Etiketter

Grunnførfjord og Delp - tur og surf

Boyd og Jann
Lofoten padleklubb skulle en tur til Delp 1. pinsedag, varslet de i god tid. Det var blitt lite padling på meg i pinsa grunnet begredelig vær, så det passet fint. Jeg satte dagen av for å bli med, det var nå blitt alt for lenge siden jeg har vært i noe som helst bølger på yttersia.
Dette var rett og slett som bestilt - jeg hadde faktisk tenkt før pinsen og meldingen kom, at jeg kanskje burde hørt med karene om ikke de skulle en tur dit snart.

Han Tykje ligger klar for tur.
Jeg kjørte så snart jeg var klar, og ankom Grunnførfjorden i veldig god tid.  Så jeg bestemte meg rett og slett for å varme opp med en liten tur i fjorden på innsiden av moloen. Her er det fint nok.

Grunnførfjord
Det  var jo ikke akkurat noe uvær å bekymre seg for, for å si det sånn. Pent føre.

Den er ikke så lang , men her inne var det fint. Selv om det ser litt høstlig ut på bildene nesten (svidd lyng, antar jeg), så var det merkbart vår - fuglene sang noe allmektig.

Fint med fjell som speiler seg. Fikk litt sånn «hvor hen du går i li og fjell»-følelse her. Eller følelse og følelse - jeg fikk sangen på hjernen, rettere sagt.

Her kom det ut en liten elv eller bekk, herlig lyd det også. (Dessverre overdøvet det ikke «Hvor hen du går i LI og FJELL» i hodet mitt.)

Man kan nesten bli litt forvirret av sånne speilinger. Skal tro hvor lang tid det er til de andre kommer nå? Bør jeg bli stressa? Neida, men jeg kan jo vurdere å kjøpe meg klokke. I etterkant er det oppe til vurdering. Jeg skal ha.

En bekk til. Fint bortover her, det går en skogsvei innover. Så man behøver ikke kajakk for å komme hit.

Borte ved Delp fant jeg etter hvert også Kate etter turen min. Hun var også i god tid men akkurat litt for sein til at hun rakk å bli med på min lille bonustur dessverre. Her har vi gjort oss klare og er på tur utover mot havet ved Delp. Ingen tvil om hvorfor det heter Grunnførfjord. Det er i hvert fall passelig langgrunt, før resten av fjorden.

Vi ble en hel gjeng faktisk. Jann, Odd og en kar fra Harstad jeg allerede har glemt navnet på.

Frode var så klart også med, god stemning!

Thomas og Emilie var også med, har vi fått nevnt alle da? Ni stykker skulle det i hvert fall bli totalt inkludert meg. Inne på grunna var det peise flatt, så vi padla utover mot raet.

Ikke så mye action på turen utover, men i hvert fall mellom et par stein. Bob-bob-skjæret, var det det?

Denne kajakken likte godt å surfe på skrå sånn her.

Kate har jo lenge hatt lyst til å komme seg hit en tur, og endelig passet det. Det er skøy at folk kjører helt fra Tromsø for å teste ut plassen. Dessverre fikk hun ikke oppleve de kule småbølgene inne på sandbunn, der var det helt slapt i dag.

For min del ble det som forventet, jeg har ikke rulla på plass helt ennå og det var ikke helt ønskelig å dra rett ut i de brytende bølgene på revet. Jeg burde ha «varmet opp» lenger inn for å ta det litt mer gradvis når det er så lenge siden jeg har vært her ute, men det var jo ingenting å varme opp med der. Her prøver jeg å varme opp litt bortafor der det bryter, men det ble bare sånn halvveis dreis. Fikk et par korte surf, men jeg husket heller ikke helt cluet for å få nordkappen til å surfe her. Mulig det er Avocetn som var best på sånne bølger - jeg husker rett og slett ikke.

Frode har jo byttet kajakk siden jeg møtte han her ute de første gangene. Den står jo veldig i stil til tørrdrakten!

Det er jo kult med bølgene på revet, men det er ganske kult med Gaukværøy og Litløy i Bø i bakgrunnen også. Det er jo det eneste Lofoten overgår oss på, utsikten til Vesterålen. Det har ikke vi, bare til Lofoten. (Nei, den blir jeg aldri lei av å dra.)

Til slutt fant jeg ut at det var bare én ting å gjøre for å bli kvitt det stresset, nemlig å prøve å rulle. Odd lå klar ved siden av, for jeg regnet jo ikke med at dét kom til å gå bra. Men jeg rulla først på den gode siden og det gikk bra, så jeg prøvde også på den dårlige siden og det gikk sannelig bra det også. Ganske slow motion, til og med. Pussig, men totalt et pluss i boka. (Odd, hvor ble det av filmen?)

Ah, nei Boyd glemte jeg å nevne tidligere. Her er han i farta, ikke så ofte han må se en bølge gå fra seg. Han har god dreis på å bli med dem.

Etter hvert var folk klare for lunsjpause, tiden går fort slike dager. Vi padlet inn til naustrekka der vi pleier å ta pausene når vi er ute på revet.

Men hva er dette Boyd, er du på spasertur med kajakken?

Flott dag med fine folk og bra vær.

Etter pausen var det ny runde på raet. Nå hadde jeg planer om å teste ut litt mer. Men jeg var ikke kommet helt i gang før det kom et ekstra stort sett. Plutselig var det folk i vannet. Tre stykker tror jeg det ble etter hvert. Hm. Jeg var jo ikke så interessert i å padle inn her for å hjelpe men ende opp med å sørge for at det ble fire...

Nuvel, det var jo fint å øve med folk på baugen, i påvente av at noen andre hentet kajakken.

Boyd hentet kajakk, og alle kom seg etter hvert opp i kajakkene sine igjen. Det er jo gøy med litt action.

Alt i alt en nyttig dag, selv om ikke det ble så mye surfing for min del. At sola uteble synes jeg i grunnen var like greit, da slapp man jo motsol også. :)

Takk for turen! :)

4 kommentarer:

Kommentar - ja takk! :)