Etiketter

Romjulstest av nytt telt

Det er ikke tiden for å dra langt på tur, men man har da hage? Så lenge man holder seg varm og komfortabel så kan man jo like gjerne ligge ute, slo det meg her en dag. Sikkert samme dag som jeg fikk dette teltet i hus, om jeg skal tippe. Etter noen dager gjorde jeg alvor av det en klarværsdag det var vindstille, og i måneskinn ble det ekstra fint. Teltet altså, men for såvidt overnattingen også.

Teltet er en tomannsutgave, så det er romslig for en person. Jeg brukte både skumunderlag og ett oppblåsbart, det kjentes faktisk ut som at det må være såpass. I tillegg til soveposen som er med på bildet, har jeg også en skikkelig tynn sovepose utenpå, for litt ekstra varme og sånt. Et slags trekk, så tynn er den.

Det var nesten fullmåne, så det var ordentlig månelyst. I tillegg lyser jeg her opp teltplassen med ekstra lys, for teltlykta var litt i knappeste laget til å lyse teltet opp skikkelig innenfra. 

Her ser vi en av grunnene til at jeg har anskaffet akkurat dette teltet, nemlig det som kalles GT hos Hilleberg. Ekstra stort fortelt. Det er praktisk av flere grunner. 

Det ble forresten nordlys også! Ikke så veldig mye, men nok til at det gjorde seg fint på bildet! Hurra!

Oppmuntrings- og julegavebøker ble naturligvis med på tur. 

I tillegg til et stort fortelt, er dette en av hovedgrunnene til dette teltet. Endene kan rulles opp på dette viset, sånn at man kan ha god utsikt begge veier. Enten med myggnett eller helt åpent. 

Ikke minst sånn som dette her! Dette er den enden der det er stort fortelt. Når man der ruller opp i enden så får man rett og slett et lite tak man kan sitte under sånn som dette her, og nyte utsikten. 

Det kan for eksempel se sånn her ut – dette er da en kjedelig hage-utsikt, så kan man jo bare tenke seg hvilke utsikter jeg kan ha på en skikkelig tur. Det er bare å håpe at legene har klart å fikse meg, sånn at det etter hvert blir noe av. For dette teltet er virkelig lovende. 

Hilleberg Kaitum 2GT sto til forventningene i første omgang av testing. 



7 kommentarer:

  1. Förtältets funktion ser härlig ut! Klart att läkarna gör ett bra jobb o många doser nordlys hjälper till! Bra med utrymme vid flerdagarsturer framöver. Tar det stor plats packat? Blir det en rymligare kajak nu? 😉

    SvarSlett
    Svar
    1. Det tar ikke mer plass enn Allak, selv med bunnduken. Så det skal nok gå bra. Det er nok mer et spørsmål om jeg regner med å finne god nok plass der jeg skal, til å få satt det opp. Det er nokså mange meter langt. :) Men det vil jo bli ganske mye kjekkere på gråværsdager, om det er dette teltet som er med. (y)

      Slett
  2. Ser att bara själva tältet är 505 cm långt, får nästan plats med kajaken i det... Förstår din oro med att finna en plats för det.

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, hvis jeg tar innerteltet til siden, så kan ytterteltet bli kajakkgarasje, ha ha ha! Fem meter er langt, men kjenner folk som har det og sier at det går, så da tror jeg på det, enn så lenge. Det behøver jo ikke være golfbanestandard i vestibylene. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)