Etiketter

Nytt grunnkurs med klubben

Foto: Leif-Hermann Jensen
I slutten av mai var det tid for det andre grunnkurset til padleklubben. Det første kurset fikk først i mai alt fra sidelengs sklett (sludd) til sol og blå himmel, men denne gjengen fikk stort sett fine dager med sol.

Foto: Leif-Hermann Jensen
Første dag holdt vi til på Holmstad, i knall sol men litt fralandsvind. Ikke helt ideelt akkurat det siste, men ikke mer enn at det gikk an å holde kurset når man var obs på det. Bukta vår var litt i le.

Foto: Leif-Hermann Jensen
Her troner fjellet Ræka i bakgrunnen.

Også denne gang var det en kursgjeng på fire, og en medhjelper som i dag og dagen etter var Evy. Så fikk hun litt oppfriskning før teknikkurset til helgen, med det samme.

Kursgjeng i kajakk!

Men dette var også dagen for mye bading. Det meldte også en del vind framover, så det kunne være greit å få på plass støttetak og balanse allerede fra starten av.

Det tok ikke lang tid før vi fikk demonstrert noen av ulempene med åresnor ganske tydelig. Ikke at jeg fraråder åresnor, slike sikkerhetsvalg får hver enkelt ta sjøl. Men det er jo noen fordeler og ulemper ved det og andre løsninger, som det er greit å være obs på når man skal ta det valget.

Padler i vannet!

Ettermiddag to dro vi til Sigerfjorden. Det ser rolig ut her og var i grunnen det her på Dalsand, men det sto ganske sterk vind ut av selve Sigerfjord, så vi kutta tur ut til Åserøya.

Litt mer balansering i dag, og diverse triks.

Snu seg hele veien rundt sittende på bakdekk og kiss the bow også. Jeg fikk faktisk begge relativt greit til sjøl også, så det hjelper tydeligvis å øve, he he.

Klassisk flåteøvelse.

Vi kom oss på en liten tur i hvert fall, så pausen ble på Kjerringnesøya. Det var ikke så langt, men kjekt å i hvert fall ikke sitte ved bilene. Da var vi i hvert fall litt på tur.

Snart ferdige for dagen.

Gruppebilde!

Etter to ettermiddager, var det tredje dag tid for heldagstur. Den tok vi ut fra klubbnaustet, i litt mer overskyet vær.

Vi startet med litt redninger, og så padleteknikk bortover mot Risøya, etter en kort rast underveis.

Innimellom stakk sola også fram, det lovet godt for pausen.

Bål på sporløs ferdsel-vis ble godkjent også på denne turen. Grillet pølse og diverse ble det også.

Etter lunsj var vi klare for mer padling, og de siste punktene man skal gjennom på grunnkurs. Men jeg kjente sjøl nå, at jeg tror det er helt fint at jeg deler første dagen opp i to ettermiddager istedenfor å kjøre kurs to hele dager på rad. Det blir mye greier de skal gjennom.

Ja forresten, ny medhjelper i dag. Evy var nå opptatt med teknikkurs, og Wenche som egentlig skulle vært med hele grunnkurset var nå blitt ledig. Selv med bare fire deltakere synes jeg det er greit å ha med en til fra klubben. Så blir man litt mer kjent med miljøet også, det er jo kjekt når det er klubbkurs.

Kantingen var sporløst forsvunnet siden dagen før, så her var det bare å kjøre ny runde med det. Det medførte noen turer i vannet, og påfølgende komme seg opp i kajakken igjen-runder.

Wenche hadde ikke gjort åreposeredning på lenge, så hun fikk æren av å demonstrere det. Strålende utført i ulike varianter, kan vi enkelt oppsummere. Øving gjør mester.

Det ble en ganske fin dag på havet, egentlig.

Selv om vi fikk det litt hustrig innimellom så var det mye kule skyer og lys, og området er jo veldig fint å padle i.

Straks klare for våttkort!

Mangler bare det obligatoriske kursbildet. Heldigvis at vi stilte opp stående i kajakkene, for det viste det seg at teknikkurset også gjorde. Her var vi ikke noe dårligere!

2 kommentarer:

  1. I love trying balance exercises like these Mia, good fun and useful too! :o)

    SvarSlett
    Svar
    1. Absolutely, I should definately do this more often. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)