Etiketter

Vinjesjøen omegn, påsketur

E: Noen andre som vil ut og padle i dag, 21. mars?
M: Gjett én gang!
E: Hmmm nei den ble vanskelig å gjett. Driv du forresten med padling du?


Min plan var egentlig å kjøre en reprise på turen til Guvåg, som egentlig skulle innom Hongværan og Skjervøyan +++ også, denne gang med nøkkel. Men akkurat idet jeg bare skulle innom Facebook og så slå av maskinen og kjøre av gårde, postet Eirik den meldinga.

Forrige, motsatt vei
Så da la jeg om planen – når det er muligheter for selskap så tar jeg jo i på det. Man skal jo ikke drive og padle alene, så da gjør jeg ikke det med mindre det er eneste alternativ. Dessuten er en tur ut fra Vinjesjøen aldri å forakte, og det var den andre planen jeg hadde vurdert.

Det er ganske stilig under kaia her, og nå kom lyset ganske tøft inn her også.

Nesten sånn at man kunne få gode bilder av kule detaljer. Mye kul rust og rare formasjoner der havet har tært over år. Veldig tøft.

Det hadde vært skøy å få se et bilde av dette her i sine glansdager.

Forrige, sett fra kamera
Disse her ble nokså dekorative i sola, faktisk.

Det var Eiriks første tur i år, så vi skulle ta det rolig, snirkle noen holmer og så gå i land for bål og grilling. Pølser og popkorn var med.

Det var veldig rolige forhold, så vi satte kursen rett utover. Hver gang vi trodde vi straks nådde den ytterste, så dukket det opp en ny enda litt utenfor. Men her var vi jammen kommet til den helt ytterste, og det var rolig nok for å runde den også.

Riktignok kom det noen ekstra susere innimellom, men ikke noe problem det heller. Men det bråkte og bruste godt. Deilig sjøluft, og trivelig bølgebrus.

Vi lå lenge her ute og bare nøt utsikten og havet.

I utsikten var blant annet Litløy og Gaukværøy. Hit blir det tur med klubben i juli, med mindre været slår seg fullstendig vrangt. Det blir en veldig flott tur, er jeg overbevist om.

Foto: Eirik Rødsand

Mye fotografering også, så klart. Her med Lofoten i bakgrunnen.

Vi padlet faktisk med både sol og måne tilstede, det er ganske kult. Nesten fullmåne, men ikke helt ennå.

Vi bega oss på retur, og oppdaget at det begynte å bli kjølig. Det var visst blitt litt seinere på dagen enn i hvert fall jeg hadde fulgt med. Lua kom på, og vi bestemte oss for å droppe grillingen. Det regnet vi med ville bli en nokså kjølig affære.

Før vi kom helt inn til land igjen sørget jeg for å få marsrulla på plass. Det gikk greit.

Det vil si, det var jævlig kaldt!!! Brainfreeze, skikkelig!!! WÆ!

Det var definitivt lurt å droppe grillinga, og vi padlet direkte tilbake til bilene. Der frøs saltvannet på kajakkene, så det var også blitt kjøligere enn jeg hadde fulgt med. Bilen fortalte det samme, jeg var helt nede i minus 14 grader på returen. Bra jeg ikke visste det på forhånd, for da hadde jeg sikkert droppa padlinga.

Men siden jeg ikke gjorde det, så ble det en flott tur, selv om den ble kortere enn opprinnelig plan. Det er ikke lengden som teller mest, så det var helt i orden.

4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Æ skjønn ka du mein! :) Men i sommer blir du med ut derfra, til Litløy og Gaukværøya. :)

   Slett
 2. Herlig, friskt å rulle i mange minusgrader, prøv i tskjorta neste gang ;ø)btw flotte bilder som vanlig.

  SvarSlett
  Svar
  1. Aldri i livet at jeg gjør, ha ha! Det var kaldt selv med neoprenhette. Den ryker ikke på en stund.

   Slett

Kommentar - ja takk! :)