Etiketter

Vikøya med Ofoten-avdelinga, og kul langfjære!

En gang i mai kom en del av klubbens Ofoten-avdeling på onsdagspadling. Det var litt bølger og vind, men ikke i meste laget heldigvis. Her varmer vi litt opp med å padle imellom skjærene ved det gamle handelsstedet på Jennestad. 

Det var Marit, Jan Viggo og Torje som hadde tatt turen utover. Marit og Torje har jeg faktisk ikke møtt før, så det var nye, hyggelige bekjentskaper.  

Det gikk fintfint med oppvarminga, så etter ei stund satte vi kursen ut mot Vikøya. Det er jo en ti på skjæret-post, og et greit turmål. I dag var det skikkelig fjære sjø som «kolliderte» med turtidspunktet, så vi ville nok neppe kommet oss så veldig langt inn mot Vikbotnen om vi hadde prøvd det. Ingen vits i dag.

Vi fortsatte utover langs Vikøya, tenkte kanskje vi kunne ta en tur på land lenger ut. Men det var samme sak med fjæra der, i meste laget langfjære i dag. Men vi hadde det uansett artig med å padle, så det var null problem.

Jan Viggo i godt driv!

Torje det samme!

– Og hele gjengen samla!

Vi rundet Vikøya, og så satte vi kursen bort forbi Jennestadosen, for å få en litt lengre tur. Et lite stykke kunne vi få småsurfer innover. 

Jeg hadde jo tenkt at vi skulle inn her, ei lita havn som jeg synes det er artig å stikke innom når jeg padler forbi. Men det var rett og slett så lav vannstand at det ikke var åpent i munninga. Det har jeg aldri opplevd før, selv om det er smal åpning ellers også. Det var ikke å anbefale for nye glassfiberkajakker, rett og slett. 

Så, da ble det retur til bilene derfra.

Torje benytta anledninga til å rulle litt, det var ei anstendig avslutning på turen. Veldig artig å endelig få treffe både han og Marit, og se igjen Jan Viggo. Det virket som de hadde det fint på turen, så håper det ikke var siste gang de kommer utover, selv om det er et godt stykke å kjøre.

Da jeg kom hjem var det fortsatt langfjære. Det er sannelig ikke ofte det er så lav vannstand i fjæra mi heller. Siden jeg ennå hadde tørrdrakten på, så gikk jeg rett og slett ned i fjæra for å se om jeg kunne finne noen kule ting. 

Det gjorde jeg! Alt mulig rart, for eksempel denne eremittkrepsen. 

Det er ikke alt jeg vet navnet på, for eksempel denne her er jeg usikker på.

Jeg kjenner vel strengt tatt ikke denne her heller. 

Oskjell har jeg i det minste sett før. (Eller er det digre blåskjell?)

Strandkrabbene har visst rogn for tiden. Denne havnet på hodet da jeg snudde på en stein. Hjalp henne på rett vei igjen etterpå, naturligvis.

Denne var også kul!

Ei litt mer vanlig sjøstjerne, men kul likevel. 

Denne så rett og slett sær ut!

Denne var også stilig, er vel ganske vanlig men jeg har likevel ikke sett den så ofte. 

Her fra litt annen vinkel.

Disse da! Kule farger!

Eeeeehhh… En smule vulgær, hæ?

Vi får avslutte med en til av disse, plassert på en kul stein. Artig med langveisbesøk, artig med langfjære! Topp ettermiddag!


2 kommentarer:

  1. Jeg går helt klart for lite i fjæra og bare kikker. Det skulle man absolutt gjort mer av!

    SvarSlett
    Svar
    1. Ja, jeg må innrømme at jeg ikke ante hva som fantes i mi egen fjære før denne dagen. Og det er sikkert enda mer, jeg løftet jo slett ikke på alle steinene. :)

      Slett

Kommentar - ja takk! :)