Etiketter

Søndagstur i Lifjorden

Jeg kom meg en liten tur ut sist søndag. Det satt veldig langt inne så det ble godt utpå ettermiddagen før jeg kom meg av gårde, men det gikk akkurat. Jeg fant en helt ny plass å sette ut, for det var «opptatt» der jeg pleier å sette ut. Ikke helt ideelt, men det gikk høvelig greit å komme seg ned til sjøen der. Da slapp jeg også å padle det kjedeligste stykket innerst i fjorden.

Ett av målene med turen var naturligvis 10 på skjæret-posten her, som jeg ikke hadde samlet ennå i år. Jeg hadde også tatt med utstyr for å plukke bær eller sopp, for det burde det jo være her. Ha ha, så feil kan man ta. 

Jeg skulle ikke gå langt før jeg så at marka var helt opptråkket. Her er det vel kabelen som skulle legges i sjøen, og arbeidet med den som har skylda. 

Men hvis dette skyldes samme kabelselskapet, så er det noe galt fatt, da får de herje i meste laget. Jeg syntes jeg så spor her og der også, så det ante meg at her måtte det være noe annet. Men elg holder da ikke på sånn her, eller?

Tilbake ved kajakken, funderende på hva jeg skulle gjøre. Jeg endte opp med å padle litt videre utover fjorden, og sjekke der. 

Ok. Dette er ikke sau i hvert fall, da må det være verdens største sau. Går det rett og slett kyr her i marka?

Jeg kan ikke si at her ikke fantes sopp, for jeg fant jo denne her. 

Og disse. 


Men heller ikke denne så spiselig ut for meg.

Eller disse, for den del. Jeg fant til slutt to ørsmå piggsopp, men de var så små at jeg gadd ikke ta dem med en gang. Det ble rett og slett null fangst i dag. Bær var her heller ikke noe særlig å skryte av.

Men jeg fikk på plass månedsrulla i hvert fall, for september. Det er da noe. 

Jeg padlet litt rundt med sluk ute også, for å kanskje få noe fisk istedenfor, men det ble null napp. Ikke så mye som en småsei denne gangen. 

Men det var ellers fine forhold, selv om det var gråvær. Temperaturen var helt grei, nå før lavtrykkene straks begynner å slå inn. (Barometeret er på full fart ned i skrivende stund.)

Nei men du store all verden, her har de fått opp autovern igjen! Det var bare fjernet, uten at de hadde satt opp noe som helst varsling. Ganske farlig, ettersom det blir ganske brått dypt her, kloss ved veien. Og like etter en krapp sving, sånn som her. Helt utrolig at de ikke rykker ut umiddelbart og setter opp varselskilt når de får greie på blunderen de innleide har gjort! Skjødesløst!

Det ble ingen lang tur akkurat, men kort tur er som oftest bedre enn ingen tur 

Rett og slett.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)