Etiketter

Strandrydding på Risøya

Vi skulle egentlig strandrydde på Risøya en ny runde tidligere i høst, men det ble ikke før nå. Om det var vær eller sykdom husker jeg ikke, men nå satte vi opp tur for å få rydda den siste biten før snøen legger seg. Selv våknet jeg opp i Øksnes til flere centimeter og trodde det bare ville bli padling, men i Hadsel var det ingenting heldigvis. Jeg fikk selskap av Tore, Fred, Wenche, Lillian og Tom.

Jeg ble litt muggen under kjøreturen, eller det var jeg strengt tatt da jeg kjørte allerede, for bilen var glasert med is og snø og webastoen gidder ikke å virke. Men da jeg kjørte i sol hele turen nærmere og nærmere overskyet hjalp det lite. Men om ikke annet var det lite vind, og kult lys! Humøret kom seg så snart jeg kom meg i kajakken egentlig.

Det var stor fjære, men vi kom oss i land på strand nummer to. På den første var det bare stein og tang å gå i land på så den passerte vi glatt. 

Ikke vanskelig å se hvor langt opp floa har gått når det ligger rim videre opp.

Ja, så bar det i søppelplukkinga med oss. Det var nok å ta av her også, for å si det sånn. Fint at ingen av værene på øya har tråkket på denne før jeg fikk fjerna den.

Dessverre var noe så nedgrodd at det var vrient å få opp, og noe fastfrosset allerede, men det aller meste fikk vi med oss. Vi har også fått en pekepinn på remedier vi kan ha med oss for å få ting løs med i neste runde. 

Naturlig avfall, litt usikker på om det er en bæsj eller gulpebolle men tror kanskje det siste. Den har i hvert fall spist noe med fjær.

Masse søppel!

Det var litt snikete, kjølig vind, så da vi var ferdigplukka lempet vi søppelet på kajakkene for å padle tilbake, det fristet ikke med kaffepause i snikvinden.

Først en liten fotoseanse da. 

Alle fikk festet søppelet sitt oppå kajakken eller lagt det nedi. Førstnevnte var en ny erfaring for noen, det gikk ikke helt glatt å komme seg ut her når vinden fikk tak i det man hadde på dekk.

Men vi kom kjapt i le, og var bestemte på å skulle ta med oss isoporklossen som var helt fastfrosset sist gang. Det var den denne gang også, men jeg klarte å få den løs.

Disse karene meldte seg frivillig til å ha den på dekk. Det er definitivt lettere enn å slepe den i overflata.

Foto: Wenche Edvardsen
Padleårer burde kanskje komme med bruksanvisning? Hva holder dere på med gutter?

Foto: Wenche Edvardsen
Aha, det er en ny episode av «Da damene dro», eller var det damene først? I hvert fall, jeg og Lillian hadde dem i slep på returen, man skal jo teste slepelina i bruk så det passet jo ypperlig. Men det går jo an å hjelpe til der bak da... Bare så man vet det.

Vi synes vi gjorde en bra fangst der ute. En sekk søppel hver, en stor isoporkloss (som er tyngre enn den ser ut for), og en bra stor plastkasse. Dette er nå fjernet fra naturen, hurra!

Så ble det litt mat og drikke i nauståpninga før vi dro hjemover.

Kjempefin søndag ute med trivelig gjeng, takk for turen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)