Etiketter

Silsandholmen, Årnesan og Skjervøyan

Sist helg var det tid for padling igjen, og denne gang var det faktisk noen som heiv seg med! Leif-Hermann var lei av skiføre, han var mer sugen på en 10 på skjæret-post eller to. Vi ble enige om en tur til Skjervøyan, det passet fint med vær og vind.

Dette er den plassen vi nå bruker mest å sette ut fra. Tidligere satte vi ut litt lenger bort, men der er det skumle steiner ned, så jeg har gått over til å gå ned her, selv om det er litt lengre å gå fra bilen. Det er også bedre å komme i land her når været står på, siden det er støer, istedenfor strand med kvasse steiner ovenfor.

Leif hadde ikke samlet Silsandholmen tidligere, og siden det meldte litt mer vind utpå dagen satte vi kursen dit først. For da kunne vi få vind og bølger i ryggen på retur, hvis det hadde kommet. Her har vi kommet over til Årnesan. Rett opp av Leif ser vi taket på uværshula, og noen som sitter utenfor der. Det ene viste seg i ettertid at det var en annen kar i klubben, som var her til fots.

Det var veldig mange til fots her i dag, dette er stranden Leif har i baugen på det forrige bildet. Folk her også, og parkeringen var omtrent full da vi kjørte forbi noe tidligere.

Det var ikke så mye spesielt å ta bilde av før Silsandholmen, her er vi i land for skjærdokumentering. Ja, jeg har jo denne fra før da, men for Leif var den ny i år.

Det kom et slep forbi akkurat da vi var i land her, vet ikke helt hva det var for noe. Ett eller annet oppdrettsgreier, kanskje?

Det var forresten fotspor på stranden, så noen hadde vært før oss her. Vi var en snartur på føttene for beinstrekk, før vi satte kursen videre. Vi skulle følge Holmsneshøya ut over, og så over til Kallsnesøya, var planen.

Men nå kunne det virke litt som at det kom en eling fra Bø, og økte på med vinden? Hvor mye ville det bli tro?

Først over til Holmsnesøya i hvert fall, det skulle ikke bli noe problem.

Leif har ikke padlet veldig mye i vinter, og da ruster jo gjerne hoftene litt fast, så vi måtte se det litt an underveis. Det var jo dessuten vinterpadling fremdeles, bare såvidt plussgrader selv om det ser sol og fint ut på disse bildene.

Vi fulgte Holmsnesøya utover, og så det an. Vi så at det ble mer, og på kryssingen over er det garantert enda mer når det er sånn, så vi tok den sikre varianten. Innover igjen og heller sjekke på andre siden når elingen har gått forbi, om det har roet seg.

Det var uansett fin oppvarming, det var fin fasong på bølgene til å øve på småsurfing innover.

Det kunne være nok flo til å komme over imellom her, det er ikke så ofte. Vi prøvde oss.

Men nei, vi måtte ut av båten til slutt. Det var ikke mye det sto om!

På vei utover så vi en del fugler. Her representert ved en gjeng fjærplytt, som er så uberørt av at vi stikker innom at de fikser på fjærene imens de har besøk.

På Holmsnesøya kan man veldig ofte se heilo på denne tiden, og de var faktisk her i dag også. Senere skulle vi se dem flere steder. De var like kule i år som tidligere år.

Jeg burde ta opp speilrefleksen oftere, da kommer man tettere på. I dag padlet jeg med det i cockpiten i vanntett pose, men når det er fuktig vær kommer det ikke så ofte fram selv om jeg gjør det. Men et par-tre ganger i løpet av turen, i det minste.

På denne siden fikk vi bekreftet at det var mer bølger midt på kryssingen. Jeg padlet ut og sjekket, og de var også litt mer aggressive. Det er fint å prøve seg i bølger, men ingen av oss følte helt for at dette var dagen, det var mye kjøligere enn det ser ut for på bildene.

Vi satte kursen innover igjen, imens passerte elingen og det ble stadig roligere - vi kom jo mer og mer i le også.

Her ser vi elingen – den var så tett lenger til venstre for bildet, at der så vi ikke land.

Vi hadde jo ikke fått pause på Skjervøyan siden vi ikke padlet dit, så vi tok heller turen i land på Årnesan. Der satt det folk med bål i fjæra, og det røyk i pipa på uværshula. Den skulle vise seg å være full av folk og dyr.

Ikke helt passert ennå som vi ser, elingen.

Men det gjorde den mens vi spiste og pratet med folkene som var der, så plutselig var det flatt hav og greier. Skulle vi virkelig padle tilbake til bilene når det var sånn her? Nei, det lot seg ikke gjøre. Vi satte kursen utover igjen. Underveis fikk vi sett årets første lundefugler også.

Post to i dag - Lille Skjervøya. Det ble en tur på land for nødvendige ærend her også.

Sist vi var her ble det ikke notert i boka, så det tok jeg meg tid til denne gangen. Ingen var notert i mellomtiden.

Oversiktsbilde. De er heldige de som har hytte her, synes jeg.

Store skjervøya på andre siden.

Hurra, det gikk an å padle over her også i dag! Eller rettere sagt, her gikk det an å padle over - uten å gå ut av kajakkene! Stilig! Vi tok turen til yttersia. Flatt hav, som sagt – bare litt drag i sjøen som hang igjen.

Vi padlet imellom her, og imellom der.

På turen innover fikk vi til og med en liten dytt i ryggen, sånn at vi slapp å padle på helt flatt hav. Leif hadde nå skikkelig dreis på medsjøpadlinga, og fikk skikkelig god fart innimellom. Bølgene var små, men brukbar fasong på.

Mye att og fram og hit og dit i dag, men jammen fikk vi sett mye forskjellig også. Skikkelig bra tur!

1 kommentar:

Kommentar - ja takk! :)