Etiketter

Midnattsoltur til Bufjellet

Dette har ikke akkurat vært den store sommeren for midnattsola. Jeg hadde knapt sett den da det begynte å nærme seg slutten på den. Så da det lå an til en perfekt kveld for den, pakket jeg sekken og tok turen til Bufjellet. Det er bare 210 meter høyt, og man kjører en del meter opp før man begynner å gå, så det er helt ypperlig når man ikke kommer seg av gårde før på kvelden.

Sola gikk altså ikke ned, men det var ikke så langt unna. Nå i ettertid har den jo begynt med det. Så lenge vi ventet på sommer, så går det utvilsomt nedover igjen. Jaja, ei tid til det er på tide å gå helt i dvale igjen, i hvert fall.

Hilleberg Rogen.

Plutselig, mens jeg holdt på å rigge meg til her oppe, så kom det sannelig et par fjellvandrere. Jaja. De hadde ikke med seg telt, så de var nok bare på besøk. De satt en stund på andre siden av "toppen", før de gikk ned.

Det var en god del mygg, så jeg trakk meg etter hvert inn i teltet. Mygg som prøver å finne en vei inn i teltet uten å gjøre det er alltid god underholdning.

Utsikta er jo fin innenfra teltet også. Hvordan de får teltduken til å være oppe bare ved å rulle den sammen forstår jeg ennå ikke, men jeg fant en løsning ved å hekte den biten som ramler ned hele tiden, i ei hempe. Men det skal da egentlig gå an å rulle hele greia opp? Eller? Må sjekke instruksjonsvideo igjen.

Rødt telt er fotogent utenfra, men med gult innertelt blir det et helt gyselig lys inni. Heldigvis hadde jeg ei Haakon å drukne den sorgen med. Ute var det så fint at det tok lang tid før jeg sovnet. Da var jeg spent på været dagen etter - kommer havskodda, eller får vi en dag til med finvær?

Det ble en dag til med finvær! Sånn flaks!

Trehyrna. Her ser vi såvidt veien i bildet, der nede et sted står bilen. Men jeg har ferie, og god tid. Så godt tid at jeg skal lage frokost på stormkjøkkenet! Det har vel knapt skjedd før i sommer!

Ut mot havet. Kan ikke klage på utsikten.

Kan ikke klage på selskapet heller, plutselig kom to ørner forbi. Trivelig.

Som sagt, frokost på primus. Lapper, rett og slett. Det er nok lurere å lage røra på forhånd og så ha den med på flaske, det var ikke lett å få ut klumper i røra med en spork. (Ok, ha med visp kunne også ha hjulpet på.)

Kleggen har kommet. :( Møkkajævel. Jeg virkelig hater disse her, utspekulerte småsataner.  Ondskapen sjøl. Sånn her sitter de og følger med, og så hvis du ser bort et liiite øyeblikk, så slår de til. Møkkajævler.

Ferdig lapp med syltetøy. Den ser bedre ut enn den var, anbefaler å lage ekte røre fra grunnen av i det hele tatt, for disse posegreiene smakte ikke spesielt godt. Når de ikke gjør det ute en gang, da er det ikke noe å skryte av.

Nei, jeg får vel pakke sammen og komme meg ned snart. Det begynner rett og slett å bli fryktelig varmt, begynner å lengte til bil med aircondition! (Ja, seriøst!)

Men hva i? Hva har skjedd her? Hull og rakning? Dette har jeg ikke fått med meg hvordan har skjedd, men dette må jeg rett og slett få reparert før jeg bruker teltet noe mer. Passe krise, men jeg har fått sjekket opp at det kan repareres og hvor hen.

Det var fortsatt telt nede på stranden, og allerede kommet mange flere folk tidlig på formiddagen. Mye feriefolk hjemme i Bø i juli, de vet vel å utnytte finværet. Men jeg synes jo litt synd i dem som lå i telt i skyggen her i går kveld, mens det var så flott midnattsol et par hundre meter lenger opp.

Jaja, det er så pass flott på stranden her at det er vel greit nok i skygge også. Bare ikke så fantastisk som i midnattsola ovenfor. Fritt valg.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)