Etiketter

Arctic Sea Kayak Race (ASKR) 2022 - Del 2

Del 1 ligger HER, for de som ikke har lest den ennå. 
Men nå våkner vi til dag to, og det er fortsatt fint vær når jeg kikker ut av teltåpninga på Sørsanden, den kanskje fineste leirplassen i hele regionen. Vi er på Skogsøya, og skal i dag videre til Skpnes, som ligger like til venstre for den pyramideformede konturen litt til høyre for midten av bildet – som er Tinden på samme øya. Det er litt utenom normalen, for det er bare tirsdag og vanligvis ankommer vi Skipnes først på onsdag. Men onsdag melder det bedritent vær, og da er det utrivelig både å ta ned og sette opp telt, blant annet. Så vi fremskynder ankomsten vår dit, rett og slett.

Men det blir en fin padletur i dag. Her er det Fredrik og Julia som leder an ut fra Sørsand. De holdt god fart i doblingen.

Vi holdt vel egentlig god fart alle sammen, for selv om det var fint vær var det også litt medvind som hjalp på. 

Medvinden lager imidlertid fort bølger her ute i nokså eksponert farvann. Men det er jo derfor vi for sikkerhetens skyld har følgebåter med. Så når noen blir for ukomfortable, syke eller denslags, så kaller vi opp følgebåten, og så kommer de susende med assistanse. Her er det pick up av en som syntes grensen var nådd for i dag, Arnt og Rolf har gjort dette mer enn én gang før. 

Resten av oss suste nedover vestsiden av Skogsøya i godt driv videre, i den typen bølger som nordkappen min synes er kjempeartig.

Det kan hende bildene kommer litt hulter til bulter her, men det var så fin stemning den dagen at jeg må bare få med ganske mange. Jeg prøvde å padle litt fremover og bakover i feltet, sånn at flere skal kunne finne seg selv på bildene, hvis de vet sånn høvelig hvor hen de lå.

Etter Skogsøya psserte vi Hjellsandøya på innsiden, og så gikk kursen mot Børøysundet.

Feltet blir fort litt spredt i slike forhold, men innimellom tar man jo bare en liten pause og «samler opp», så holder man likevel grei kontroll. De som er i følgebåtene kommer jo litt høyere opp og holder enda bedre oversikten. 

Sissel har vært med før, her med Skogsøya i bakgrunnen. 

Crewet koser seg også, her representert ved Astrid og Karl-Christian. 

Disse bildene er litt sånn som jeg ser for meg ASKR, selv om arrangementet er veldig mye forskjellig. Litt blå himmel, noen godværsskyer, krusninger på overflata, og masse blide, trivelige folk på havet ute på tur. 

Petra har også vært med før, og testet her en liten passasje som ikke går å komme gjennom hver dag, akkurat. Men i dag gikk det, så da benyttet vi anledningen. 

Enda flere, blide folk på tur! Nydelig padlefarvann, blir aldri lei av akkurat dette området.

Geir koste seg i dag også. 

Dette bildet skulle antagelig vært litt lenger opp, men. 

Her kommer Terje inn ved Børøya, der vi straks skal på land for lunsjpause. 

Her kommer de første padlerne inn bukta, og vi kommer på land i rene blomsterengen. 

Bortsett fra meg som stakk på land aller først for å få tatt bilder, var den ene familien først ankommende. Spreke folk! Og doblingen ser ut til å fungere helt etter planen, ser det ut for. 

Reklame reklame – crewet er sponset med Real turmat til lunsjpausene. Praktisk og enkelt, en del synes også det er godt. 

Bæ var også fornøyd med turen så langt, medpassasjer i doblingen sammen med Julia. 

Etter lunsj fortsatte vi videre gjennom Børøysundet, der det året før var for mye bølger til å padle med hele feltet. I år var det roligere forhold. 

Dermed kunne vi ta denne ruta i år, og det var bra ikke bare fordi det er kortere, men det er et fint område også. 

Rett og slett veldig fint!

Så kom det litt dønninger fra storhavet også, det er jo alltid gøy. Da får man litt flytehoder og denslags å ta bilder av. 

Fortsatt kjempestemning på folk. Uten at jeg skal påstå at det gjelder noen på akkurat dette bildet, så begynte nok tankene til noen nå å vandre litt til ankomst Skipnes, ei kald øl på puben, varm dusj, og denslags.

 For selv om det er fantastisk med disse dagene på tur, er det også en god følelse å komme fram til Skipnes  med fasilitetene der, og fortsette arrangementet på en like trivelig, men litt annen måte. Etter camping, litt mer glamping, rett og slett. Men fortsatt med padle- og turpreg så det holder.

Her har vi dreid og kommer inn på østsiden av Tindsøya. 

Nå er det bare sjarmmøretappen igjen, rundt sørspissen av øya og opp halve nordsiden. 

Fortsatt godt driv. Nå begynner det å bli god med strekk i feltet, etter hvert som de fremste begynner å få ferten av målet. Noen har sett værmeldinga og er ivrige med å få kommet seg fram og satt teltet skikkelig opp mens det ennå er fint, mens andre vil sikre seg innendørs overnatting som det nå blir mulighet for. 

Men ennå, altså, fint vær! Nesten magisk når sola glitrer i sjøen her!

ASKR-sjefen er også i god stemning fremdeles. 

Ungdommen har også god stil på padlinga fremdeles, selv etter to lange dager. 

Her kan vi såvidt skimte Barkestad på Dyrøya i bakgrunnen. 

Her kommer vi forbi Jarbakkan, og runder dermed sørspissen av øya. 

Neste stopp – Skipnes! Det blir padling på onsdag også, selv om vi nå har base på Skipnes en dag før vi normalt ankommer. Mer om det i siste innlegg fra arrangementet, om ikke veldig lenge.

2 kommentarer:

  1. Fantastisk flott beskrivelse av ASKR og turen i fjor så langt. Anne J. Strand

    SvarSlett
  2. Takk for det!
    Padlemia

    SvarSlett

Kommentar - ja takk! :)