Etiketter

Onsdagspadling til Reinøysundet - ren bonus

Egentlig har klubben sommerferie noen uker til, men det har jo vært så mye flott vær, og enda mer meldte det. Så denne uken satte vi rett og slett opp en bonuspadling, med innlagt øving på diversediverse, ettersom det er en gjeng som skal på aktivitetslederkurs til høsten. Greit å friske opp litt i forkant, og kanskje få flere med på det også.

Kystlaget har flotte naust på Sommarøya, de hadde ingenting på programmet i dag så det var helt greit at vi lånte parkering og utsetting. På planen i dag sto forresten å prøve ut slalåmløype, her er noen allerede kommet i gang med å ordne det. Kulene er små nok til at de går fint å ta med i kajakken.

Vi ble faktisk fem stykker, på litt kort varsel. Det er slett ikke verst, antar været bidro til det.

Det var Eirik…

Wenche…

Fred…

Og ikke minst ble Arnt med, det var ekstra artig. For han har nemlig nylig kjøpt seg kajakk og det er jo alltid stas.

Her har vi kommet fram til Reinøya, vi sørget for å samle posten her først og fremst. Det så ut for å være mye oskjell på bunnen her. Ganske store også.

Men vi padlet ganske raskt videre derfra til Sommarøyhamn, som vi tenkte ville være en fin plass for slalåmløypa og øving.

Ankring forbudt-skilt, med ankringsfester nedenfor – de er nok ikke så mye i bruk lenger.

Det var lite straum i innløpet til Sommarøyhamn i dag, og det var som forventet en fin plass å øve på. Litt mer brådypt enn vi husket, men det gikk likevel fint med slalåmløypa, som karene her er i ferd med å sette ut.

Eirik tester løypa – litt tett mellom noen, men dette blir veldig bra når vi får justert det. Det var heller ikke ideelt med tauet liggende i overflata, så vi skal modifisere denn sånn at det blir et bunntau med korte tau opp til hver garnkule.

I tillegg til å få øvd på styretak og sånt i slalåmløypa øvde vi blant annet på redning. Arnt med ny kajakk benyttet anledningen til å kjenne på hvor stabiliteten «slutter» på kajakken – velt, med påfølgende cowboyredning.
Det gikk strålende! I tillegg til at den ble fint utført fikk han også erfart i likhet med flere at pumpa kom i veien når den ligger på bakdekket, roret er litt i veien hvis du skal opp helt bak, og strikk oppå spruttrekket hekter seg lett i ror, håndtak osv. Litt upraktisk at spruttrekket når du har kommet fram til cockpiten sitter flere meter lenger bak… Nuvel, han hadde allerede ordnet seg kniv i vesten, så strikk er ikke noe problem lenger, for å si det sånn.

Noen ville ha kaffepause, i så fint vær som dette var ikke det noe problem for turleder heller selv om hun ikke drikker kaffe. Spesielt når man går i land på ei multemyr!

Jeg spiste meg småkvalm tre ganger, så jeg sier meg godt fornøyd. Men vi burde hatt med bøtter, den saken er klar.

Slalåmløypa sett fra land. Ganske kul, synes vi.

Etter pausen øvde vi litt mer, løypa gikk litt lettere og raskere etter kante-øvelser syntes i hvert fall jeg.

Så tok vi opp «bruket» og begynte på returen. Det var nokså åpenbart at den også kom til å bli fin, her med Prestfjorden utover.

Hele gjengen på tur innover tilbake til kystlagsnaustene.

Arnt så ut til å være ganske fornøyd med å ha fått seg kajakk (han var jo for øvrig veldig matchende da, ser jeg her) og jeg tror ikke han angret på at han hadde blitt med. Jeg angrer heller ikke på at jeg satte opp en ekstra-onsdagspadling, for dette ble en skikkelig flott og innholdsrik tur.

Selv om vi ikke rakk å sette ut slalåmløypa og se om KV Heimdal kom til å tro at det var ulovlig laksegarn… De passerte for raskt, vi syntes jo det hadde vært veeeldig morsomt. Kanskje mest i teorien, da.

Takk for turen, bonuspadling var fine greier. :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)