Etiketter

Hengekøye i Lifjorden

For ikke så lenge siden fant jeg det like greit å overnatte ute før jobboppdrag dagen etter. I Oterbukta i Lifjorden fant jeg et sted å henge hammocken, der jeg faktisk kunne fiske fra hengekøye. Kan det bli særlig kulere?

Jeg hadde hentet hammocken fra utlån, og stakk innom stedet for intervju dagen etter med det samme. Sånn her fint var det, så da ble det for galt å kjøre helt hjem for så å returnere dagen etter. 

Det vil si, jeg begynte å kjøre hjem, men da jeg kom hit så det potensielt veldig bra ut, så jeg stoppet bilen og sjekket det nærmere. Helt klart et fint sted. 

Fint lys lenger bort var det også, så det var bare å hente utstyret i bilen og henge seg opp. 

Stadig finere lys. 

Fuglene hadde tydeligvis ventet en stund på finvær, for naturen gikk helt amok. Terner var det blant annet, som til tider holdt et helsikes alo. Det var tydeligvis litt åte i sjøen. 

Tjelden hadde også reir i nærheten. Her gjør den visst kveldsstellet. 

Lenger bort fant jeg et sted som tydeligvis er en del brukt. Hit gikk det sti, og det var laget en liten bålplass der også. Jeg hørte noen plask som jeg trodde var fisk, men det var litt suspekt at en fisk skulle plaske helt inni tangen. Hm. Etter hvert hørte jeg også noen fnys, og det viste seg å være en oter. Som kom svømmende "fnys fnys", rett imot meg. Jeg snakket til den, og den dykket. Dette gjentok seg tre ganger, da klatret jeg opp i nærmeste tre… 

Da hadde den imidlertid fått nok, sikkert fornøyd med at jeg ga meg, den forsvant i hvert fall. På mystisk vis fikk jeg likevel sove strålende om natta. Bortsett fra et øyeblikk jeg syntes at jeg hørte en oter, men det var sikkert innbilning.  

Det var ikke så trasig utsikt da jeg våknet heller. God ide dette, glad jeg fikk et lyst øyeblikk før jeg kjørte etter hammocken, og slang soveposen inn i bilen just in case. Sjennialt, rett og slett.

Fisk ble det derimot ikke, selv om jeg hadde med fiskeutstyret også, og testet det. Får sjelden mer fisk av den grunn, men så lenge man har krok uti er det teoretisk mulig i hvert fall. Neste gang, kanskje. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Kommentar - ja takk! :)