Etiketter

Lille Skjervøya, ti på bølgan og redningsaksjon

Remi hadde oppdrag for Ti på Bølgan ute på Lille Skjervøya, og jeg hang meg på. Havet var flatt og vi hadde god tid - så vi tok med fiskeutstyr. Kanskje en småsei? Eller makrell til Remi? (Han er helt vill etter det.)

Det første vi så var imidlertid niser. Det vil man ikke ha på kroken selv om de er fine å se på.

Så kom det drivende ei humle forbi, fast på en klump glassmanet. (Tror den har vært innom en båtmotor på et tidspunkt...?) Humler må berges, så jeg fisket den opp med åra og la den på dekk - det var liv i den ennå. Padlet videre mens den fikk tørke seg litt.

Den var imidlertid litt i overkant glad for å bli berget, plutselig klatret den opp på spruttrekket mitt og kom rett imot meg! Følelsene var ikke helt gjengjeldt kan man si, så Remi kom og hentet den over til seg der den fikk servert brus.

Fantaen gikk visst rett til hodet på den, og BZZZZZZZZZZZ så var den vekk! Det må man kan si var en vellykket redningsaksjon. Livet hang i en slitt, tynn tråd da jeg fant den men den kom seg altså på vingene igjen. Hurra.

Da kunne vi dorge videre utover.

Ja, fisk! Makrell! De er morsomme å få på kroken, de rykker og herjer så man kjenner det godt.

Noen dorske torsk ble det også, men de pælmet vi ut igjen hele gjengen. Torsk på denne tiden, høh. Uinteressant.

Mer dorging. Slett ikke verst å være her ute nå nei.

Mer fisk. Vi hadde ikke helt egnet kniv med oss så jeg måtte dra fram Leatherman-verktøyet for å få sløyd dem. Og der var det heller ikke lett å få fatt i kniv, for når neglene blir våte så bøyer de seg istedenfor å ta ut kniven... Et prosjekt i seg selv. Men vi fikk sløyd dem, omsider.

Lyr! Stilig. Kul farge på den. Ikke så stor da, men. Jeg fikk forresten en sei, det er min favoritt. Praktisk at jeg foretrekker sei mens Remi blir lykkelig av makrell, da blir det lett å dele fangsten.

Men så fikk vi ikke mer på en stund, så da dro vi videre til Lille Skjervøya for å fullføre det egentlige oppdraget. Det skulle settes opp kasse til Ti på bølgan. (Eh, ja det er muligens en smule sent å sette opp boks i august kanskje, men jeg har altså ingenting med disse greiene å gjøre annet enn å være følgebåt når Remi gjør arrangørene en tjeneste. Så jeg vet ikke hva eller hvorfor.) 

Denne gangen hadde Remi tatt med seg skikkelig verktøy for å få kassen på plass på et vis som står av også det verste været.

Med litt stein i tillegg burde dette bli bra?

Jada, det tror vi at det blir.

Finner du boksen?

- Baki der ja.

Nå er det bare å padle hit for et nytt klipp i Ti på bølgan-kortet hvis du har.

Vi padlet videre rundt øya til andre siden, og slang ut snørene på nytt for å se om det var noe fres i fisket der.

Ikke så voldsomt, men Remi fikk seg en makrell selv! :)

Men så var det stille på fiskefronten igjen. Jeg så en fisk hoppe like ved siden av meg da vi kom inn mot land, men den var veldig liten. Antagelig en ørret, såvidt jeg rakk å se - men langt ifra noe å bli mett på.

En av de korteste turene i år (kilometermessig, den tok nå sin tid), men like fullt innholdsrik. Og vel hjemme fortsatte det med en herlig kveldsmat!

2 kommentarer:

  1. Ser ut som du og Remi har hatt en trivelig tur. Sjøl går æ enda og tenker at jeg skal fiske fra kajakken, har jo kjøpt stang og snelle….Får vel dra ut på Skjomgrunnen en stille ettermiddag med utsikt til pålandsvind.
    Men det som frister enda mer er å dra ut flere stykker, helg med camping, bål i skjømminga, sitte ved bålet og nyte stille kveld mens nyfiska og spist fisk godgjør sæ i magen.
    Kanskje æ som medlem av Vesterålen padleklubb skulle foreslå en sånn tur…??!!

    SvarSlett
  2. Ja, kanskje du skal det? ;) Remi er litt ute av drift dessverre, får trofaste turleder. Men det kan jo være at jeg... Hm. Må sjekke litt kalender. Det der hørtes jo ypperlig ut, så!

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)