Etiketter

Kveldstur til Roksøya

Øyvind tok kajakken med da han nylig var en tur på Sortland, og ble med meg en tur til Roksøya. Det var stille og fint denne dagen, så turen ble lengre enn vi kanskje hadde sett for oss i utgangspunktet. På slike dager må man jo bare utnytte mulighetene.

Selv hadde jeg tatt med meg fiskeutstyr, for å kunne ha en krok hengende bak kajakken mens jeg padlet. Ikke at jeg får noe mer fisk av den grunn, men jeg kan i hvert fall i teorien få fisk, om ikke annet. 

Rolige forhold ved lykta på Stamnes også. Da er det stille ja. Det ble forresten tatt lite bilder i dag, for n'te gang var kamera fritt for strøm. Da var det ikke det ene batteriet det var feil med likevel. Men jeg oppdaget at knappen for "log" hadde flytta på seg, så da lå vel kamera og brukte strøm på å logge hvor det befant seg hele tiden, og dermed ladet seg ut. Vi får se om ikke det blir bedre nå da, som jeg har slått den funksjonen av igjen. Bildene i bloggen her er i hovedsak tatt med Iphone av nevnte årsak, så det ble litt begrenset. 

Det var mye vann i skyene, men lite som kom ned underveis. Her er utsikt mot Gavltind og Gavlfjorden. 

Stamnes – her er det fine strender. 

Jeg fikk som forventet ikke særlig på kroken, nei. Ei tangklyse og noe korallgreier, var det eneste... Som vanlig.

Her har jeg gitt opp fiskinga, så jeg kan padle på litt grunnere vann. Det er jo fortsatt veldig klart vann, så da liker jeg å se litt nedi hva som foregår der. 

Her var det en gjeng med terner, mistenker at de planlegger å hekke på den kule teltplassen jeg har funnet i området. Det er jo ikke helt i tråd med min plan, men. Fuglene får velge plass først, sånn er det bare.

Vi padlet rundt Roksøya når vi først var i gang, siden det var så fint. Her er 10 på skjæret-stranda dokumentert. 

Etter hvert ble det fine farger på himmelen, nå er det jo straks midnattsol. Bare det nå kan lette litt i skylaget, så ser vi den. 

Vi hadde forresten selskap av sel store deler av turen – og mange! Noen av dem var veldig nysgjerrige og kom nokså nært, også. Angret på at jeg ikke hadde med meg speilreflekskameraet. 

Det var rett og slett en kjempefin tur. Før jeg gikk i land tok jeg noen ruller også, null problem. Jeg skjønner ikke helt hva jeg sleit med den dagen jeg padlet med Inuken. Nå var alt i orden liksom. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)