Etiketter

Børøyaracet 2017 - Padledagen

I år ble Børøyaracet og Padledagen lagt til midten av september, og vi var litt spente på hvordan det skulle gå. Tidligere har vi hatt det i juni. Vi skulle ha vanlig opplegg, med konkurranse (og turklasse) rundt Børøya, vaffel- og loddsalg, prøv padling, grilling og sosialt - nytt av året var rekordforsøk med firer-kajakk. Spennende.

Trofaste Adam og Stein-Evert stilte selvfølgelig opp i år også, og hjelper her til med rigging. To flotte flagg fikk vi fra Padleforbundet et tidligere år, de kommer godt med for å synliggjøre at noe foregår her.

Vi solgte kaffe, vafler, medlemskap og sånt så klart, kjekt om vi klarer å få inn litt ekstra penger i kassen også. Flyers og visittkort var trykket opp, og ble så klart delt ut gratis.

Oi oi, her er turklassen allerede i gang! I år gjorde vi det enkelt, de som ikke vil padle på tid padler samlet med guide. Her er det jo faktisk en liten heiagjeng på land! (Eller så var de der tilfeldig for å se på skulpturen, men kult uansett.)

Ti minutter etter startet konkurranseklassen, som her runder sjøhusene ved Kysthotellet. Dette går veldig fort for noen kan det se ut for.

Joda, turklassen ble innhentet allerede ved Skretting, av de to karene fra Bodø. Men så padlet de vel bare halvparten så fort også, knapt det.

Nei, jeg har ikke bomma på padlerne... Bildet er av seien i overflata.

Her derimot, av padlerne, som nå er cirka halvveis. Tross velt på en av dem er det liten tvil om at en av dem ville komme til å vinne - hvem var ennå vanskelig å si. Her lå det an til et spennende oppløp.

De fleste er nå på vei til å passere brua.

Runar lå på en tredjeplass hele veien.

Her kan det se ut til at det begynner å skille litt? Holder det inn?

Runar fortsatt på tredje, og Morten like bak der igjen. Som gjennom hele løpet.

Førstemann i mål.

Andreplassen sikra.

Tredjeplassen gikk til Harstad.

Morten sørget for Vestlofotens ære på en fjerdeplass.

Videre kom de på rekke og rad, Karl Christian og Øystein fra ASKR-crewet.

Adam padlet fortere enn vinneren i fjor gjorde da, men det holdt likevel ikke til pallplassering. Men godt fornøyd med å sette pers rundt øya, gratulerer med det.

Karlsen senior også i mål, men ble altså slått av junior med et par plasser.

Vinner i dameklassen var lokal, imponerende særlig tatt i betraktning at hun var relativt uerfaren med den lånte farkosten.

Hæ? En robåt? Ja! Vi fikk en forespørsel om det var lov å stille med en sculler, så da innførte vi åpen klasse. Rodde altså raskere enn en rekke kajakker padlet.

Sandra fra ASKR-crewet kapret andreplassen.

Tredjeplassen også til ei som var heller ukjent med surfski før konkurransen. Slett ikke verst.

Øystein hadde med seg heiagjeng, de må også med her, for det er jo særlig tøft.

Han her hadde best dreis på målpasseringa. Vi liker jubel.

Fredrik og Chipo hadde full kontroll på tidtakinga. Men det spørs om ikke vi må finne noen andre til neste år, sånn at de får delta sjøl snart. Vi får se.

Følgebåt med heiagjeng, tusen takk for hjelpen. Det var fenomenalt, da opprinnelig følgebåt meldte avbud så vi hadde et øyeblikks krise tidligere i uka.

Den andre følgebåten må også med.

Nestleder og kasserer i klubben berget styrets ære denne gang, med å delta. Sistnevnte gis også plusspoeng for god dreis på måljubel.

Turklassen må også dokumenteres i mål, selv om de ikke padlet på tid sånn som de andre. De fullførte jo rundt hele øya, og har antagelig hatt den fineste turen siden de hadde tid til å nyte den.

Morten kom på 3. plass i NM i grønlandsrulling i år, og tilbød seg å vise noen av kunstene fram for publikum. Det var kjempestas, og publikum lot seg villig imponere. Han har virkelig fått god dreis på dette, veldig artig å se på.

Siden han ennå var i full padlemundur hørte jeg like godt med han om ikke han kunne ta ferskingene som ville prøve padling med utpå, og jammen slo han til på det også. Tusen takk for hjelpen Morten, det var kjempekjekt! Samtidig hadde Fredrik teknikkurs på land.

Da ble nemlig jeg ledig sånn at jeg kunne være med i følgebåten som ble med fireren rundt Børøya. Her har de nokså nylig satt seg i farkosten, som er nokså rank for å si det rett ut. Ikke var alle så erfarne i sånn kajakk heller, så vi var litt spente på hvordan dette skulle gå.

Det gikk ikke verre enn at de etter en liten testrunde padlet til startpunktet ved brua. Klar ferdig gå, og der var de i gang. Superskøy, nå skal vi se hvor fort det kan gå. Men hei... Hva mener hurtigruta med å legge fra kai akkurat nå?

Skipperen i følgebåten kalte dem opp, og ba dem vise så mye hensyn som de hadde anledning til.

Ifølge en som bivånet det hele fra land, så tok de en stor sving i hvert fall. Det kom litt bølger som traff padlerne, men det gikk fint og de kom seg rundt odden før de verste inntraff. Alt vel. Sjekk for øvrig hvor god dreis de begynner å få på takten nå.

Skulle trodd de hadde padlet mye sammen før hele gjengen? Forsøket endte på ganske blank 33 minutter. Det er ca. 7,5 kilometer rundt, så det er slett ikke verst. Men det kan nok gjøres enda raskere, for det var motstraum på hele oppløpet og to av dem hadde jo allerede padlet det de maktet rund øya én gang. Forsøk på forbedring neste år?

Etterpå dro vi til Kysthotellet på Børøya der de langveisfarende hadde camp. Her ble det grilling, premiering og loddtrekning. Kjempegod mat, fine premier.

Etter hvert ble det bålkos i mørket. Jeg skulle egentlig overnatte her selv, men forkjølelsen jeg hadde slitt med til dagen før hadde tatt seg opp igjen utover dagen, så jeg dro hjem for å sove i hus med håp om å bli frisk.

Vi i arrangementskomiteen er godt fornøyde, vi hadde det kjempefint i år også. Vi setter STOR pris på de som kommer for å være med. Men nå håper vi at naboklubbene virkelig kjenner sin besøkelsestid neste år - ja, det gjelder for såvidt egne medlemmer også. Vi kunne vært noen flere, synes vi - for dette er jo så artig! Vi vil jo virkelig ikke at du skal gå glipp av det. Neste gang er du med, vel?

4 kommentarer:

 1. Flotte bilder fra en fin dag. Og kveld.
  Hver gang æ ser på den sammenleggbare bøtta blir æ og minnes helga. Og lotteriet da.

  SvarSlett
  Svar
  1. Du får vel få et klistremerke med logoen på, som du kan sette på den. ;)

   Slett
 2. A very nice series. I love your work!!

  Greetings from the Netherlands!
  Gert Jan
  www.gertjanhermus.nl

  SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)