Etiketter

Ny bil, men fortsatt uten fungerende kajakkbil

Så, turbilen er kommet til gårds. Det er en Touran varebil, som jeg foreløpig tror vil fungere som planlagt. (Med mindre den viser seg å være noe drit som må på verksted hele tiden.) Det er jo liten vits å betale ekstra for bakseter som ligger nede mesteparten av tiden, og nå er lasten sikra. En del støy jeg helst skulle unnvært, men dette er nok det beste som er mulig, såvidt jeg har klart å finne ut.

MEN, for det er selvfølgelig et «men» her. Jeg får foreløpig ikke brukt Kari-Tek-stativet på denne bilen. Her ser vi det på den forrige turbilen Skodaen legg merke til hvor mye stativet bikker ut på sidene. (Lengst på høyre side.)

Det jeg ikke hadde noen anelse om men som jeg oppdaget denne helgen, var at det var en helt logisk årsak til at jeg følte litt at jeg kjørte lastebil med den nye. Den er jo mye bredere på taket enn Skodaen! Sånn her ser det ut på begge sidene nå. Takstativet i seg selv er bredt nok, så om jeg har hjelp kan jeg bruke det gamle møkkastativet med skåler. Men Kari-Tek stativet går rett i bilsiden hvis ikke stangen kommer lenger ut på siden av bilen.

Det betyr nok, nytt stativ må kjøpes. Aldri i livet om jeg går tilbake til gammelt system og ødelegger en bil til. (Som kostet dobbelt så mye som den forrige.)

Så, turbil er kommet, men jeg har ikke kajakkbil i ordinær drift likevel. Det jeg lurer på nå er om det holder å kjøpe et bredere stativ, eller om jeg i tillegg må ha nytt og bredere Kari-Tek også. Håpper ikke det, at det holder å flytte metallstangen som nå står på, til ene siden. Noen som vet?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)