Etiketter

Fantastisk sommeravslutning i gråvær

Sist onsdag gikk turen fra Jennestad til Vikøya med padleklubben, den siste onsdagspadlinga før sommerferie. Været ble grått, men lite vind.

Jeg hadde håpet på mer vind, og tok turen hjemmefra siden hovedturen skulle gå i «nabolaget». Da ble det ei halv mil ekstra før og etter, så ble det en mer skikkelig tur. Har blitt mye småturer nå i det siste, så nå ville jeg padle litt.

Turen i dag skulle bli veldig innholdsrik. Allerede ved Verholmen kom det niser forbi, jeg tror det var tre stykker. Kult! Husker ikke om jeg nevnte i bloggen fra mandag at jeg så ei nise i bølgene da, men. Det er i hvert fall artig at de er oftere å se igjen, som i fjor på samme tiden.

Borte ved Vik syntes jeg det gikk faretruende mye byger, men det var lite å gjøre med. Vinden hadde også dreiet noe, så den kom litt feil vei. Men det er ikke så farlig når det er så pass lite som nå. Så forresten en god del lundefugl bortover, og tre store fugler jeg tror må ha vært en eller annen sort lom.

Ved Jennestad dukket etter hvert de andre padlerne opp langs fjæra. Alexia og Fred var med i dag også, og så kom Monica og Egil fra Ofot-avdelingen vår. Kjempeartig at de stakk innom.

Utstyrt med klubbcaps var de naturligvis, og de hadde fått god opplæring i å padle «imellom», så alt var på stell. De skled rett inn uten problemer. Trivelige er de også, så dette må gjerne gjentas.

Vi satte i første omgang turen innover mot Vikosen, og traff på disse nysgjerrige og litt småskremte så det ut for, hestene.

Ikke så langt unna så vi mink, det ble jeg litt mer forbannet over. Jeg ser ikke bort fra at den faktisk var inne i reservatet! Det var nedtur, det trodde jeg ikke at jeg hadde i nabolaget, jeg kan ikke huske å ha sett spor etter den her. (I så fall har jeg nok trodd det var oterunger.) Sel så vi forresten også, og masse terner.

Det hadde flødd så pass mens vi padlet at vi kom oss helt inn til Vikbrua. Den er litt småkul å ta bilde av fra denne vinkelen synes jeg. Synd fjellene var så borte i tåka, bare.

Nei, det er verken hus eller garasje som er motivet her… Det er et par gravender, med en drøss unger imellom (nær den til høyre). Kult! Den har jeg bare sett tidlig på våren før, uten unger. Må kanskje ta med kikkerten en dag og få sett litt mer skikkelig på dem.

Vikøya er jo en post, så etter hvert satte vi naturligvis kursen dit, her på vei over.

Vi fulgte land bortover langs øya, det var godt med liv. Gåsunger så vi i fjæra, blant annet. Men ikke ørn, det må være noen år siden jeg padlet forbi her uten at det har vært ørn på øya. Litt synt når vi hadde så fint besøk.

Nei, det er ikke ørn han peker på dessverre.

Klubbcapser på tur! Det hadde jeg også på, men da jeg kom til Jennestad kledde jeg hjelmen på meg utenpå. Det var i kjøligste laget for caps i dag for min del.

10 på skjæret-posten i boks for gjestene!

Her tok vi en snartur i land for beinstrekk, det var ikke fugl her som hekket – trodde vi, for det var så stille. Men heiloen jeg så fly forbi var ikke tilfeldig – den hekket like bortenfor, fant Fred ut på en liten avstikker.

Litt motvind på returen, men bare sånn at det ble litt surt i fleisen. De fleste var jo kledd etter varmen som har vært, ikke temperaturen i dag. I hvert fall jeg…

Snart på Jennestad igjen. Ei halv mil igjen for meg, med andre ord.

Padlere i blomstereng! De var kommet vel på land, så jeg forlot dem her og padlet hjemover. Var kommet nesten til Reno Vest før de kjørte forbi, så jeg tapte ikke allverdens tid. På vei hjem så jeg også både oter, tjyvjo, mer lundefugl og ærfugl med unger.

Rett og slett en fantastisk innholdsrik tur, i tillegg til trivelig selskap underveis. Da jeg kom fram til naustet kom jeg på at det var blitt 1. juli, så jeg tok ei økt med rulling også. Greit å teste om den funker etter litt padling også – det gjorde den heldigvis.

Takk for turen. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)