eller ei. ;)

2 kommentarer:

  1. Vad kul för mig o också andra läsare av din blogg, tror jag med visshet, att få följa dig med BCU-alfabetet i stället! Duktiga ni är dessutom!

    SvarSlett
  2. Takk, artig at folk er innom og følger med. :) Ekstra kult når det slenges igjen kommentar. (y)

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)