Etiketter

He did it again - teknikkurs i Harstad del 2

Dag 2 på teknikkurs som observatør, været var strålende. (Del 1 HER) Som i fint og flott, ikke som i bølger og fres. Samme som dagen før, altså. Lite å gjøre med.

Grunnkurset hadde imponert med balansekunster dagen før, det måtte vi også prøve. (Men er ikke det egentlig barnelærdom at man ikke skal stå i båten?)

Beviset på at en Nordkapp også kan stås i. Ergelig, da må jeg jo prøve. Jeg har liksom bare tenkt at det kunne umulig gå an, og latt være å prøve. Jaja, man får prøve en gang.

Så var det til med litt berging igjen. Veileder gjorde det som kunne gjøres for å male stemning, her måtte vi være klar over at det imaginært var veldige bølger, pålandsvind og brott og greier. Så den som veltet kunne ikke reddes her, men måtte slepes ut derifra først.

"Åh, sjå der - nise!" lød det plutselig fra flåten, og uværstemningen var straks vekk igjen. Jaja, som vi ser var det likevel ikke noe å se på innsatsen. Her ble folk fraktet ut i sikkerhet først, og så berget med kameratredning der.

Gjennomgang. Tåke? Å jada. Den kom sigende, og ble stadig tjukkere.

Så snirklet man seg langs land bortover, standard teknikkøvelse.

Jeg prøvde å utnytte det kule lyset og tåka til å få kule bilder men de ble bare halvkule. Verdt et forsøk var det, men.

Det var forøvrig veldig kul stein de padlet forbi her.

Noen husket faktisk å øve på takene også!

Spøkelsespadlere! Motlys er kult.

Foto: Stein-Evert Pettersen
Har egentlig ikke peiling på når dette bildet ble tatt, så jeg bare slenger det inn her. Jeg må jo også med i bloggen!

Pause - tøffe teknikkursere går ikke i land på sandstrand. Ikke akkurat vanskelig ilandstigning, men verre enn sandstrand.

Besøk!

Nokså stilig dekor der vi hadde pause.

Som vi ser forsvant tåka igjen. Nesten litt kjedelig, det var jo en anelse av mulig vær-utfordring i tåka. Ja for ellers var det jo så fint vær at hjelmene ikke var på i løpet av hele dag 2. (Derfor ingen GoProbilder heller.) Ikke direkte trestjernersvær nei. Men det er jo vanskelig å gjøre så mye med.

Kom an' ketchup!

En runde med egenredning. Jeg benyttet anledningen til å sjekke at reentry og rulle funket på begge sider. Det gjorde det. Testet nypumpa fikk jeg også, likte i grunnen den.

Men som jeg har fått påpekt var det ikke september ennå, det var akkurat litt for tidlig. Jaja, septemberrulle skal det nok bli likevel. Bare ikke i starten av måneden, som jeg har hatt for vane i sommer.

Siri var med de siste timene av kurset, som observatør hun også. Artig å treffe flere kjente.

Noen prøver å få ut av meg om jeg syntes kurset var bra eller dårlig - sorry, det blir dere blå for her som vanlig. Dere ser på bildet hvor fornøyd han som var i tvil om han skulle gå kurset var ved endt kurs, det får duge i den sammenheng.

Om man synes noe er bra eller dårlig spørs jo dessuten hva det er snakk om. Mener man i forhold til andre teknikkurs - eller i forhold til hvordan et teknikkurs bør være? For eksempel. Den debatten gidder jeg ikke ta her nå.

Det er interessant hvor forskjellige disse teknikkursene er. Jeg tar ikke den debatten heller her nå, forsåvidt. Men for meg var det veldig nyttig å se flere metoder for de forskjellige tingene. Folk er jo forskjellig og har forskjellige måter å gjøre ting på, og ikke alt passer like bra for alle. Så det er flott å få se mye forskjellig.

4 kommentarer:

  1. Sjøl gjorde æ mine erfaringer, gode og ….ikke fullt så gode….i den forstand at æ har ting å jobbe med. Nyttig kurs, nyttige erfaringer, trivelige nye bekjentskaper, nytt emblem på våtkortet…i tillegg har æ fast jobb og god matlyst, og tilgodesett på et par bilder på blogginnlegget…..e det rart æ smile….

    SvarSlett
  2. Ja, gratulerer med nytt oblat. Klistremerker er gøy! (Syntes jeg i hvert fall da jeg gikk på barneskolen.)

    SvarSlett
  3. Veldig fine bilder! Nesten 3-stjerners, hehe.

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)